Çocuklu tatil için seyahat rehberi

Çocukların tatil bavulunda neler olmalı? Güneş kremi ve mayo seçiminin püf noktaları neler? Havuzlardaki tehlikelerden korunmak için neler yapmalıyız? Miniklerle en ekonomik tatil seçenekleri neler? Tüm bu soruların yanıtını Anneysen.com’dan aldık.

Okulların kapanmasıyla birlikte minikleri tatile gidecek olmanın heyecanı sarmaya başladı bile. Hem kendileri hem de çocukları için keyifli bir tatil planı yapmak isteyen ebeveynler, fikir almak için bu siteyi kullanabiliyor. Firma Yöneticisi Bihter Tunç, “Anneysen.com, hamilelik, doğum, annelik psikolojisi, bebek bakımı, çocuk yetiştirme gibi merak edilen birçok konuda uzman röportajları, videolar, anne soru-cevapları gibi çok yönlü içerik sağlayan bir bilgi platformu! Çocukla yapılabilecek aktiviteler, oyun-oyuncak önerileri, tatil fikirleri ve uzman görüşleri ile de ailelerin ihtiyaçlarına çözüm önerileri sunuyoruz. Annelerin ihtiyaçlarından yola çıkarak yaptığımız araştırmalarla ebeveynlerin satın alma kararlarına yardımcı oluyor, onları yönlendiriyoruz” diyor. Tatil alışverişinde olmazsa olmazlar!

- Kız bebekler için 2 parçalı, bikini formlu mayolar ideal. Kumaşı kuruyan ve UV korumalı mayo olmasına özen gösterin. 

- Çocuğunun yüzme öğrenmesini ve güvenle su üzerinde kalmasını sağlamak için son zamanlarda çok tercih edilen, belinde çocuğun su üzerinde kalmasına yardımcı olan mayolardan alabilirsiniz.

- Son yıllarda slip stop olarak duyduğumuz, kaydırmaz tabanlı ayakkabı.

- Çocuklar için üretilen sinek kovucu spreyler,

- Kolluk, simit, şişme yelek gibi yüzme yardımcıları,

- Denize özel bebek bezleri,

- Oyuncaklar, 

- Soğutucu çanta,

- Güneş gözlüğü,  

- Çocuklara özel güneş kremi,

- Pişik kremi, ateş düşürücü şurup, ateş ölçer gibi rutin sağlık kontrollerini yapabileceğin ürünler, çantanızda olmalı.

GÜNEŞ KREMİ SEÇİMİ!

- Alacağınız güneş kremi en az 50 SPF güneş koruması içermeli.

- Bu ürünler paraben, oxybenzone, avobenzone, octisalate, octocrylene, homosalate ve octinoxate gibi kimyasal ürünler içermemeli.

- Mineral ve su bazlı ürünler tercih edin. 

- Cilt üzerinde katman şeklinde kalan kremleri tercih etmeyin.

- Güneş kreminin nemlendirici özellikte olmasına dikkat edin.

AİLELERE İDEAL KONAKLAMA

Bihter Tunç; tatil sitelerinden ya da broşürlerden otel bakarken bebek/çocuk dostu otellerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Çocuklar her gördükleri şeyi istedikleri için dondurmalar, tatlılar, meyve suları derken otel faturaları çok kabarık olabiliyor. Bu nedenle her şey dâhil oteller, çocuklu aileler için ideal. Otel yerine pansiyonda kalma düşüncesinde ise durum plaj şemsiyesi, şezlong parası, yeme-içme derken her şey dâhil otel fiyatına denk geliyor. 2 aydan fazla tatil yapacak aileler için, ev kiralamak daha mantıklı bir seçenek oluyor. Çocuklar ev ortamında tatilin doyumsuz keyfine varıyorlar. 

Tatile gidemeyecek aileler ve çocuklar için de birçok tatil aktivitesi olduğunu dile getiren Tunç; yaz okulları, yaz kampları, yüzme, spor, doğa sporları kursları, dil, izcilik kursları, kamp aktiviteleri, resim, müzik, drama kursları, sayısal bilimlere yönelik kurslarla çocukların tatil boyunca daha keyifli ve sosyal olabileceklerinin altını çiziyor. 

EN ÖNEMLİ KONU: HAVUZLARA DİKKAT! 

Havuzların, ortak kullanım alanı olduğu için ciddi anlamda enfeksiyon riski barındırabileceğinden bahseden uzmanlar aileleri havuzlar konusunda uyardı: 

- Havuzun düzenli dezenfekte edildiğine emin olun.

- Havuza sokmadan önce çocuklara mutlaka duş aldırın.

- Çocuklarınıza havuza girmeden önce tuvaletini yaptırın veya mutlaka mayo bebek bezi kullanın.

- Yüzme bilmiyorsa simit, kolluk gibi yüzme yardımcılarının sağlamlığını kontrol edin.

- Çocukların gözlerinin klordan yanmaması için deniz gözlüğü, burnundan su yutmaması için burun tıkacı, kulaklarının basınçtan etkilenmemesi için kulak tıkacı gibi malzemeler kullanabilirsiniz. 

TATİL ÇANTASI KAÇA MAL OLUYOR?

Tatile çıkmadan önce yapılması gereken en önemli iş hem yolda hem de tatilinizi geçireceğiniz yerde ihtiyacınız olacak eşyaların bir listesini yapmak. Bihter Tunç; çocuk için eksiksiz bir tatil alışverişinin ailelere ortalama 900 TL’ye mal olduğunu belirtiyor. 

Bunlar;

- UV korumalı mayo 70-100 TL

- Mayo bezi 25-35 TL

- Plaj havlusu 25-35 TL

- Şapka 15-20 TL 

- Güneş gözlüğü 100-250 TL

- Terlik 15-20 TL

- Sandalet 80-100 TL 

- Deniz/havuz ayakkabısı 20-25 TL

- Güneş kremi 40-80 TL

- Deniz simidi 30-40 TL

- Kolluk 10-15 TL 

- Can yeleği kolluk 70-100 TL 

- Plaj oyuncakları 15-20 TL

- Termal çanta 35-55 TL

- Toplam: 900 TL