Çocuklara fayda sağlamak için ''Bir Küçük Parantez''

Bir grup gönüllü tiyatrocudan oluşan Softtech Tiyatro Kulübü ve LudensArt işbirliğiyle hayata geçirilen Bir Küçük Parantez adlı oyun, 11-12 Haziran'da Maximum UNIQ Hall'de sahnelenecek. Oyunun bilet geliri Okul Destek Derneği tarafından deprem bölgesi ağırlıklı olmak üzere öğrencilerin eğitimi için kullanılacak.

MERVE YILMAZ ORUÇ / merve.oruc@aksam.com.tr

Topluma fayda sağlayacak sosyal sorumluluk projelerine devam eden Türkiye'nin öncü teknoloji şirketlerinden Softtech, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde sanatsal içerik üretimi yapan LudensArt ile yeni bir projeye imza attı. Proje kapsamında, LudensArt tarafından yazılan ve gönüllü çalışanlardan oluşan Softtech Tiyatro Kulübü tarafından hayata geçirilen Bir Küçük Parantez adlı tiyatro oyunu, 11-12 Haziran'da Maximum UNIQ Hall'de sahnelenecek. Oyunun bilet geliri Okul Destek Derneği tarafından deprem bölgesi ağırlıklı olmak üzere öğrencilerin eğitimi için kullanılacak.

Çocuklara fayda sağlayacak bu güzel projeyi LudensArt kurucularından projenin Genel Koordinatörü Enver Murat Güçlü, LudensArt'ın diğer kurucusu ve oyunun yönetmeni Suzan Acun İlhan ve Softtech İnsan Kaynakları Direktörü Aslı Abacı ile konuştuk.

KENDİLERİNİ KEŞFETSİNLER İSTEDİK

"Softtech olarak, kurulduğumuz günden bu yana topluma fayda sağlayacak sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye özen gösteriyoruz. Bu misyon çerçevesinde, LudensArt işbirliğiyle Bir Küçük Parantez adlı tiyatro oyununu hayata geçirdik." diyen Softtech İnsan Kaynakları Direktörü Aslı Abacı şunları aktardı: "Projemiz LudensArt ve Softtech Tiyatro Kulübü tarafından yoğun bir çalışma ile geliştirildi. Projemizi hayata geçirirken, en büyük arzumuz deprem bölgesindeki çocuklara destek olmaktı. Bu gurur verici sosyal sorumluluk projesiyle çocuklarımıza destek olurken, aynı zamanda çalışanlarımızın yeteneklerini keşfetmesini ve kişisel gelişimlerini de hedefledik. Proje kapsamında sahneleyeceğimiz oyunun bilet gelirleri, Okul Destek Derneği aracılığıyla deprem bölgesi ağırlıklı olmak üzere öğrencilerin eğitiminde kullanılacak. Projemiz kapsamında LudensArt başta olmak üzere, İş Bankası, İş Sanat ve Biletix'e de katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz."

SANATIMIZI SOSYAL SORUMLULUK KAPSAMINDA TAÇLANDIRIYORUZ

LudensArt kurucularından projenin Genel Koordinatörü Enver Murat Güçlü

LudensArt olarak alternatif, yenilikçi, deneysel projeler için yola çıktık ve günümüz insanını oyunlarla yansıtmayı hedefliyoruz. Kurumsal işbirliklerimizle geliştirdiğimiz projelerde sadece bir oyun çıkarmıyor, prova öncesindeki birkaç ay süren ve birçok sanatsal atölyelerle oluşmuş çalışmalarımızla insanların hem iş hem de özel hayatlarında ses, beden farkındalığı kazanmasını, etkili konuşmanın niteliklerini keşfetmesini, sunum becerilerini geliştirmesini amaçlıyoruz. Softtech Tiyatro Kulübü ile de onları gündelik iş hayatlarından birazcık koparıp hayatlarında "bir küçük parantez" açıp sahnede yeni roller üretmelerine destek oluyoruz. Bir nevi kendilerini keşfetmelerine, kendileriyle oynayabilmelerine, eğlenebilmelerine katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu onlarla ilk yılımız. 5 aylık çok güzel bir atölye süreci geçirdik. Tiyatro oyunları izledik. Gönüllü çalışanlar hem iş hayatlarında hem de sosyal hayatlarında kendilerini daha iyi ifade ettiklerini, ekip olarak eğlenmek için buluşurken, sunum yaparken daha rahat özgüvenli olduklarını, iyi bir tiyatro izleyicisi ve okuryazarı olma konusunda farkındalık kazandıklarını ifade ediyorlar. Sahneleyeceğimiz Bir Küçük Parantez oyunumuzla da değerli bir sanatsal çıktıyı sosyal sorumluluk kapsamında taçlandırıyoruz. Oluşturduğumuz bu projeden dolayı da çok gurur duyuyoruz. Şimdi oyun prova sürecimizdeyiz ve artık son düzlüğe girdik. 11-12 Haziran'da Maximum Uniq Hall'deyiz. Şu an başka bir sahnelenme planlanmadı ancak projeyi devam ettirerek farklı sahnelerde de yer almayı istiyoruz.

SAHNEDE SİZİ BEKLİYOR OLACAĞIZ

LudensArt'ın diğer kurucusu ve oyunun yönetmeni Suzan Acun İlhan

Oyun provalarına başlamadan önce ekiple beş ay süren oyunculuk üzerinden farkındalık çalışmaları yaptık. Böylece ekibin potansiyelini daha iyi anlama imkânımız oldu. Bu sebeple ekibe özel bir oyun yazmak istedim. Yazar Gülseren Aydın ile günümüzde geçen sahnelerde, oyuncuların zorlanmayacakları karakterler yazdık. Hamlet, Bir Evlenme Teklifi, Lüküs Hayat ve yine Gülseren Aydın ile birlikte yazdığımız Şahmaran oyunlarından kendi içlerinde kolajlar yaparak sahneler aldık. Sonunda ortaya komedi ve müzikli bir oyun çıktı. Sanat bize hayaller kurdurur. Sonsuz olasılıklarla dolu bir dünyanın kapılarını açar. "Bir küçük Parantez" adlı oyunun ana temasında birçoğumuz gibi rutinin içinde sıkışmış insanların, her zaman var olan ama çoğu zaman görmezden geldiğimiz renkleri, bu kez tiyatro aracılığı ile yeniden keşfetme cesaretini gösteren insanların hikâyesini anlatıyor. "Tiyatro iyi gelir", "Tiyatro iyileştirir" diyoruz. Sanat dağları delen, olmazı olur yapan büyük bir güç. Şimdide bu gücü, bu proje ile geleceğimiz olan çocukların eğitimine katkı sunmak için kullanacağız. Biz bir hayal kurduk, çok çalıştık, güldük, eğlendik, yazdık, sildik, kafa yorduk, kavga ettik, ama sonunda hayalimizi gerçeğe dönüştürmeye çok yaklaştık. Çok yaklaştık diyorum, çünkü siz koltuklarımızda yerinizi almadan bu hayal sonlanamaz. Gelin birlikte hem eğlenelim hem de sosyal sorumluluk bilinciyle çocuklarımız için sanat dolu anlamlı bir gece geçirelim.