Çocuklar için eğlence zamanı

Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda düzenlenecek şenlik ve etkinlikler miniklere unutamayacakları bir gün yaşatacak. İşte bayram havasında geçecek hafta sonu etkinlik rehberi...

ENDER EREN / endereren@gmail.com

KUTLAMALARIN ADRESİ KİDZANİA İSTANBUL

KidZania, 23 Nisan'ı eğitici ve eğlence dolu bir programla kutluyor. KidZania'da; Hipp-Biraderler Yapım sponsorluğundaki doğaçlama çocuk tiyatrosunu, Doğa Koleji öğrencilerinin halk oyunları gösterisini, 1-4 yaş ziyaretçilere özel "Harikasın Çocuk" Youtube kanalının danslı-müzikli gösterisini ve Erbulak Evi Tiyatro oyuncularının "Sancho'nun Sabah Yürüyüşü" oyunu minikleri bekliyor. Ayrıca Vita'nın Botanik Bahçesi aktivite alanında çocuklara kitap dağıtımı yapılacak ve Japon Şef Yutaka Hoshino eşliğinde eğitici bir aktivite gerçekleştirilecek.

AKBANK SANAT'TAN 23 NİSAN PROGRAMI

Akbank Sanat, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" için çocuklara özel bir program hazırladı. Çocukların 23 Nisan'ı neşeyle kutlamaları için sanat eğitmeni Barış Karayazgan tarafından hazırlanan atölye çalışmaları Akbank Sanat Youtube kanalından izlenebilecek. Ayrıca "Peter Pan ve Varolmayan Ülke" müzikalinin ilk gösterimleri 23 ve 24 Nisan tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşecek. Müzikalin biletleri www.passo.com.tr'de...

İSTANBUL AKVARYUM'DA BAYRAM COŞKUSU

İstanbul Akvaryum, 23 Nisan'a özel hem yetişkinlere hem çocuklara yönelik kampanya düzenliyor. Çocuklar ve aileleri 17 bin canlıyı keşfederken hem 23 Nisan'a özel olarak konser, atölye çalışmalarına hem de oyuncu ve Taş Kağıt Makas Atölyesi kurucu ortağı Ceyda Düvenci ve yazar Şermin Yaşar katılımlarıyla gerçekleştirilecek interaktif söyleşi gibi birbirinden öğretici etkinliklere de katılabilecek. Taş Kağıt Makas atölyesi işbirliği ile bugün 14.00 ve 15.00 saatlerinde atölye çalışmasında çocuklar geri dönüşüm malzemelerinden karvanal şapkaları tasarlayacak. Ardından 16.00'da ise "Pırlangıç Çocuk Şarkıları Orkestrası 23 Nisan Konseri" ile bayram coşkusu İstanbul Akvaryum'da yaşanacak.

ÇOCUKLAR MÜZEDE!

Odunpazarı Modern Müze, 23 Nisan'ı yaratıcı ve eğitici etkinliklerle karşılıyor. Etkinlikler, Doodle sanatçısı Küntay Tarık Evren'in Doodling Atölyesi'yle başlıyor. Sanatçı tüm çocukları çizerken hem eğlendiren hem de yaratıcılıklarını artıran doodling evreninde özgürce karalamalar yapmaya davet ediyor. Taşıt Atölyesi'nde ise 7-10 yaş grubu çocuklar kendi taşıtlarını yaratacaklar.

PERA'DA EŞSİZ BİR YOLCULUK

Pera Öğrenme, Çağdaş Drama Derneği iş birliğiyle çevrimiçi atölye programı düzenliyor. Müzenin "Ve Şimdi İyi Haberler" sergisinden yola çıkılarak tasarlanan Yaratıcı Drama ile Kat Kat Haberler programı; 7-8, 9-10 ve 11-12 yaş gruplarına yönelik atölyelerden oluşuyor. Katılımcılar oyunlar oynayıp canlandırmalar yaparak müzede eşsiz bir yolculuğa çıkacak.

"OKUYAN BİR GELECEK" İLE 10 BİN ÇOCUK KİTAP SAHİBİ OLACAK

"Okuyan Bir Gelecek" projesi ile 100 bin çocuğu kitaplarla buluşturmayı hedefleyen AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Bir Varmış Bin Yokmuş" kampanyasını başlattı. Kitap sahibi çocuklarla kitabı olmayanların arasındaki farka odaklanan kampanya, 100 bin çocuk hedefine ulaşmak için herkesi Okuyan Bir Gelecek projesine bağış yapmaya çağırıyor. Türkiye'de 5 yaş altı çocukların yüzde 71'inin evinde ya hiç çocuk kitabı bulunmuyor ya da 3'ten az çocuk kitabı oluyor. AÇEV, Okuyan Bir Gelecek projesi ile çocukları erken yaşlarda kitaplarla tanıştırarak sosyoekonomik eşitsizlikleri azaltmayı hedefliyor.

TEMA PARKTA MACERA VAKTİ

Mutlu anılar diyarı Vialand Tema Park'ta sınırsız eğlencenin ve maceranın kapıları 23 Nisan'da açılıyor. Açılışa özel bayram kortejinde, kostüm karakterler ve çocukların çok sevdiği kahraman Kral Şakir ziyaretçileri karşılayacak.

KUKULİ'NİN BİR SÜRPRİZİ VAR!

Kukuli, 23 Nisan'ı Dijital Şenlikle kutluyor. Youtube, Instagram ve Facebook üzerinden yapılacak Kukuli Müzikali canlı gösteriminde Bakkal Amca 2'nin prömiyeri de gerçekleşecek.

NİLOYA'DAN YENİ SERÜVEN

Türkiye'nin sevilen çizgi film kahramanı Niloya, yeni serüvenlerini minik izleyiciler ile buluşturmak için gün sayıyor. Çizgi kahraman ve arkadaşları, 23 Nisan'dan itibaren yeni bölümleri ile her gün TRT Çocuk ekranlarında olacak.

ÇOCUKLARIN FESTİVALİ

0-3 ve 3-15 yaş grubundaki çocuklara ve ebeveynlerine hem eğlenceli hem de öğretici aktiviteler sunan "Çocukların Festivali", minik misafirlerini ağırlamaya başladı. Festival, yarın da Zorlu PSM'de devam edecek.

RANDEVUYLA KEŞİF DÜNYASINA ÜCRETSİZ YOLCULUK

Yüz yüze eğitim döneminde okullarda ücretsiz gerçekleştirilen bilim atölyeleri ile çocuklara bilimi sevdiren Keşif Dünyası, online olarak Türkiye'nin dört bir yanındaki öğrencilerle buluşuyor. Atölyelere katılmak isteyen okulların kd@yaraticicocuklardernegi.org adresinden randevu almaları gerekli.