''Çobanlık bizim ata mirasımız ama müzik kariyeri de yapacağım''

Sivas'ın Gürün İlçesi'ndeki Güneş Köyü'nde çobanlık yapan 35 yaşındaki Tarık Kara, sosyal medyada paylaştığı videolarıyla son zamanların parlayan yıldızı oldu. Kırsalda çobanlık yaparken okuduğu içli türkülerin görüntüleri sosyal medyada 1 milyondan fazla kişi tarafından izlendi. Videolarıyla kısa sürede binlerce kişinin beğenisini alan Sivaslı çoban, ata mesleği çobanlığı ve müzik sevdasını AKŞAM Cumartesi'ye anlattı...

Tarık Bey kendinizi tanıtır mısınız?

9 çocuklu çiftçi bir ailenin son çocuğuyum. Lise eğitimimi yarıda bıraktım. Evliyim, bir kızım ve bir oğlum var.

Sosyal medyada paylaştığınız videoyu milyonlar izledi. Bu ilgiyi bekliyor muydunuz?

Bu kadar ilgi beklemiyordum açıkçası. Herkesin bir gün türkü dinleyeceğine inanıyorum ama o dinleten kişinin ben olacağımı düşünmemiştim.

Müzik eğitimi alacak mısınız?

Her meslekte olduğu gibi müzikte de eğitim şart. Benim de bu eğitime ihtiyacım var.

Videonuz TRT1'deki Gönül Dağı dizisinde de kullanıldı. Size nasıl ulaştılar?

TRT Belgesel'deki 'Anadolu'da Yaşam Bozkır' programında yer almıştım. Orada seslendirdiğim bir bozlak vardı. Onu sosyal medyada paylaşmıştık. Gönül Dağı Yapımcısı Ferhat Eşsiz görüp çok beğenmiş. Bana mesaj attı, dizide bu eseri seslendirmemi istedi ben de kabul ettim.

Türkülerin sizin için önemi nedir?

Türkü benim için hayattır, yaşanmışlıktır... Türkü söylerken türkünün hikayesini düşünüyorum. O hangi duygularla yazılmışsa ben yaşamışım da yazmışım gibi bir düşünceyle söylemeye çalışıyorum.

PROJELER, TEKLİFLER GELİYOR

Piyona çalan kuryeye birçok isim eğitim desteğinde bulundu. Size böyle bir geri dönü oldu mu?

Bana da çok güzel teklifler geldi. Net Yapım şirketiyle güzel şeyler yapacağız. 'Memleketim Havaları' projesinden de güzel bir teklif geldi, orada da yer alacağım.

Müzik kariyeri yapmayı ister misiniz? Eğer öyle bir imkanınız olursa çobanlığı bırakır mısınız?

Müzikle uğraşmayı çok seviyorum, kendimi bildim bileli hep türküler, şarkılar söylüyorum. Bunu profesyonel anlamda yapıp herkesin beğenisine sunmayı istiyorum. Çobanlık bizim ata mesleğimiz. Bize kalan mirasa her zaman sahip çıkacağım.

"Köyde yaşayan, koyunu olan biri yürümeye başladıktan sonra çobanlık yapmaya başlar. Ben de kendimi bildim bileli çobanlık yapıyorum."