Cildinize doping etkisi

Dr. NESLİHAN DOLAR

neslihandolar@gmail.com

Kış aylarında hasta olmamak için nasıl ki vitaminler ve bağışıklığı güçlendiren besinler ve takviyeler alıyoruz işte cildimiz de nemini ve sağlığını yitirmemek için bu takviyelere ihtiyaç duyar. Sanılanın aksine sadece yaşlanmış ciltler için veya yaşlanmayı önlemek için uygulanmaz bu vitaminler aynı zamanda cilt sağlığını korumak, nemli, ışıltılı ve canlı bir cilt için de her yaşta ve cinsiyette uygulanması gerekir. 

YAŞLANAN CİLT KURUR

Antiaging tedavilerde en önemli unsur cildimizde hasar oluşmadan tedbirler alınmasıdır. Cildiniz kuruysa mutlaka neme ihtiyaç duyar. Çünkü kuruyan cilt çabuk yıpranır ve yaşlanır. Cilt yaşınız kaç olursa olsun nemlendirmeniz gerçeğini aklınızda tutun. Ama sadece nemlendirici krem ve serumlar sürmek yeterli olmaz. Çünkü cildimizdeki bariyer tabakası bu rünlerin içeriğinin cilt alt dokuya emilimine izin vermez. İşte bu durumlarda bizler enjeksiyon, ışık sistemleri veya ultrasound ve radyofrekans gibi yardımcı enerji ve geçigenliği artırıcı uygulamalar yardımıyla bu ürünleri cilt alt tabakasına kadar ulaştırıyoruz.

MATRIX AŞISIYLA KORUMA

İşte burada bir diğer önemli unsur hangi ürünü cilt altına verdiğinizdir. Aminoterepi ve matrix aşısı cildin temel ihityacı olan nemi içeriğindeki yoğun saf hyalurınik asit sayesinde geri kazandırır. Matrix aşısı extrasellüler matrixi onararak hücresel yenilenme yapar ve ciltteki elastin ve kollajen sentezini uyararak bağ dokuyu da güçlendirir. Cilt yeteri kadar aminoasite sahip olmadığında, günlük rutin onarım ve yenilenme faaliyetlerini yerine getiremez. Bu cildin kuru, yıpranmış ve yaşlanmış görünüme kavuşmasına neden olur. Yeteri kadar amino asit olmaksızın cilt elastikiyetini kaybeder, sarkmalar ve kırışıklıklar oluşur, genç ve sağlıklı cildin parlak görünümü kaybolur. Matrix aşısı cildin sağlıklı görünümünü devam ettirebilmsi için gerekli vitamin, mineral ve aminoasitleri içerir. Yine formülündeki nükleik asit, oligoelementler ve peptidler sayesinde cildin bağışıklık sisitemini artırarak cildin yıpranmasını önler direncini artırır.

BİLİMSEL OLARAK KANITLANMIŞ

Yapılan klinik çalışmalarda uygulamadan 10 gün sonra, yüz hacminde artış (Biorevolümetrik etki), ince kırışıklıkların sayısında azalma, yüzeyel ve derin cilt nemlenmesinde artış ve yüz sıkılığında önemli bir miktarda artış sağladığı gösterilmiştir. En önemlisi de uygulamadan 6 ay sonra bile bu etkilerin devam ettiği kanıtlanmıştır. Özellikle mevsim dönüşlerinde yani ilkbahar ve sonbahar aylarında ve kış aylarının cildiniz kuruttuğu ve cildin  bağışıklığının düştüğü zamanlarda uygulanacak matrix aşısı cildinizi sağlığına ve nemine kavuşmasına yardımcı olacaktır.