Çiğdem Akın, iklim krizine Fashion Week Istanbul'da ışık tuttu

Çiğdem Akın Fashion Weeek Istanbul kapsamında sunduğu şiirsel koleksiyonu Zöhre ile moda severlerin karşısında... Akı'ın İlkbahar /Yaz 2022 koleksiyonun da el dokuması, ince yün ve pamuk kumaşlar ön planda. Ayrıca sırma işleme ile yorumladığı toprak ana figürü iklim krizine dikkat çekiyor...

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Çiğdem Akın, güneşin yüzünü göstermeden önce parlayan sabah yıldızının ve aynı zamanda büyük annesinin ismi olan "Zöhre" ile köklerine geri dönüyor ve insan eliyle dört bir yanından kuşatılan, adına "yaşam" dediğimiz bu sonsuz olasılıklar dünyasında, vazgeçmemenin kutsallığına vurgu yapmış.

Moda filminde evrenin yok oluşuna karşı, doğa savaşçısı kadınların verdiği mücadeleyi izlemekteyiz. Zöhre, doğa ananın bizlere bir nimet gibi sunduğu ve kıymetini anlamakta aslında geç kaldığımız su, hava ve toprağın korunmasının önemini haykıran ve ölünceye dek bunu anlatmaktan vazgeçmeyecek güçlü bir kadın kahramandır. Bize düşen ise kaçınılmaz olanı ertelemekten vazgeçip, kalıcı çözümler üretecek cesareti bulmaktır.

"Çiğdem Akın "Zöhre" moda filmi, "Fashion Week Istanbul" kapsamında 13 Ekim 12;45'de dijital olarak moda takipçilerinin beğenisine sunuldu. Filmin yönetmeni Selim Akar, görüntü yönetmenliğini ise Samet Pişirici üstlenmiş.

KOLEKSİYONA DAİR ÖZEL NOTLAR

İklim krizine dikkat çeken koleksiyon 4 element olan toprak, su, hava ve güneşin renklerinden referans alarak toprağın terrakotta adı verilen kızıl tonları, güneşin ilk ışıklarını temsil eden sarı, berrak mavi ve umudu temsil eden saf beyaz renklerle şekillendirilmiş. El dokuması altın rengi nakışlarda ise elinde buğday başağı ve su dalgası dokumaları oldukça hoşuma gitti. . Ayrıca dore metal tasarımların, saf güneş ışığını yansıtması kolesiyonun hikayesini besler nitelikte...Son olarak Akın'ın imza niteliğindeki bedensiz kuplarının, her kadını konforlu ve şık hissettireceğinden hiç şüphem yok.

"İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen FWI; T.C. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) nezdinde kurulmuş olan Türkiye Tanıtım Grubu (TTG) tarafından desteklenmekte ve Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ile İstanbul Moda Akademisi (İMA) iş birliğinde yürütülmektedir.