Cesaret elçilerinden kız öğrencilere: “Oyuna Devam!''

Genç kızların özgüvenli bir şekilde spora devam edebilmesi amacıyla hayata geçirilen “Oyuna Devam” projesi ortak noktası spor olan ve farklı sektörlerde pek çok başarı kazanmış kadını bir araya getirip genç kızların sporla olan bağlarını güçlendirmeyi amaçlıyor.

"Oyuna Devam" projesi için bir araya gelen; başarılı oyuncu Bige Önal, Türkiye'nin en genç kadın ralli şampiyonu Burcu Burkut Erkul ve aynı zamanda matematik öğretmenliği de yapan triatlet İpek Öztosun kız öğrenciler ile cesaret mesajlarını paylaşıyor. Kamera karşısına geçen cesaret elçilerinin ortak noktası ise gençlik yıllarında sporla olan yakın ilişkilerinin hayattaki kazanımlarına olumlu etkileri ve genç kızları spora devam etmeleri konusunda cesaretlendirmeleri oluyor.

"OYUNA DEVAM" EDEMEMEK, KIZLARIN ÖZGÜVENLERİNİ DE ETKİLİYOR

Türkiye genelinde gerçekleştirilen araştırmaya göre; ergenlik döneminde spor yapan kadınların yüzde 77'si, sporun bugün oldukları kişi olmalarına yardımcı olduğunu belirtiyor. Ergenlik döneminde spor yapan kadınlar, sporun fiziki zindeliklerine ek olarak, özgüven, zihinsel dayanıklılık ve takım çalışması becerilerini geliştirdiğini vurguluyor. Buna rağmen, okul ve sınavlara odaklanma ihtiyacı hissetmek, maddi zorluklar ve aile, arkadaşlarından yeterli desteği görememe gibi sebeplerle genç kızların 5'te 1'i hiç spor yapmıyor.