Çekici ve doğal dudaklar

Dr. NESLİHAN DOLAR

neslihandolar@gmail.com

Yüz estetiğinde önemli bir rol alan dudaklar yüzün karakteristiğini belirleyen ince bir detaydır.Yüz profilinde alın, burun, dudak ve çene yapısının uyumu yüzdeki altın oranı belirler.

Yaşla birlikte tüm dokularda olduğu gibi dudakta da kollajen azalır, dudaklar düzleşir ve buruşur. Ağız çevresinde yani dudak üstünde üflemeyle ortaya çıkan çizgiler belirginleşir. Bu durum kişiyi olduğundan daha yaşlı gösterebilir. Bazen de yaştan bağımsız bir şekilde yapısal özelliklerle dudaklar daha ince ve daha zayıf olabilir. İşte bu gibi durumlarda dudak lazerleri ve dudak dolguları uygulamaktayız. Dudak dolgu uygulamaları kişinin dudaklarının daha dolgun görülebilmesi için yapılabildiği gibi dudak yenileme ve gençleştirme amacıyla da yapılmaktadır. Yüzdeki altın oranı bozmayan ufak dokunuşlar kişinin doğal ama daha genç ve sağlıklı görünmesini sağlayacaktır. Sosyal hayatın, görselliği ön plana çıkardığı günümüzde, estetik kaygılar çok artmıştır. Sonuçta da altın oranın bozulması ve yüz yapısına uygun olmayan, yanlış yapılan dudak dolguları herkesin tek tip bir modelde görüntü sergilemesine yol açmıştır. Bu durum da benim gibi doğal güzelliği savunan kesimi rahatsız etmektedir. Alın, burun, dudak ve çene dörtlüsünün uyumunu yakalayarak kişinin yüz yapısına en uygun dudak gençleştirme işlemini seçmek en doğru yaklaşımdır. Doğal dudak yapısında üst dudak her zaman alt dudağa göre daha incedir. Ama yanlış yapılan dolgu uygulamalarında bu oran bozulmakta ve istenmeyen ördek dudak görüntüsü ortaya çıkmaktadır. Oysaki yeni nesil dolgular kendi dokunuz gibi davranarak doğal ve estetik bir görünüm ortaya koyar.

FRENCH KISS DOLGU

Doğal dudak düzeltme, dudakta hacim oluşturma için özel üretilen french kiss dudak dolgusu, dünya estetik otoriteleri tarafından üst üste 3 yıl ‘dünyanın en iyi dolgu malzemesi’ olarak seçilmiştir. French kiss dudak dolgusunun bir diğer fark yaratan özelliği içindeki antioksidan mannitol sayesinde dudakların ihtiyacı olduğu nemi ve parlaklığı verir. İçerisindeki antioksidan içeren bu yenilikçi formül her türlü kırışıklık ve cilt tipleri için güvenli, uzun ömürlü bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Dolgunun bir diğer önemli özelliği ise diğer bazı dolgular gibi ödem yapmamasıdır. Dudak mukozası için özel tasarlanmış bir dolgudur. Granülom veya topaklanma gibi korkulan reaksiyonlar veya komplikasyonlar olmaz. Doğallığın yanında aynı zamanda hacimli dudak isteyen kadınlar için birebirdir. 

KALICILIK SÜRESİ NEDİR?

Dolgunun kalıcılığı kişiden kişiye değişmekle beraber, french kiss dudak dolgusu içerdiğinden ve kullanmış olduğu patentli teknolojisinden dolayı diğer dolgulara kıyasla daha uzun bir kalıcılığı vardır. Kalıcılık süresi 9 ila 12 aydır. Düzenli olarak dolgu işlemleri tekrarladıkça kalış süresi artmaktadır.