Cazseverler de adalı da mutlu!

Bozcaada Caz Festivali bu yıl 20-21-22 Ağustos'ta 5. kez müzik ve doğaseverlerle buluştu.

YELİZ COŞKUN / yeliz.coskun@aksam.com.tr

Pandemiden dolayı geçen yıl düzenlenemeyen festivale ilk kez katıldım. Adaya adım atar atmaz festivalin buraya çok yakıştığını hissediyorsunuz. Kısa bir turda festival meraklılarının ve kaçamak tatilcilerin ada ekonomisini oldukça hareketlendirdiğini gözlemliyorsunuz. Ada halkı da bu durumdan oldukça memnun. Yayım Büfe'nin yan sokağındaki Bozcaada Kadın Kooperatifi 'ne üye kadınların el emeği ürünleri deyim yerindeyse yok satıyor. Günlüğü 800 TL'den başlayan oda/kahvaltı standardındaki otellerde ise yer yok. Üç gün süren festivalin en büyük kazananı ise şüphesiz taksiciler. Müşteriye yetişemiyorlar. Biz de ne yazık ki bir yere gidebilmek için yarım saat taksi bekleyenlerden olduk. Festivalin, adaya yakıştığını belirttim ancak araç yoğunluğu buna dahil değil. Yol kenarlarındaki uzun park kuyrukları, ada içindeki trafi k ve otoparkların hali gerçekten içler acısı. En azından bu tarz etkinlik döneminde adaya araç girişleri kısıtlansa daha güzel bir ada ile karşılaşabiliriz.

EĞLENCELİ ATÖLYELER

Ada turu arasında iki atölyeye katılma fırsatı buldum. İlki, ünlü fotoğraf sanatçısı Dilan Bozyel'in verdiği Mobil Fotoğrafçılık atölyesiydi. Bozyel'den kaptığımız ipuçları, günlük fotoğraf deneyimlerimize orijinal dokunuşlar ve bakış açıları eklememizi sağlayacak. İkincisi ise Şef Selçuk Ayhan'ın imza yemeklerini, miksolojist Yiğitcan Gençer'in ORGANICS by Red Bull'un 5 farklı lezzetiyle harmanladığı şölendi. İkisi de hem göze hem damağımıza hitap etti.

EŞSİZ MÜZİK ZİYAFETİ

Gelelim müzik ziyafetine... Konser alanına HES Kodu'yla giriş şart ama maske ve mesafe haliyle 'kontrolsüz'. İlk gün, Bozcaada Ensemble sahneyi Ceylan Ertem ve Seçil Akmirza ile paylaştı ve katılımcıların beklentileri karşıladı. Kapanışı Sonic Boom ile Elif Çağlar yaptı. İkinci günde Ori Jacobson Trio ve Çağrı Sertel ilgi odağı oldu. Gece sonunda ise İlhan Erşahin saksafonuyla harikalar yarattı. Üçüncü gün, Alp Ersönmez'in ardından Büyük Ev Ablukada akustik bir konser verdi. Ada'ya akın eden cazseverler, unutulmayacak bir müzik ziyafetine tanık oldu