Cannes Film Festivali'nde kırmızı halı cazibesi

74. Cannes Film Festivali'nin ödül alan film ve oyuncular dışında ilgi görmesindeki en önemli nedenlerinden biri de hiç kuşkusuz, o büyüleyici kırmızı halı seremonileri. Peki bu yıl hangi ünlüler kırmızı halıda hangi markaların tasarımlarını taşıdı?

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Her yıl, sinema dünyasının büyük heyecanla beklediği Cannes Film Festivali, Temmuz ayının en çok konuşulan organizasyonu oldu. 74. Cannes Film Festivali'nin ödül alan film ve oyuncular dışında ilgi görmesindeki en önemli nedenlerinden biri de hiç kuşkusuz, o büyüleyici kırmızı halı seremonileri. Dünya devi lüks markalardan tutun, ünlü onlarca haute couture tasarımcısı tüm yıl boyunca kırmızı halı geçitleri için bir birinden eşsiz tasarımlara imza atıyorlar. Bu tarz elbise yada benim kostüm olarak nitelendirdiğim tasarımları ise milyon dolar değerindeki mücevherler tamamlıyor. Hâl böyle olunca markalar bu yıl hangi ünlü ismi giydirsek, markamız ile en yakışan isim kim olur, basın ve sosyal medya kime daha çok ilgi gösterir ya da festivalde ödül alacak bir isim olsun gibi birçok kriter süzgecinden sonra çalışmalarına başlıyorlar.

Uzun bir aradan sonra ilk kırmızı halı geçidine katılacak davetliler ve ünlü isimlerin de en az markalar kadar seçici davrandıklarını ve hazırlık yaptıklarını düşünüyorum. Cannes Film Festivali'nde kimler hangi markaları tercih etti ve benim radarıma kimler takıldı gelin birlikte göz atalım.

KIRMIZI HALI'DA DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Sharon Stone; Dolce Gabbana'nın açık mavi, omuzları açık ve uzun kuyruklu tül elbisesiyle muhteşemdi. Elbisenin boyutlu ve farklı renklerdeki çiçek apliklerine bayıldım.

Isabel Fontana; Rami Kadi imzalı cesur ve parıltılı elbisesiyle Kırmızı Halı'da fiziği ile gündemde kalmak için doğru bir seçim yapmıştı. Straplez ve korse model tasarım, derin bacak yırtmaç yorumu ile bence kırmızı halı için fazla iddalıydı.

Lady Victoria Hervey; Türk haute couture tasarımcımız Gülafer Ataş'ı tercih etti. Kasnak el işlemesi, lale formundaki elbise çok dikkat çekici ve parıltılıydı. Ayrıca Victoria'nın kulağındaki hilal şeklindeki küpesi elbisenin lale konsepti ile oldukça uyumluydu. Gülafer Ataş ve Saniye ipekboyayan'ı gönülden tebrik ediyorum. Bu projenin uluslararası bağlantılarını yapmaktan dolayı ben de büyük mutluluk duyuyorum.

Noel Capri Berry; Ashi Studio'dan seçtiği neon renkli, tafta kumaşlı, uzun kuyruklu elbisesiyle hem sade hem de gösterişli bir seçim yapmıştı. Elbisenin bağlamalı sır detayı olmasa da olurdu. Chopard'ın göz kamaştıran iri mücevherli küpelerini ve yüzüklerini ise çok beğendim.

Bella Hadid; Schiaparelli imzalı kostümü, bence sanatsal bir tasarım olmuş. Siyah ve altın rengi her zaman herkes tarafından kullanılıyor ve kurtarıcıdır. Fakat bu sefer elbisenin göğüs kalıbı ve yapılan aksesuar tasarımı ile ikonik bir elbise olmuş.

Leonie Hanne; Nicole Felicia Couture elbisesiyle dikkat çeken isimlerdendi. Kat kat tüllerden tasarlanan elbisenin bel kısmındaki pembe tüyler uzun zamandır gördüğümüz bu tarz elbiseler arasında farklı bir tasarım yorumu olmuş. Leonie takı seçimi ile kendi stilini kırmızı halıya taşımak istemiş fakat ben hiç beğenmedim.

İzabel Goulart; Etro'nun siyah işlemeli takımı ile fark yaratan bir seçim yapmıştı. Kendisini iddalı ve cesur seçim yapanlar listesine ekledim. Yoğun işlemelere ve tüylü bacak detaylarına rağmen Etro yine dengeyi çok iyi sağlamış.

Taylor Hill; Etro imzalı önü açık desenli ve dalgalı eteği ile en modern seçim yapan isimlerin başında geliyor. Kısa kollu gömleğin önden düğümlenerek kullanılması sokak stili ile kırmızı halı stilinin çok iyi harmanlaması olarak dikkat çekti.

Diane Kurger; Giorgio Armani elbisesiyle şıktı fakat boyundan bağlamalı siyah üzeri gri payetli elbisesini pek beğenmedim.

Natasha Poly; Maison Valentino imzalı vücudunu saran lila ve lame elbisesiyle favorilerim arasında. İşlemeli özel dokusu sayesinde gösterişli elbiseler arasından sıyrılan bir tasarımdı. İnce bantlı zarif ayakkabıları ile tek kelime ile kusursuz bir seçimdi.

Mahlagha Jaberi; Eman Alajlan tercihi elbisesiyle Cannes Film Festivali'nde bir Sinderalla rüzgârı estirdi. Chopard küpe ve kolyesi ise saraydaki gizemli prenses tezimi doğrularcasına ışıldıyordu.

Helen Miren; Dolce & Gabbana'nın uçuşan hardal sarısı elbisesiyle yaşına uygun, konforlu ama zarif bir seçim yapmıştı. Mütevazı elbise seçimini, göz alıcı kolyesi ile tamamlaması sinemanın asil kraliçesi olduğunu bir kez daha gösterdi. Stiletto ayakkabılarını da aynı ton seçmesi çok doğru bir karar olmuştu.