Cannes Film Festivali'nde iz bırakan stiller

Uluslararası, iddialı onlarca film, ödül kazananlar, kırmızı halı geçidi, ünlülerin göz kamaştırıcı stilleri, mücevherler ile çok ses getiren bir Cannes Film Festivali daha geride kaldı. İsrail'in soykırımına karşı Filistin kökenli Amerikalı model Bella Hadid, Faslı yönetmen Asmae El Moudir, Oscar ödüllü Cate Blanchett gibi ünlü isimler Filistin bayrağı ve karpuz motifleriyle Filistin'e destek verdi ve filmlerden daha çok alkış aldı.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Fransa'da gerçekleşen 77. Cannes Film Festivali bu yıl da tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başardı. Birbirinden değerli sinema yapıtları, sektörün en sıkı değerlendirmelerine sahip CFF'nin jüri süzgeçleri sonrasında ödüller sahiplerini buldu. Filmler kadar gündem olan diğer bir konu ise hiç şüphesiz kırmızı halı geçidi. Ancak bu yıl kırmızı halıda moda tasarımlarından çok Filistin'e destek mesajları destek verdi. Oscar ödüllü aktris Cate Blanchett'in kırmızı halı üzerinde Filistin bayrağının renklerini oluşturan kostümü sessiz bir çığlık olarak akıllarda kaldı. Bu şık ve etkileyici protestoya imza atan Kate Blanchett'ın elbisesi Jean Paul Gaultier'in baş tasarımcısı, Kolombiya doğumlu Fransız tasarımcı Haider Ackermann tarafından tasarlandı.

Fransızlar festivalin vitrini olarak bu alana ayrıca özen gösteriyorlar. Gerek filmlerin oyuncuları, gerek jüri üyeleri, gerekse birçok ünlü isim şıklıkları, farklı stilleri ve nerelerden giyindikleri on bir gün boyunca basının ve sosyal medyanın gündemini oluşturdu.

Ben de her yıl olduğu gibi moda yazarı kimliğimle bu film ve moda şölenini takip ettim.

ÜNLÜ İSİMLER HANGİ MARKALARI TERCİH ETTİ

Stilleriyle benden tam not alan isimler; Selena Gomez- Saint Laurent, Diana Kruger- Atelier Vercase, Alessandro Ambrosro- Dundas, Bella Hadid- Atelier Versace, Coco Rocha- Cheney Chan Couture, Yang Mi- Loewe, Demi Moore- Schiaparelli, Kate Blanchett-Louis Vuitton, Hunter Schafer-Armani Prive, Eva Green- Balmain, Rawdah- Cecilie Melli, Hande Erçel- Balmain ve Gökçe Bahadır- Züleyha Kuru oldu. Bu isimler yaptıkları seçimler ile tüm dünya basını tarafından da değerlendirildi.

CANAN YOLAÇ STAMBOUL MÜCEVHERLERİ KIRMIZI HALIDA

Son yıllarda farklı mücevher tasarımlarıyla global bir yükseliş sağlayan Canan Yolaç Stamboul markası da Kırmızı Halı geçidinde dünyanın en lüks mücevher markalarıyla aynı platformdaydı. Markanın tasarımcısı Canan Yolaç, oyuncu Stefaniya Makarova, Miss Universe seçilen 2023 Ukranya Güzeli Angelina Usanova gibi isimler tarafından tercih edildi. Canan Yolaç mücevher tasarımlarını; mavi, zarif ve elegant bir elbise seçimiyle kırmızı halıda kendisi de taşıdı. Ben de bir centilmen olarak Yolaç'a eşlik ettim. Ünlü tasarımcı, Cannes'de başarılı oyuncu Zeynep Tuğçe Bayat ile de özel bir çekim yaptıklarını ve sonuçlarını heyecanla beklediğini söyledi. Gelecek yıl Cannes Film Festivali özelinde yeni bir mücevher koleksiyonu hazırlayacağının da müjdesini verdi.