Cannes Film Festivali ve kırmızı halı geçitleri...

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Cannes Festivali bu yıl 72. kez düzenlendi. 14 Mayıs’ta başlayan ve bugün son bulacak olan organizasyonun en önemli kısmı hiç şüphesiz kırmızı halı geçitleri oldu…

Farklı branştan dünya starlarının katıldığı ödül törenleri tüm sanat ve moda severin günlerce gündemindeydi. Uluslararası bir çok ülkeden aday film olunca organizasyona katılan oyuncu ve davetli ünlülerin çeşitliliği günlerdir basının ve sosyal medyanın en önemli başlığında yer aldı.

Ben de festival kapsamında, bu yıl 14-19 Mayıs tarihleri arası ilk defa Cannes’de bulundum. Oldukça heyecanlıydım doğrusu, yazlık harika atmosfere sahip, turistik, lüks bir bölge ve film festivali dolayısıyla inanılmaz kalabalıktı. Festival kapsamında Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’da özel bir resepsiyon düzenledi. Saygı değer bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve değerli eşi Pervin Ersoy gecenin ev sahipliğini üstlenmişlerdi. Organizasyonun amacı Türkiye’de  çekilecek dev film ve belgesel prodüksiyonlarına sağlanan özel imkanları sunmak ve ülkemizin etnik, coğrafi ve popüler değerlerini bir kez daha böylesi önemli bir platformda tanıtmaktı. Orada bulunduğum zamanda ülkemiz adına böylesi bir gece yapıldığını görmek ve sonrasında davet almak beni oldukça mutlu etti. Ayrıca unutmadan Ülkemizi kendi imkanlarıyla Cannes Film Festivali’nin kırmızı halısında Miss Europa güzellerini giydirerek başarılı bir şekilde temsil eden, Haute Couture tasarımcısı Gülafer Ataş ve stilist kız kardeşi İpek boyayan oldu. Gelecek hafta kendileri ile çok özel bir röportaj ile karşınızda olacağım.