Büyük Akıncılar Buluşması...

Akıncılar 41 yıl sonra yeniden bir araya geldi. Ülkemizdeki en önemli gençlik hareketlerinden biri olan Akıncılar'ın buluşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında ''Akıncıların çektikleri çilenin tek bir zerresi bile, hamdolsun, boşa gitmemiştir.'' ifadesine yer verdi.

1980 öncesi Türkiye'deki en önemli gençlik hareketlerinden biri olan "Akıncılar Hareketi" mensupları 20 Kasım Cumartesi günü Bursa Kozluören Köyünde 41 yıl sonra, "Büyük Akıncılar Buluşması" adı altında yeniden bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi.

2009 yılında yeniden kurulan Fatih Akıncıları'nın öncülüğünde organize edilen toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir mesaj gönderdi. Erdoğan "Büyük Akıncılar" toplantısına gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili Akıncılar,

Değerli dava ve yol arkadaşlarım,

Kelimeyi şehadeti yaşamak ve yaşatmak şuuruyla kurulan Akıncılar Hareketi, bu milletin topundan, tüfeğinden, kalabalıklarından çok daha değerli olan bir gücünün; imanlı, inançlı, cesur gençliğinin adıydı.

Akıncılar Hareketi, faaliyete geçtiği ilk günden itibaren milletimiz tarafından sahiplenilmiş ve 12 Eylül darbesiyle kapatıldığı güne kadar, tarihte eşine az rastlanacak destansı bir mücadeleye imza atmıştır. Ülkemizdeki pek çok hayırlı hizmet gibi bu hareketin de fikir babası rahmetli Erbakan hocamızdır. Merhum Erbakan hocamızın, "Batıl bir davada zirve olmaktansa, hak davada zerre olma" düsturuyla yürüttüğü davanın en önemli, en aksiyoner kolu Akıncılar olmuştur.

Hak ve hakikat yolunda verdikleri büyük mücadelede Akıncıların çektikleri çilenin tek bir zerresi bile, hamdolsun, boşa gitmemiştir. Dünyadaki pek çok İslami harekete de ilham veren Akıncılar ocağında yetişenlerin önemli bir kısmı, ülkemizin siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik

hayatında kritik sorumluluklar üstlenmiştir." Mesajında "Ayasofya'yı yeniden ibadete açarak Fatih'in emanetini ayağa kaldırma yolunda gösterdiğimiz irade, Mescid-i Aksa'nın izzeti koruma hassasiyetimiz, dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimizin dualarına mazhar olan nice gayretimiz, bu duruşun somut örnekleridir."

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Yapılan konuşmalarda "Akıncılar hareketi"nin geçmişteki misyonu ve Türkiye'nin geleceğinde oynayacağı rol ve misyon üzerinde duruldu. Fatih Akıncıları'nın onursal başkanı Mehmet Şahin açılış konuşmasının ardından Akıncılar Hareketi içerisinde yer almış Prof. Ahmet Ağırakça, Yaşar Karayel, Ali Çitli, Salih Akverdi, Muzaffer Doğan, Ersönmez yarbay, Mustafa Haşlak, Müfit Yüksel, Bülent Yıldırım, Hasan Güneşer, Tahir Tikici, Hüseyin Karaosmanoğlu, Nurettin Şirin, Halis Özdemir gibi isimler de Akıncılar Hareketi'ne dair duygu ve düşüncelerini ifade etti.