Burun estetiği artık kolay ve acısız

SİBEL ATEŞ YENGİN
sibel.ates@aksam.com.tr

Daha güzel bir burnunuzun olmasını istiyorsanız ve burun estetik ameliyatı planlıyorsanız Op. Dr. Abdülkadir Göksel'in uyarılarına mutlaka kulak verin.  

ÖNCE YÜZ ANALİZİ ŞART

Elinde internetten ya da gazetelerden kesilmiş ünlü yüzlerin fotoğraflarıyla gelen ve "Bu burunların aynısından istiyorum" diye talepte bulunan hastalara öncelikle kendi yüzleri, deri yapıları ve burun iskeletinin özelliklerini anlatıp isteklerinin gerçekçi olup olmadığını kendilerinin bulmasını sağlıyorum. Elbette insanların nasıl bir yüze ya da buruna sahip olmak istediklerini anlatmalarının zararı yok. Hatta beğendikleri fotoğrafları paylaşmaları onları daha iyi anlamak ve tanımak açısından olumlu olabiliyor. Ancak tam olarak aynı burunu istemek elbette gerçekçi bir talep değil. Yüzümüzü, cilt yapımızı bilerek nasıl bir buruna sahip olabileceğimiz konusunda net bilgilere sahip olabilmek için bu işin profesyoneliyle birlikte yüz analizinizin yapılması ve taleplerinizin ne kadar gerçekçi olduğunun değerlendirilmesi önemli. 

KIRMADAN AMELİYAT  

Rinoplasti ameliyatlarının tarihi geçmişine baktığınızda burun kemiğiyle ilgili olan düzeltme sırasında çok uzun yıllarca keskiler, çekiçle kemiklerin kırılması, törpülenmesi gibi tekniklerin kullanıldığını görürsünüz. Aslında burun ameliyatları sonrasında şişlik ve morluk kemiklerin kırılması sırasında meydana gelen yumuşak doku zedelenmeleri nedeniyle oluşur. Rinoplasti ameliyatlarında kemik çatının şekillendirilmesindeki en önemli teknolojik gelişme son bir yıldır kullanmaya başladığımız piezo teknolojisiyle olmuştur. Fransa’dan plastik cerrah Dr. Olivier Gerbault ‘un geliştirdiği Diamond bir uç sayesinde kemikleri kırmadan şekillendirmek mümkün olmaktadır. Diamond Rhinoplasty adını verdiğimiz bu teknik özellikle burnun kemik dokusunda çalışırken kontrollü şekillendirmeye olanak vermekte ve yaratıcılığı arttırmaktadır. 

SIK SORULAN SORuLAR

Ameliyattan sonra burun şeklini ne kadar süre sonra alır?

Erken dönemde bile burun doğal ve yüze uygun görünmesine rağmen tam olarak iyileşme ve burnun yerine oturması 6 ay 1 yıl gibi uzun bir süreçtir. 

Burun ucu estetiği nedir?

Bu ameliyatta kemik yapıya hiç müdahale edilmediğinden şişlik, morluk olma olasılığı minimaldir.  

Burun dolgusu nedir?

Burun bölgesinde özellikle tercih ettiğimiz ve volüm ihtiyacı olan bölgeleri doldurmak için kullandığımız dolgu Hyaluronik Asittir. Burnun çöküntülü yerlerinin doldurulmasıyla çözümlenebilecek deformitelerin düzeltilmesinde ameliyat gerekliliğini ortadan kaldırdığı için son derece yararlı bir uygulamadır. 

Ameliyat sonrası dikiş izi kalır mı?

Kapalı teknikle yapılan ameliyatlarda tüm kesiler burun iç tarafına saklandığından dışarıdan görülebilen bir dikiş ve iz olmaz. Açık teknikte ise burun tabanında orta hatta kesi oluşturulmasına rağmen iyileşme sırasında bu kesi görünmeyecek şekilde dikildiği için fark edilebilir bir iz kalmaz. Yani ister açık ister kapalı teknikle yapılan burun ameliyatlarında görülebilen bir iz kalmaz.