Bursa, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın deyişi ile geçmişle gelecek arasında salınırken kendi zamanını ifade eden bir şehir. Bu, ikinci zamandır. Kendi zamanında yaşayan ve içinde barındırdığı özgün eserlerle ölümsüzleşen Bursa, sakinlerine doyulmaz bir lezzet yaşatırken, misafirlerine de bir daha gelmenin ilhamını fısıldar. Sabit ayağıyla geçmişte ama elleriyle hep gelecekte olan Bursa, çok yazılıp çizilmiş bir şehirdir. Ünlü seyahatnamelere konu olarak gelenleri şaşırtmış, umduklarından daha fazlasıyla da onları uğurlamıştır. Her çağda kendini yeniden üreten Bursa, ne kadar resmedilse azdır.
Minyatürden Hat sanatına, resimden ipeğin naif dünyasına bir dizi tasarım fikrinden yola çıkan Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü, Küratör İsmail Erdoğan'ın rehberliğinde Türkiye'nin önde gelen sanatçılarından Hikmet Baturçugil, Ali Lei Gong, Cemal Toy, Ahmet Öğreten, Engin Korkmaz, Levent Karaduman, Dağıstan Çetinkaya, Aygül Okutan, Said Lei, Zafer Örs, Mehlika Hilal Kırca, Yasin Yaman, Büşra Yurtseven, Hüseyin Ünlü ve Ömer Faruk Boyacı'ya Bursa'yı resmettirdi.
Bir serginin çok ötesinde Bursa'nın güzelliklerini başka açılardan görerek başta Bursalılar olmak üzere herkese armağan etmek üzere hayata geçirilen bu çalışmada, ortaya çıkan eserler defter başta olmak üzere Bursa'yla ilişkili ürünler üzerine nakşedildi. Böylece sadece sergilenen değil aynı zamanda sanatseverlerin gündelik hayatına dahil edebileceği tasarım ürünlere dönüştü. Bu çerçevede Yasin Yaman'ın bir çalışması çocuklar için üretilen bir puzzle'da karşımıza çıkarken Cemal Toy'un çalışması da ipek bir mendilde şık ve dikkat çekici bir detaya dönüşebiliyor. Yeşil Camii Aygül Okutan'ın ebrusunda, Yeşil Türbe ise Said Lei'nin minyatüründe bir kez daha ölümsüzleştiriliyor.
Yerli ve yabancı sanatçıların farklı üsluplarla Bursa'da buluştuğu 'İkinci Zaman' sergisi, 22 Ocak'ta Tayyare Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu. 15 gün açık kalacak olan serginin, daha ileriki tarihlerde Bursa'nın başka mekanlarında da sanatseverlerle buluşması hedefleniyor.