Bu sezon cesur renkler ön planda olacak

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Mezuniyet, düğün, nişan gibi özel gecelerin revaçta olduğu yaz günleri geldi. Kendini özel hissetmek ve vücut tipine en uygun şekilde giyinmek isteyen kadınlar kişiye özel tasarım yapan tasarımcıların kapısında... Biz de tasarımcı Neslişah Yılmaz ile kişiye özel tasarım dünyası üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Markanızı ve kendinizi ne tarz bir tasarımcı olarak tanımlıyorsunuz? 

Biz Haute Couture markasıyız. Daha çok kişiye özel çalıştığımız, kaliteli kumaş ve işçilikle yapılan tasarımlar sunuyoruz. Yoğun talep üzerine daha günlük olan  kapsül koleksiyonumuzu oluşturduk.

İngiltere ve Türkiye’de satış noktalarınız var, müşterilerinizin belirgin farklılıkları nedir? 

İngilizler; daha sade ama keskin hatlı tasarımlar severken Türkler ise el işçiliği daha yoğun tasarımlar tercih ediyor.

Son koleksiyonunuzun ilhamı veya hikâyesini anlatır mısınız? 

Son koleksiyonumda, Türk Tarihinde Yer Alan Güçlü Kadınlardan ilham aldım. Bulunduğu alanlarda başarıya sahip olmuş, öncülük etmiş kadınlar koleksiyonumu daha güçlü kıldı. Bu kadınların bazısı daha maskülen bazısı duygusal bazısı romantikti. Sunulan 35 parçanın ortak noktaları güçlü olmalarıydı. Ben de bu sıfatları; tasarım, kumaş ve işçiliğimizle hayata geçirdim. Defilemiz 10 Kasım’dan bir gün önceydi, bu yüzden koleksiyonumuzu bu güçlü kadınlar arasında yer alan Zübeyde Hanım’a ithaf ettik.

Bu sezonun en sevilen renkleri ve kesimleri sizce nelerdir?

Bu sezon cesur renkler ön planda olacak; mor, turuncu, fuşya, sarı… Bunun yanında daha sakin kalmak isteyenler için renklerin ara tonları da kullanılacak; menekşe maviler, küf yeşiller… Tabii ki senenin rengi mor olacak. Morun bütün tonlarını görmek mümkün. Kesim olarak ise; daha uçuşan, transparan, romantik kesimler mevcut. Kadınlar kendini prenses gibi hissedecek. Asimetrik yakalar ve etekler ise daha maskülen olmak isteyenlerin tercihi olacak. Desenlerde ise grafik etkilerini çok göreceğiz.

Bir tasarımda en çok neye değer verirsiniz? 

Her şeyden önce özgün olmalı. Tabii ki ilham aldığımız konular esinlendiğimiz noktalar var ama bu noktaları kendi DNA’mıza uygun şekilde kullanarak imzamızı atmalıyız. Daha sonrasında ise kaliteli kumaş, düzgün kalıp ve işçilikle hazırlandığında zaten hak ettiği değeri görür.

Abiye yani gece elbiseleri dünyasında bu sezonun in ve outları nedir ? 

- Bu sezon asimetrik ve güçlü omuzlar in- düşük omuzlar ve volanlar out

- Korse ve korse görünümlü büstiyerler in- Bol büstiyerler out

- Payet parçalar in- düz kumaşlar out

- Kalıp oyunlarıyla hazırlanan elbiseler in- yoğun ve büyük taş işlemeli elbiseler out

Seyyar etekler in, çok kabarık etekler out

Tasarımlarınız arasında unutamadığınız ikonik bir elbise veya giydirdiğiniz ünlülerden örnek var mı? 

Geçen hafta Cannes Film Festivali’nde Amerika’nın en ünlü DJ’lerinden Chantel Jeffries’i giydirdik. Aynı zamanda Kim Kardashian‘ın da en büyük rakibi olarak gösteriliyor. Giydiği anda mesaj kutularımız dolmaya başladı. Bizi en mutlu eden şey ise Paris Hilton’un Chantel Jeffries’ın bütün fotoğraflarının altına elbisemize övgüler yağdırması oldu. Bize mesaj atarak elbiselerimizi giymek için sabırsızlandığını yazdı, bu da bizim için mutluluk verici bir olay.

En yoğun düğün ve mezuniyet sezonundayız... Siz de durum nedir? 

Bizim hizmet alanımız daha çok düğün sahipleri oluyor. 

Hem stresli hem yoğun bir dönemden geçtikleri için elbise konusunda da rahat olmak istiyorlar. Renk piştisi bile olmamaları için titiz bir çalışmayla devam ediyoruz. Onlara özel, vücut şekillerine göre, mekan ve konsepte uygun tasarımlar hazırlıyoruz... 

Yaz ayları için kadın okuyucularımıza tavsiyeleriniz ne olur?

Öncelikle vücutlarını tanıyarak elbise ve ten renklerine uygun renk seçmelerini öneririm. Ön plana çıkarmaması gereken noktalar için nasıl kesimler tercih etmesi gerektiğini bilmeliler. Gidecekleri yerin ve konseptin yine önemi büyük. Bunlara dikkat ederek seçtikleri elbiseler onların hayatlarını kurtarabilir.