Bu sefer tüm etkinlikler 23 Nisan çocuklarına

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR
aysun.yildiz@aksam.com.tr

Miniklerin heyecanla beklediği 23 Nisan geldi. Bugün “Çocuğumu nereye götüreyim?” diye düşünmeyin. Etkinlikler için sayfamıza bir göz atın, habersiz kalmayın.

Gizemli bir yolculuk

Gizemli sokak sanatçısı Banksy’nin dünyaca ünlü eserlerini bir araya getiren en büyük koleksiyon 'The Art of Banksy' eklenen yeni eserlerle Global Karaköy’de ziyaretçileriyle buluşmaya devam ediyor. 3 Nisan’da çocukları gizemli bir yolculuğa çıkaracak olan ‘The Art of Banksy’ tüm çocuk ziyaretçilerini bekliyor. Çocuklara farklı bir dünyanın kapılarını açtıracak olan Banksy, onlara hiç deneyimlemedikleri bir serüvene çıkacak. ‘The Art of Banksy’ 31 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek…

Deneyimli cihaz

Tablet bilgisayar sektörünün tecrübeli markası reeder, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yine en güzel hediyeyi 249 liraya parmaklarınızın ucuna kadar getiriyor. Reeder, yeni nesil tabletlerinden biri olan A7iS Quad modeliyle çocuklarınıza güvenli, hızlı ve her yerde erişilebilir bir cihaz deneyimini bir arada sunmayı hedefliyor. Dahili sim kart girişiyle 3G teknolojisine sahip internet desteğiyle size en iyiyi sunacak.

Çocukların şehri bayrama hazır

Çocuklar Şehri Minopolis 23 Nisan günü birbirinden özel sürprizlerle çocukların coşkusunu ikiye katlayacak. Bugün ve yarını şölene çevirecek etkinliklerde sürpriz hediyeler de çocukları bekliyor. Dahası birçok istasyonda dans gösterileri, tiyatro, eğlenceli yarışmalar ve çocukların vazgeçilmezi bubble şov… Atatürk’ün dünya çocuklarına hediye ettiği 23 Nisan, Minopolis’te bu özel güne yakışır şekilde kutlanacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşırken Minopolis’te hummalı bir çalışma var. Başta sanat atölyesi olmak üzere tüm Minopolis ekibi 23 Nisan’ı unutulmaz kılmak için çocukların yer alacağı birçok etkinlikler hazırladı. Marmara Forum’da yer alan Minopolis Çocuklar Şehrin’de; Mino Sanat Tiyatrosu, modern dans etkinliği, yüz boyama, 23 Nisan’a özel kurabiye yapımı gibi etkinlikler ve atölye çalışmaları yer alacak. Ayrıca çocukların en keyif aldığı etkinliklerin başında gelen Bubble Şov da 23 -24 Nisan’da sihirli balonlarıyla coşkuyu en üst seviyeye taşıyacak.  Minopolis’te geleceğe hazırlanıyorlar  Minopolis’deki eğlenceli ve öğretici faaliyetler, çocuğun mesleklere ilişkin yönelim ve yeteneklerinin belirlenmesine de yardımcı oluyor. 

Yeteneklerini keşfedecekler 

Akbank Sanat, yaratıcı atölye çalışmalarıyla çocukları sanatın büyülü dünyasıyla buluşturmaya devam ediyor. Konusunda uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen atölyelerde çocuklar keyifli vakit geçirirken, sanatla iç içe olarak kendi yeteneklerini keşfediyor ve yepyeni bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Ailece mozaik atölyesi ( 6-12 yaş)

Ailece eğlenceli bir atölyeye katılmaya ne dersiniz? Akbank Sanat’ta düzenlenen “Ailece Mozaik Atölyesi”nde, “Millefiori” tekniğiyle birbirinden renkli ve yaratıcı mozaikler hazırlayabilir, çocuğunuzla birlikte hem eğitici hem de eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Bolca yoğurma, hayal gücü, eğlence ve yaratıcılık! Bakalım çocuklarla büyüklerin hayal birlikteliğinden ortaya ne çıkacak? Etkinliği kaçırmak istemiyorsanız 26 Nisan Salı günü 17.30- 18.45 saatleri arasında Akbank Sanat’ta. Biletfiyatı 20 TL (10 yetişkin ve 10 çocuk) sınırlıdır.

Oyuncak heykel atölyesi (7-14 yaş) 

Hiç heykelle oynanmaz deme! Yapacağın oyuncak heykelin ismini şimdiden düşünmeye başla. Minikler için bulunmaz bir çalışma ortamı ve sonsuz hayal gücü Akbank Sanat Oyuncak Heykel Atölyesi’nde. 26 Nisan Salı günü 16.00-17.15 saatleri arasında. Bilet fiyatı 10 TL olup katılımcı sayısı 10 kişiyle sınırlı.

DOĞAYI SANATLA BULUŞTURUYOR

İstanbul Modern, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yine binlerce çocuğu ağırlayacak. 4-12 yaş arası çocuklar 11. Çocuk Şenliği’nde “Dünya için hayallerim var” diyerek doğayla sanatı buluşturacak. Etkinlik, 19-24 Nisan tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleşecek. İstanbul Modern, 11.Çocuk Şenliği ile çocuklara “Dünya İçin Hayallerim Var” adlı programı armağan ediyor. Çocuklara özel tasarlanan “Dünya İçin Hayallerim Var” programı doğa üzerine bilgilendirici sohbetlerle başlıyor. Önce doğa ve sürdürülebilirlik, doğadaki türler, bu türlerin içinde insanın yeri gibi konular ele alınıyor. Sohbetten sonra çocukları bilmecelerle dolu eğlenceli bir müze serüveni bekliyor. Çocuklar, “Sanatçı ve Zamanı” koleksiyon sergisi ya da “Yok olmadan” sergisindeki sanat çalışmalarında bilmecelerin çözümünü arıyor.  Programın ikinci bölümündeyse, çocuklar kendileri için tasarlanmış üç boyutlu kartpostalların içinde kendi dünyalarını tasarlarken, dışına gelecekteki dünyanın nasıl bir yer olmasını istediklerine dair dilek ve önerilerini yazıyor veya çiziyor.