“Bu konser köprü vazifesi görüyor”

Dünyanın en büyük seslerinden biri olarak kabul edilen ve 24 Mayıs'ta Beşiktaş Stadyumu'nda 40 bin kişiyle buluşmaya hazırlanan Kazak sanatçı Dimash Qudaibergen: ''Attığım her adımı destekleyen tüm dinleyicilerime, Türkiye'de sanata değer veren herkese tüm kalbimle teşekkür ederim. Kazak ve Türkler arasındaki dostluk çoğalsın, manevi bağımız güçlensin. Özellikle manevi ve kültürel ilişkilerimizin gelişmesi çok önemli. Bu etkinlik de buna bir köprü vazifesi görüyor.''

ALİ DEMİRTAŞ / ali.demirtas@aksam.com.tr

Kariyerine, klasik unsurlar ve geleneksel Kazak müziğini pop müzikle birleştirerek çağdaş müzik alanında devam eden sanatçı Dimash, RAMS Global ana sponsorluğunda, Yıldızlar Organizasyon, Gain Medya ve BWO Entertainment iş birliği ile 24 Mayıs'ta Beşiktaş Stadyumu'nda vereceği dev konserde dinleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Dünyanın en büyük seslerinden biri olarak kabul edilen Dimash Qudaibergen, D2'den D8'e kadar uzanan 6 oktav genişliğinde bir ses yelpazesine sahip. Çok küçük yaşlardan şarkı söylemeye ve piyano çalmaya başlayan Dimash aynı zamanda altı farklı enstrüman çalabiliyor ve 12 dilde sergileyebildiği performanslarla çıtasını her zaman daha da yukarıya çıkarıyor. Sanatçının dünyanın 120'den fazla ülkesinde 50 milyondan fazla dinleyicisi bulunuyor. Türkiye'deki konserine de Çin'den Rusya'ya, Avrupa'dan Kazakistan'a kadar yaklaşık 20 bin turistin gelmesi bekleniyor. Konser aynı zamanda Dimash'ın hayranlarının büyük kısmını oluşturan Türk dünyası ülkeleri için de büyük bir buluşma özelliği taşıyor. 24 Mayıs'ta gerçekleşecek olan konser öncesi Dimash, Feriye'de düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Dimash'a babasının yanı sıra Türkiye'de bulunan hayranları da eşlik etti.

İKİ HALK ARASINDAKİ DOSTLUK ÇOĞALSIN, MANEVİ BAĞIMIZ GÜÇLENSİN

Yaptığı konuşmada bu zamana kadarki en iyi konserini vermeyi hedeflediğini vurgulayan Dimash, "Burada olmak benim için gurur verici. 3 ay nasıl bekleyeceğimi bilmiyorum. Bu zamana kadarki en iyi konserimi vermeyi deneyeceğim. Desteğiniz ve sevginiz için çok teşekkürler. Hayranlarım olmasa asla burada olamazdım." ifadelerini kullandı. Dimash, "Kazakların dediği gibi, 'Yalnız yürüyen toz çıkarmaz.' Bu sebeple attığım her adımı destekleyen tüm dinleyicilerime, Türkiye'de sanata ilgi duyan ve sanata değer veren herkese tüm kalbimle teşekkür ederim. İki halk arasındaki dostluk çoğalsın, manevi bağımız güçlensin. İki ülke arasındaki özellikle manevi ve kültürel ilişkilerin gelişmesi bizim için çok önemli. Bu etkinlik de buna köprü vazifesi görüyor." diye konuştu.

BİR TÜRK SANATÇI STADYUMDA DİMASH'A EŞLİK EDECEK

İstanbul konserinin müzik kariyeri için çok önemli olduğunu belirten ünlü müzisyen, "Öncesinde ve sonrasında görmediğiniz bir Dimash ile karşılaşacaksınız. Bugüne kadar benim sanatımın yüzde 30'unu veya 35'ini görmüşsünüzdür. Zaman içinde tecrübelerimiz, birikimimiz değişiyor. Bu konserde de gelişen ve ilerleyen tecrübelerimi sizlere aktarmak istiyorum." dedi. Dimash konserde Türkçe şarkılar da söyleyeceğini ve Türkiye'nin gönlünde yer edinmiş önemli bir sanatçıyla sürpriz bir düet yapacağını açıkladı. Dimash, "Sahnede bana eşlik etmek isteyen tüm sanatçılara kalbim ve gönlüm açık. Kimle beraber sahne alacağımı konsere geldiğinizde görmenizi diliyorum. Şimdilik Türkiye'nin ve Türk halkının gönlünde yer edinmiş bir sanatçı olduğunu söyleyebilirim." diye konuştu.