Bu koleksiyon güçlü kadınlar için

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

Genç ve başarılı modacı Selma Çilek, Mercedes-Benz Fashion Week’ten rüzgâr gibi geçti.  Modern kadının güçlü ruhunu yansıtan 2017 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu defilesiyle adından söz ettiren genç modacıyla hem dünya trendlerini hem tasarımlarını konuştuk.

Mercedes-Benz Fashion Week’ten sonra tasarımlarınız çok konuşuldu. Siyahın ve ihtişamın hâkimiyet kurduğu koleksiyonunuzu anlatır mısınız?

Selmacilek İlkbahar-Yaz Koleksiyon’umda sade görüntüyü metalik detaylarla iddialı bir hale getirmeye çalıştım ve dikkat çekmeyi seven güçlü kadınlar için tasarladığım bu koleksiyonda, deriler, metallerle verilmiş transparanlıklar, metalik tonlarda parlak kumaşlar ve vücudu saran kesimlerle oldukça feminen ve asi bir yapıya sahip. 

Koleksiyonu ne kadar zamanda yaptınız?

Yaklaşık 4 ay gibi bir zaman aldı koleksiyonumu  hazırlamam.

Mercedes-Benz Fashion Week’te olmak ne hissettirdi size?

Yıllardır katılmak istediğim bir platformdu, fakat bu yıla kısmet oldu. Gerçekten Türk tasarımcılar için oldukça önemli bir platform. Türk markalarının adını dünyada da duyurmak için atacağı en önemli adımlardan bir tanesi de kesinlikle Mercedes Benz Fashion Week’de yer almak. Bu benim ilk defilemdi, ilk tecrübemdi, daha sonrası için umarım daha büyük projelere de imza atarim.

PARKALAR ÖN PLANDA

Sonbahar kış koleksiyonunuzu anlatır mısınız biraz? Neler göreceğiz bu sene?

Sonbahar kış koleksiyonumda yine markamın vazgeçilmez parçası olan parkalar ön planda olacak fakat bu yıl farklı bir soluk getirdik, klasik modellerin yani sıra farklı parka çeşitleri de bulacak. Onun dışında yine deri ceketler, kadife elbiseler, parıltı detaylı bluzlar, uzun kürklü hırkalar da koleksiyonumda mevcut.

Tasarımlarınızı üretirken nelerden ilham alıyorsunuz?

Her şeyden ilham alabiliyorum, bazen bir çiçekten, bazen gördüğüm bi hayvanın üzerindeki renklerden bile ilham alıp tasarım oluşturabiliyorum. Ama genelde koleksiyonlarımı hazırlamadan önce çok uzun bir trend araştırması yapıyorum. Yurt dışındaki kumaş fuarlarına katılıyorum, dünyaca belirlenen temaları inceliyorum ve hepsini harmanlayıp bir

koleksiyon ortaya çıkartıyorum.

Dünyada trendler neler? Markanızda bu trendleri nasıl ve ne şekilde kullanıyorsunuz?

Koleksiyonlarımı mümkün oldukça dünya trendlerine uygun şekilde hazırlamaya çalışıyorum. Hiç bir zaman bire bir trend peşinden gitmiyorum. Mutlaka hoşuma giden bir çok trendi harmanlayıp yine trend dışı kalmadan daha orjinal tasarımlar yaratmış oluyorum. 

Tüketici profiliniz kimlerden oluşuyor?

Tüketici profilimi genelde 18-40 yaş arası kendine güvenen, iddialı olmayı seven, abartıya kaçmadan hem sade hem de ince detaylarla girdiği ortamda fark yaratmak isteyen kadınlara hitap ediyorum.

Tasarımlarınızı kimin üzerinde görmek istersiniz?

Tasarımlarımı Türkiye’de görmek istediğim herkesin üzerinde gördüm fakat dünyada giydirmek istediğim çok fazla insan var. Tabii ki de dünyada trend olan top modeller, bloggerlar ve oyuncular giydirmeyi hayal ettiğim insanlar fakat tasarımlarımı üzerinde görsem en çok mutlu olacağım kişi Jessica Alba.

Türk kadınının doğru giyindiğini düşünüyor musunuz?

Kendi çevremde de, cemiyet hayatında da sanat camiasında da gözlemlediğim kadarıyla çok tarz giyinen, stilini beğendiğim çok fazla kişi var fakat bir o kadar da kötü giyinen, kendine yakışmayanı sırf moda diyesatın alan kadınlar da var. 

Giyimde yapılan en büyük hatalar neler?

Kişinin kendi vücudunu tanımadan giyinmesi bence. Bir modelin üzerinde gördükleri kombini hiç düşünmeden kendileri de aynı o şekilde taşıyacaklarını düşünüp kullanıyorlar ve bazen ortaya feci görüntüler çıkabiliyor.

Bir kadının gardırobunda olmazsa olmazlar neler olmalı?

Bence bir kadının gardırobunda olmazsa olmaz olan siyah skinny bir jean, beyaz güzel kalıplı bir tişört, siyah deri ceket ve siyah mini bir elbisedir. Bu dördü her zaman sade ama stil sahibi görünmenize yardımcı olur.

Sizin gardırobunuzun vazgeçilmez parçaları nelerdir? 

Benim gardırobum sadece selmacilek markasından ibaret olduğu için ve benim markamın da en çok satan modellerinden biri olduğu için renk renk model model parkalarım, deri ceketlerim olmazsa olmazlarım. Ayni zamanda mini volanlı eteklerim ve yazlık basic elbiselerim de yine olmazsa olmazlarım arasında.