Bu hafta ne yapsak?

UYGAR TAYLAN

uygartaylan@gmail.com

Sena Şener’le yeni albüm konseri

Sözü ve bestesi kendine ait şarkıları ve özgün yorumuyla Sena Şener, yeni albümü “İnsan Gelir İnsan Geçer”in ilk konseri 7 Kasım Çarşamba 21.30’da Babylon Bomontiada’da.

Bir Delinin Hatıra Defteri

Yaşadıklarıyla baş etmeye çalışan bir adamın hatıra defterinde yazanları konu alan usta tiyatrocu Erdal Beşikçioğlu’nun sahnelediği “Bir Delinin Hatıra Defteri”, pazar günü saat 20:30’da ilk kez Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.

“Söyleyin de beraber gülelim”

BKM’nin geleneksel hale getirdiği kasım ayına “kahkaha ayı “ dedirtmeyi başaran  “İstanbul Komedi Festivali ” başlıyor. 18 Kasım tarihine kadar sürecek festival bu yıl da mizahın ulusal ve uluslararası düzeyde en iyi isimlerini ağırlayacak. 

Piyanist David Helfgott 360 derece sahnede! 

Dünyanın en önemli piyanistlerinden biri olan, hayatı Oscar ödüllü ‘Shine’ filmi ile beyazperdeye aktarılan David Helfgott, başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz bir konser deneyimi için Piu Entertainment organizasyonuyla 9 Kasım Cuma günü İstanbul’da! 

İş Sanat sezonu açıyor!

İş Sanat sezonu İngiliz şef Natalie Murray Beale yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile birlikte Emir Kemancı (viyola) ve Gamze Erengönül’ün (keman) vereceği konserle açıyor. Açılış konserini 8 Kasım Perşembe günü 20.30’da İş Sanat Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

Tuğçe Şenoğul söylüyor

Güçlü olduğu kadar naif sesi, alaturka olduğu kadar sert melodileri, şairane olduğu kadar da akılca kalıcı sözleriyle Tuğçe Şenoğul bugün saat 22.30’da Salon İKSV sahnesinde olacak.

Gülşen Antalya’da! 

Türk Pop Müziği’nin sevilen sesi Gülşen bugün saat 22.00’de Jolly Joker Antalya’da sevenleriyle buluşacak.

Nazan Öncel klasikleri

Türk Pop Müziği’nin önemli vokallerinden Nazan Öncel klasikleşmiş parçalarıyla bugün saat 22.30’da Moda Kayıkhane sahnesinde sizlerle…

Sahnede Oceans of Noise!

Vokalde Sertab Erener, gitarda Emre Kula, bas gitarda Eser Ünsalan, klavyede Ozan Yılmaz ve davulda Alpar Lü’den oluşan Oceans of Noise, 6 Kasım Salı günü 21.30’da Babylon sahnesinde olacak.

KİTAP

Kuş Evi

Eva  Meijer, Hollanda’da büyük bir ilgiyle karşılanmasının ardından yediden fazla dile çevrilen bu duru romanında kuşları koruyan ve kuşların koruduğu bir hayatın portresini kısa fakat yankısı uzun cümlelerle çiziyor. Kuş Evi, kuşların yoldaşlığını tercih eden Gwendolen Howard’ın gerçek yaşam öyküsünü konu ediyor.

SERGİ

Tuvalde “Kapsül Manzara”

Yetenekli ressam Eda Gecikmez’in yeni sergisi “Kapsül Manzara” 7 Kasım Çarşamba günü İstiklal Caddesi Mısır Apartmanı’nda bulunan Galeri Nev Kırlangıç’ta açılıyor.

MEKÂN

Anne eli değmiş börekler

Türkiye’nin zengin köken mozaiğini ürünlerinde bir araya getiren ve “aslen herkesin birer göçmen” olduğu fikrinden yola çıkan Göçmen Börekçisi, geleneksel yöntemlerle hazırlanan lezzetlerini İstanbul’un birçok mekânında müdavimlerine sunuyor.