Bu hafta ne yapsak?

UYGAR TAYLAN

uygartaylan@gmail.com

ANNA MARIA JOPEK ZORLU’DA

Polonya çağdaş müzik sahnesinin etkileyici sesi Anna Maria Jopek çarşamba saat 20:30’da Zorlu PSM Turkcell Platinum sahnesinde.

GÜLSİN ONAY PİYANO DİNLETİSİ

Türkiye’nin ve dünyanın en büyük piyanistleri arasında yer alan Gülsin Onay bugün saat 20.00’de Tan Sağtürk Akademi’de özel piyano dinletisi verecek.

EL MORABBA3 İSTANBUL’DA!

Arap Rock türüyle coğrafyalarında çok büyük bir hayran kitlesi edinen Ürdünlü rock grubu El Morabba3 bugün saat 22:30’da SalonİKSV sahnesinde kaçırmayın!

Mikrofonda Doğu Demirkol!

Güldür Güldür Show’daki stand up gösterisiyle ülkenin mizah gündemine oturan Doğu Demirkol tek kişilik gösterisiyle bugün saat 20.30’da Zorlu PSM’de.

Oscar Eskişehir’de!

Son yılların en iyi çıkış yakalayan grubu Oscar and The Wolf bugün saat 19:45’te Eskişehir Old Town Festival’de .

AÇIKHAVA’DA EDİS KONSERİ!

Vadi İstanbul Açıkhava Konserleri kapsamında Edis bugün sevenleriyle buluşuyor!

SİNEMA, EKİMDE GÜZEL

Her yıl olduğu gibi saygın festivallerde gösterilmiş, ödüller almış, merakla beklenen yeni yapımları içeren zengin programıyla sonbaharın en çok konuşulan sinema etkinliği Filmekimi 5-14 Ekim tarihlerinde İstanbul’da, 12-16 Ekim Ankara ve 19-23 Ekim İzmir’de sinemaseverlerle buluşacak. 

ARZU TRAMVAYI

75 yıl önce Tennesse Williams tarafından yazılan Arzu Tramvayı yıllar sonra perdesini UNIQ Hall İstanbul’da perşembe günü saat 20.30’da açıyor.

Evrencan Gündüz Moda’da

Evrencan Gündüz ve Uzaylılar perşembe saat 22.30’da Moda Kayıkhane sahnesinde. 

Radiance’la ses ve ışık şov

Sesler ve ışıklarla gerçekleştirilecek Radiance gösterisi  Volkswagen Arena’da iki farklı sahnede cuma günü saat 21.30’da başlayacak.

PEPEE İLE SEVMEK ZAMANI...

Türkiye’nin ilk milli çizgi film kahramanı Pepee pazar saat 13.00’te Mall of İstanbul, MOİ Sahne’de sevenleriyle buluşuyor.

Bir Baba Hamlet

Afife Jale Ödülleri’nde 3 ödül birden alan Bir Baba Hamlet oyunu pazartesi saat 20.30’da Uniq Hall sahnesinde! 

HERKES DUYSUN!

Herkes Duysun projesini Bana Göz Kulak Ol Derneği işbirliğiyle yürüten İstanbul Cevahir, dernek üyeleri olan Aslı Tandoğan, Ayça Varlıer ve Özge Özder gibi birçok hayvansever ünlünün katılımıyla Mehmet Turgut yönetiminde, hayvan haklarına dikkat çekecek özel bir çekim gerçekleştirdi. Hafta sonu İstanbul Cevahir’de ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek Hayvan Hakları Paneli’ne tüm hayvanseverler ücretsiz katılabilecek.

Mert Demir’i keşfedin!

Son zamanların en beğenilen vokallerinden Mert Demir perşembe saat 20.00’de If Performance Hall Beşiktaş sahnesinde!

CEM ADRIAN SAMSUN’DA!

Müzikte sınırları dışlayan kendini sadece “özgür bir müzisyen” olarak tanımlayan Cem Adrian, salı günü Samsun Big Yellow Taxi Benzin’de saat 22.00’de sahne alacak.

SERGİ

KENTSEL YAŞAMDA İNSAN VE HAYVAN

Huri Kiriş’in son dönem işlerini göreceğimiz bu serginin odağında insanın dünyayla/toprakla kurduğu mülkiyet ilişkisi, bu çarpık ilişkinin başlattığı ve insanlığı artık topyekün bir yıkımın eşiğine getirmiş olan şiddet döngüsünden çıkma arzusu var. Dünyanın evrendeki yerinden insanın dünyadaki yerine bakan, ancak bu makro ölçekten bakıldığında saçma sapanlığını ele veren insanlık durumunu güncel yıkım imgeleri üzerinden yeniden ve çarpıcı bir boyutta gösteren sergide, kentsel yaşam alanları, bu alanları insanlarla paylaşan hayvanlar, hayvanların kendi yaşam alanlarını yaratıcı biçimlerde dönüştürme ve şiddet döngüsünden çıkma becerisi de dokunaklı bir karşıt-imge olarak yer alıyor. Sergi 11 Ekim – 7 Kasım tarihleri arasında MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi’nde görülebilecek.

MEKÂN

“DELİ”RMEYE HAZIR MISINIZ?

Beyoğlu’nun popüler semtlerinden Kabataş’ta yer alan Deli, yenilenen dekorasyonu, mönüsü ve zenginleşen eğlence anlayışıyla konuklarını Boğaz’a nazır manzarasıyla ağırlamaya devam ediyor.

KİTAP

BİTKİLERİN BİLDİKLERİ

Betonun giderek yeşili yuttuğu günümüzde bile her daim bitkilerle iç içeyiz: Evlerimizi, balkonlarımızı onlarla süslüyor, sokaklarda yanlarından geçiyor, parklarda onları seyre dalıyoruz. Peki ama bitkilerin nasıl bir dünyası olduğunu hiç düşünüyor muyuz?

Bu kitapta biyolog Daniel Chamovitz bitkilerin dünyayı nasıl deneyimlediklerini inceliyor. Charles Darwin ve çağdaşlarından günümüz biliminsanlarına kadar birçok yaratıcı zihnin tasarladığı deneyler ışığında, bitkilerin görme, koklama, duyma, dokunma duyuları aracılığıyla neleri “bildiklerini” anlatıyor. Çeşitli kimyasallar sayesinde nasıl birbirleriyle “haberleştiklerini”, aşağıyla yukarıyı nasıl ayırt ettiklerini, dokunmaya nasıl tepki verdiklerini, neler “hatırladıklarını” ve çevrelerinin nasıl “farkında olduklarını” açıklıyor. Böylece bitkilerin pek az bildiğimiz zengin dünyasını tanımamıza ve dünyaya onların “gözlerinden bakmamıza” imkân tanıyor. (Metis Yayınları)