Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN 

KONSERLER

İkisi bir arada

Usta sanatçı Ümit Besen, Pamela ile birlikte bugün saat 22.30’da Moda Kayıkhane sahnesinde…

‘Yıldız’ gecesi

Yıldız Tilbe, en sevilen şarkılarını bugün saat 23.00’te Jolly Joker Alaçatı’da seslendirecek.

Şebnem Ferah Harbiye’de 

Atlantis Yapım organizasyonuyla gerçekleşecek İstikbal Harbiye Açıkhava Konserleri’nde bugün saat 21.00’de Şebnem Ferah sahne alacak. 

Mehmet Erdem Troia Festivali’nde

Mehmet Erdem, bugün saat 21.30’da 55. Uluslararası Çanakkale Troia Festivali kapsamında Çimenlik Kalesi’nde sahne alacak. 

Eğlenceye hazır mısınız?

Goy Goy Band, bugün akşam ‘Fat Boy Bar & Grill’de sahne alacak.

YARIN - TİYATRO

MİLYON BEACH’TE FESTİVAL ZAMANI

Kilyos’un en gözde mekânlarından bir tanesi olan Milyon Beach Kilyos misafirlerini bölgenin en güzel koyunda şahane etkinliklerle deniz, kum, güneş, plaj ve müzik keyfine davet ediyor. Bugün saat 19.00’dan itibaren Teoman, Manga ve Pamela Milyon Beach’te sahne alacak.

YALIN HARBİYE’DE

Birbirinden eğlenceli şarkılarıyla Yalın, bugün saat 21.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacak. 

SERTAB’IN SESİNDEN

Türkiye’nin en büyük seslerinden biri olan Sertab Erener sevilen şarkıları ile bugün saat 21.15’te  Bodrum Antik Tiyatrosu’nda...

PAZARTESİ 

Konser

Emre Kınay Datça’da 

Emre Kınay, bugün saat 23.00’te Datça Coop Live sahnesinde…

Konser

Farklı tarzıyla…

Spinnin Records gibi büyük labellardan çıkarttığı parçaları ve tarzıyla kendini fark ettiren Univz, bugün saat 14.00’te Kafe Pi Beach Club’ta. 

SALI

Tiyatro

Ferhangi Şeyler

Ferhan Şensoy, 32 yıldır aralıksız oynadığı “Ferhangi Şeyler” adlı oyunu ile sizlerle… Oyun, bugün saat 21.00’de Altınoluk Amfi Tiyatro’da. 

Tiyatro

Deli Kadın

Ayşen Gruda, “Deli Kadın”oyunuyla huzurlarınıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyun, bugün saat 21.30’da Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda. 

ÇARŞAMBA

Konser

Ortaçgil huzurlarınızda

Bülent Ortaçgil, Mabolla ART Açık Hava Konserleri kapsamında bugün saat 20.00’de Mabolla Art’ta. 

Konser

Ezginin Günlüğü

Ezginin Günlüğü, bugün saat 20.00’de Sponge Pub sahnesinde sizlerle...

PERŞEMBE

Konser

Deniz, kum ve Bedük

Elektronik dans müziğinin Türkiye’deki en başarılı sanatçılarından biri olarak gösterilen Bedük, bugün saat 14.00’ten itibaren Kafe Pi Beach Club’ın “Happy Hour” unda.

Konser

Usta sanatçı

Sevilen sanatçı Fatih Erkoç, bugün saat 21.00’de Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşacak.

CUMA

Konser

Ziynet Sali ile Akdeniz’e yolculuk! 

Ziynet Sali, bugün saat 21.15’te Altınoluk Amfi Tiyatro’da sahne alacak.

Konser

Güçlü sesiyle…

Pop müziğin güçlü kadın vokallerinden Funda Arar, bugün saat 21.15’te Marmaris Amfi Tiyatro’da. 

KİTAP

İyiliğin Hareket Hali 

“Sence iyilik ne zaman kazanacak?” Yaşamın boyunca bu soruyu defalarca kendine sormadın mı? Sordun… Şu anda elinde tuttuğun kitap işte bu sorunun cevabı olman için yazıldı. (Destek Yayınları)

Kırlangıç Çığlığı

Acıyı gördüm. Gözlerinin ortasında bir çiçek gibi büyüyen irisin önce ağır ağır büzülmesini, ardından çığlık gibi ansızın patlamasını gördüm… Ahmet Ümit bu sefer okurlarına Kırlangiç Çiğlığı ile sesleniyor. (Everest Yayınları)

Mekân

Pazar kahvaltı keyfi The Populist Bebek’te!

Özel mekân tasarımı ve imza lezzetleri ile The Populist, Bebek’te açtığı ikinci şubesi ile de şehrin en popüler mekânlarından biri olmaya devam ediyor. İyi yemek ve iyi müzik mottosunu misafirleriyle paylaşan The Populist, güne mutlu başlamak isteyen herkesi hafta sonu klasiği olan pazar kahvaltısı için Bebek’e bekliyor. The Populist’in başarılı şefi Muhittin Kabasakal ve ekibinin özgün dokunuşlarıyla hazırlanan kahvaltı mönüsünde klasik kahvaltı seçeneklerinin yanı sıra dünya mutfaklarında rastlayacağınız alternatif tatları da deneme fırsatı bulacaksınız. 

PASTA SANATI QUPPA’DA

Akaretler’in uğrak mekânlarından biri olan Quppa Caffe sosyalleşmenin tadını ev sıcaklığında çıkarmak isteyen misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Kahvaltıdan ana yemeğe kadar zengin bir mönüye sahip olan Quppa Cafe’nin açık mutfak konseptiyle sunduğu iddialı lezzetleri arasında günlük olarak hazırlanan pasta ve tatlı seçenekleri de yer alıyor. Kahve keyfini birbirinden lezzetli pastalarla lezzet şölenine dönüştüren Quppa, birçok pasta çeşidinden tatlıya kadar tatlıseverlerin yeni favori mekanı olacak... 

SERGİ

İTALYAN MERCEĞİNDEN…

“Yitik İmparatorluğu Resmetmek: İtalyan Merceğinden Anadolu’daki Bizans Sanatı, 1960–2000” sergisi Bizans araştırmalarının tarihine ışık tutmayı amaçlıyor. Koç Üniversitesi ANAMED ve Sapienza Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan sergi, Kemerli Galeri’deki sergi, 31 Aralık’a kadar ziyarete açık olacak. “Yitik İmparatorluğu Resmetmek: İtalyan Merceğinden Anadolu’daki Bizans Sanatı, 1960–2000” adlı sergisi araştırmacıların Anadolu’nun dört bir köşesinde Bizans’ın izlerini takip etmelerine ve kimi ilk kez araştırmalara konu edilmiş anıtlar üzerine odaklanıyor. 

Tıpkısının Aynısı

Eserlerin küçültülmüş boyutta basılması ile ortaya çıkan çalışmalardan oluşan ‘Tıpkısının Aynısı’ isimli sergi, izleyicisine birbirinden farklı görsel deneyimler yaşatıyor. Burhan Doğançay, Ömer Uluç, Nedim Günsür, İbrahim Balaban, Devrim Erbil, Bedri Baykam, Güngör Taner ve Selma Gürbüz gibi ünlü sanatçıların özgün baskı eserlerinin yer aldığı sergi, meraklıları için baskı sanatının kapılarını aralıyor. Küratörlüğünü Bülent Aydın’ın üstlendiği ‘Tıpkısının Aynısı’, 31 Ağustos’a kadar Trump Alışveriş Merkezi B3 katındaki Trump Art Gallery’de ziyaret edilebilir.