Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

Edis coşturacak

Son yılların en çok dinlenilen isimlerinden biri olan Edis, bugün saat 19.00’ta Winner İncek’te.

Muhteşem ses

Güçlü sesi ve muhteşem şarkılarıyla Yıldız Tilbe, en sevilen şarkılarını bugün saat 23.00’te Jolly Joker Alaçatı’da seslendirecek.

Her yerde Kalben var!

Şarkılarında sahil kasabalarından, kayıp fotoğraflardan ve kaybolmamış dostlardan bahseden Kalben, bugün saat 21.00’de IF Performance Hall sahnesinde.

Reggae zamanı

Milyon Beach Kilyos, bugün ve yarın reggae ruhunu deniz kenarına taşıyor. Milyon Reggae Festivali yarına kadar gün boyu sizleri bekliyor. 

Melek Mosso Ataşehir’de

Melek Mosso, bugün saat 21.00’de IF Performance Hall Ataşehir sahnesinde!

YARIN

KONSER - TİYATRO

AKORDEON USTASI

Uzun ve verimli kariyeri boyunca ellinin üzerinde albüm kaydeden, etkileyici sayıda saygın müzisyen ile işbirliği yapan akordeon virtüözü Richard Galliano, 32. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında bugün saat 21.00’de Celsus Kütüphanesi’nde. 

DOLCE EVENT YAZ KONSERLERİ

‘Dolce Event Yaz Konserleri’, Karadeniz rüzgârı ile devam ediyor... Folktan caza ulaşan geniş repertuarı ile Fuat Saka ve Karadeniz’in hırçın grubu Karmate bugün 21.00’de Miracle Beach Club’ta. 

DANS ZAMANI

Breaking, hip hop, popping, house dance gibi türleri içeren sokak dansı turnuvası Red Bull Dance Your Style, bugün Türkiye’ye geliyor. Dans edecekleri şarkıyı piste çıktıkları anda öğrenen 16 dansçıdan kazanan izleyicilerin oylarıyla belirlenecek yarışma saat 18.00’de Antalya Konyaaltı Olbia Meydanı’nda başlayacak. 

PAZARTESİ 

Konser

Harbiye’de Candan rüzgârı

Sevilen sanatçı Candan Erçetin, bugün saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Sahnesi’nde. 

SALI

Konser

Sertab’ın Müzikali

Sertab Erener, sevilen şarkıları ile bugün saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Sahnesi’nde sizlerle olacak. 

Konser

Caz caz

Caz füzyon tarihinin yaşayan en önemli piyanistlerinden Chick Corea’nın büyük keşiflerinden Avishai Cohen, bugün saat 21.00’de Sultan Park - Swissôtel The Bosphorus’ta. 

ÇARŞAMBA

Konser

Wiz Khalifa İstanbul’da

Rap müziğin dünyaca ünlü ismi Wiz Khalifa, bugün saat 16.00’de KüçükÇiftlik Park’ta. 

Konser

Muhteşem üçlü

Avusturya’nın Viyana şehrinden ödüllü enstrümantal üçlü Cobario, bugün saat 20.30’da Ankara CerModern’de. 

PERŞEMBE

Konser

Bedük’le dans etmeye var mısınız?

Elektronik dans müziğinin Türkiye’deki en başarılı sanatçılarından biri olarak gösterilen Bedük, bugün saat 14.00’de Kafe Pi Beach Club’ta. 

Konser

Benjamin Clementine Açıkhava’da

Benjamin Clementine, bugün saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda. 

CUMA

Konser

Genç yetenek

Enerji dozajı hayli yüksek sahne performansları ile her geçen gün hayran kitlesini daha da genişleten DJ Julian Jordan, bugün saat 22.00’de Kafe Pi Beach Club’ta. 

Konser

Güçlü sesiyle

Pop müziğin güçlü yorumcularından Berkay, bugün saat 23.00’te Jolly Joker Alaçatı sahnesinde...

KİTAP

Olmayan Bir Köpeğin Hikâyesi

Rüzgar’ın muhteşem bir köpeği var! Cesur, yetenekli, her şeyi bir çırpıda anlıyor! Günün birinde annesi ve babası, Rüzgar’ın gerçek bir köpek sahibi olması için doğru vaktin geldiğini düşündüler… (Final Kültür Sanat Yayınları)

Küçük Vampir Kitap Okuyor

Vampirlerle ilgili öyküleri elinden düşürmeyen Anton ile karanlıktan korkan sevimli vampir Rüdiger’in sıra dışı dostluğu… Küçük Vampir hâlâ İniltiler Vadisi’nde kalıyor… (Hep Kitap)

Mekân

Yaza özel lezzetleriyle Kilimanjaro

Malzemeyi odağında tutan mutfağı, sade ve akılda kalan yiyecekleri ile Bomontiada’ya farklı bir yaklaşım getiren Kilimanjaro, yerel tatlara yer veren mönüsünü mevsim malzemeleriyle yeniledi. Rafine bir tat deneyimi sunan oğlak burger, çıtır tandır, isli kuru et ve isli uskumru gibi yeni lezzetler Kilimanjaro müdavimlerinin favorileri arasında yer almaya aday… Mevsime özel taze malzemelerle hazırlanan yaz mönüsünün salataları arasında, Trakya keçi peynirli salata, İzmir Urla’dan gelen enginar kalbi ve Kilimanjaro’nun kendi yapımı ançüez ile hazırlanan çiğ enginar salatası gibi lezzetler yer alıyor. Mekân, bu eşsiz lezzetleri tatmak üzere tüm lezzetseverleri bekliyor. 

Azeri mutfağının eşsiz lezzetleri

Avrupa yakasının en prestijli ve zarif atmosferiyle ön plana çıkan Ajwa Hotel Zeferan Restaurant Azeri mutfağından eşsiz lezzetlerle misafirlerine eşsiz bir lezzet şöleni yaşatıyor. Hem tarihten hem de geleneklerden beslenen tasarımlarla; lüks anlayışını da harmanlayan, Türkiye’deki tek Azeri mutfağı olma özelliğine sahip olan Zeferan Restaurant kusursuz bir servis anlayışıyla bütünleşerek misafirlerine muhteşem manzarası eşliğinde eşsiz lezzetler sunuyor. Mekânda eşsiz lezzetleri hem tadabilirsiniz hem de gününüzü güzel bir şekilde geçirme şansını bulabilirsiniz. Tek şart karar vermek. Haydi, bu eşsiz Azeri mutfağını kaçırmayın…  

SERGİ

‘Gündönümü’

21 Haziran Dünya’nın kuzeyi için en uzun güneyi için en kısa gündüz. Geceyle gündüzün yer değiştirdiği, doğanın yeryüzündeki yaşamın ince bir dengede olduğunu hatırlattığı zaman. Kâğıt, Eski Mısır’ın kendine benzer parşömeni bir yana bırakılırsa Çin’den yola çıkıp Arap yarımadasından dünyaya yayılan insanlığı kültür taşıyıcısı. Bilginin hızlı yayılmasını sağlayan, kıtaları birleştirme gücüne sahip mucizevi nesne... Kâğıt işlerin sadeliği ve naifliği üzerine izleyici algısını değiştirecek olan “Gündönümü” sergisi 21 Temmuz’a kadar ddesign gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

54 SANATÇININ 100’E YAKIN ESERİ

Pera Müzesi, genç sanatçıları görünür kılmaya devam ediyor. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Lisansüstü ve Sanatta Yeterlik öğrencilerini bir araya getiren “Sarsılan İmge” başlıklı sergi, 26 Ağustos’a kadar Pera Müzesi’nde izleyicileri bekliyor. Küratörlüğünü Dr. Dilek Karaaziz Şener’in üstlendiği sergide, 54 sanatçının 100’e yakın üretimi bir araya geliyor. Sergilenen eserler, genç sanatçıların imge, beden, toplum, bellek, mekân, doğa ve kültürel normlar gibi kavramlara bakışlarını yansıtıyor. Aynı zamanda imgenin kavramsal katmanlarını ve üretim süreciyle olan ilişkisini araştıran yapıtlar, genç kuşak sanatçıların güncel sorgulamalarını ortaya koyuyor.