Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN 

KONSERLER

Eda Baba Cemiyet’te

Şarkılara getirdiği başarılı yorumlarla bilinen Eda Baba, bugün saat 21.30’da Beyoğlu Cemiyet İstanbul’da...

Vera zamanı!

Vera, bugün saat 22.00’de Zeuve sahnesinde müzikseverlerle buluşacak. 

Farklı tarzıyla

Son yıllarda seslendirdiği şarkılarla dikkat çeken Koray Avcı, bugün saat 22.00’de Beyrut Performance sahnesinde!

Eskimeyen ses

Sevilen pop sanatçısı Yaşar, bugün saat 22.00’de Jolly Joker Vadistanbul’da şarkılarını sevenleri için seslendirecek. 

Ayhan Sicimoğlu ile… 

Ayhan Sicimoğlu, bugün saat 21.00’de IF Performance Hall Ataşehir sahnesinde…

YARIN

KONSER - TİYATRO

Bir Delinin Hatıra Defteri

Bir şizofrenin iç dünyasının anlatıldığı “Bir Delinin Hatıra Defteri” oyununu bir de Metin Zakoğlu yorumuyla izlemek için Evde Tiyatro’da yerinizi alın. Oyun bugün saat 18.00’de. 

GÖKYÜZÜ EĞLENCESİ

“Tanıt- Yükselt – Köprü kur- Güçlen” sloganıyla, 1995’den beri aralıksız her yıl düzenlenen Rallye Aero France sportif havacılık rallisine mensup üç farklı modelden oluşan 18 amatör uçaklık kafile bugün Kapadokya’da Türkiye semalarını renklendirecek.

ÖĞLEN YEMEĞİ ARASI KABARESİ

Metin Zakoğlu ile “Öğlen Yemeği Arası Kabaresi” oyunu, bugün saat 12.15’te Evde Tiyatro’da. 

PAZARTESİ 

Konser

Massive Attack İstanbul’da

Sadece kendi jenerasyonun değil, müzik tarihinin en etkili oluşumlarından biri olan, trip-hop denilince akla gelen ilk isim Massive Attack, Mercedes - Benz ana sponsorluğuyla bugün saat 20.00’de Zorlu PSM’de!

Gösteri

Sema’ya doğru

Galata Mevlevileri’nin sunduğu sema gösterisi ve ‘Semazen Dünyası’ sergisi, bugün saat 19.00’de Hocapaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 

SALI

Konser 

Caz vakti!

25. yılını kutlayan İstanbul Caz Festivali’nin görkemli açılış konseri, nesiller boyu birbirinden farklı renklere, tınılara bürünen Türkiye cazının geniş yelpazesine atıfta bulunacak. Türkiye caz tarihinin kilometre taşları olan solistler, besteciler ve topluluklardan oluşan yıldızlar bugün saat 21.30’da Zorlu PSM’de. 

Tiyatro

Graham Bell zamanın ötesinde

Altan Tezel’in yazıp yönettiği “Zaman Makinesi-Alexander Graham Bell” tiyatro oyunu, bugün saat 20.00’de Tiyatro 34’te. 

ÇARŞAMBA

Konser

Ruhunuzu okşayacak ses

Melody Gardot, bugün saat 21.00’de UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde. 

Konser

Parlayan yıldızlar

Uluslararası müzik sahnesinin parlayan yıldızı Milky Chance, dillerden düşmeyen şarkıları ve muhteşem sahne performansı ile bugün saat 21.00’de Zorlu PSM’de!

PERŞEMBE

Konser

Serra Arıtürk’ün sesinden

Serra Arıtürk, bugün saat 21.00’de Cemiyet sahnesinde.

Konser

İkisi bir arada

Evrencan Gündüz ve Uzaylılar, bugün saat 20.00’de IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde!

CUMA

Konser

İçimizdeki maNga

Başarılı grup maNga, bugün saat 22.30’da Dorock XL sahnesinde sizlerle...

Konser

Yeni Türkü gecesi

Yeni Türkü, sevilen şarkılarını bugün saat 22.00’de Sanat Performance Açıkhava Sahnesi’nde sizler için seslendirecek.

KİTAP

Sabahattin Ali Üç Roman

Edebiyatçının “gerçekçi olma mücadelesini vermesi” gerektiğini ileri süren Sabahattin Ali Kuyucaklı Yusuf, İçimizdeki Şeytan ve Kürk Mantolu Madonna romanıyla yeniden raflarda yerini alıyor. (Yapı Kredi Yayınları)

Biz Barışmayız Artık

Ne yaparsak yapalım bir araya gelemeyiz seninle. Duvarları yıktık birbirimizin üzerine. Dilimizi ısırmaya yetmedi gücümüz. İçimizdeki cehennemi kustuk çekinmeden… (Destek Yayınları)

Mekân

MİLYON BEACH KİLYOS’TA SEZON AÇILDI! 

Cıvıl cıvıl öten kuşlar, her yerde açan, mis gibi kokan katırtırnağı çiçekleri, ışıltılı güneş, Milyon Beach Kilyos’un eşsiz kumsalı, size mükemmel bir yaz dönemi yaşatmak için hazır. Dinlenme ve iyi müziğin yeni adresi Milyon Beach Kilyos, kendine özel koyunda, ferah, rahat ve özgün bir atmosferde özgür bir hafta sonu alternatifi sunmak için kapılarını açtı. Demirciköy’ün masmavi koylarından birinde huzurlu bir atmosferde şehirde geçirilecek hafta sonlarına iyi bir alternatif sunan mekân, yaz boyunca denizin ve doğanın bir arada olduğu yaşam alanı olacak. 

Sakız Reçeli Alaçatı

İzmir’in gözde tatil kasabası Alaçatı’da iki kadın girişimcinin 2009 yılında kendi evlerinin bahçesinde açtıkları Sakız Reçeli, hem ortamı ve müzikleri hem de zengin kahvaltı seçenekleriyle kendine hayran bırakmayı başarıyor. Yıllar geçtikçe bir marka haline gelen Sakız Reçeli Alaçatı sıra dışı kahvaltısıyla Çeşme’ye gelen tüm tatilcilerin gözbebeği haline geldi. Kahvaltı da yok yok! Sakız Reçeli Alaçatı, yerel peynirlerle dolu serpme kahvaltısının yanı sıra “Taco beakfast” gibi farklı lezzetleri de bir araya getiriyor. 

SERGİ

TOPRAĞIN ELLERDE ŞEKİLLENMESİ

Uluslararası seramik sanatçımız Alev Ebüzziya Siesbye’ın modern seramikleri ile Prof. Dr. Hüsamettin Koçan koleksiyonundan derlenen yerel çömlekler, Bayburt Baksı Müzesi’nde QNB Finansbank’ın desteğiyle 21 Ekim’e kadar sergilenecek. Koleksiyoner Kemal Servi’nin koleksiyonundan derlenen Alev Ebüzziya’nın 30 adet çanağının yer aldığı sergide sanatçının ellerinde modern bir forma kavuşan çanaklar şimdi Bayburt’ta çanakların ilk ellerde şekil bulduğu örneklerinin yanında yer alıyor. Küratörlüğünü de Galeri Nev İstanbul’un kurucusu Haldun Dostoğlu üstleniyor. 

BURUK ŞEYLER…

Küreselleşme çağında uluslararası emek göçü, ayrı kalmış aile üyeleri arasındaki iletişimin coğrafi mesafelere rağmen korunmaya çalışıldığı, yeni ulusötesi aile modelleri yaratıyor. 1960’larda Almanya ile Türkiye, Yunanistan, Yugoslavya ve bazı diğer ülkeler arasında yapılan işgücü alımı anlaşmalarında belirlenen çalışma saatleri ve ağır koşullar çocuk bakımını imkânsızlaştırıyor ve bu nedenle ebeveynler çocuklarını geride bırakmak zorunda kalıyordu. Günümüzde ise, çoğunlukla Doğu Avrupa kökenli göçmen işçiler ailelerini geride bırakarak, geçimlerini sağlamak için refah düzeyi daha yüksek ülkelere gidiyor... Buruk Şeyler - Uluötesi Ailelerin Anlatıları ve Belleği sergisi 1 Temmuz’a kadar Depo’da.