Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

Anastacia ile… 

Anastacia, bugün saat 21.30’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde...

Eğlence zamanı

Dans, müzik ve eğlence bir arada... Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars, bugün saat 22.30’da Moda Kayıkhane’de sizlerle buluşacak. 

Yeni albüm, yeni heyecan

“Bir Gece Yarası” adlı yepyeni albümüyle dönüş yapan rock grubu Zakkum, bugün saat 22.00’de Beyrut Performance sahnesinde.

Farklı performansıyla… 

Deli Kan, Tutuşmuş Beraber ve Bi’ Fırlatsam adlı şarkılarıyla tanıdığımız Melike Şahin, bugün saat 21.30’da Cemiyet’te. 

Özgün gecesi

Pop müziğin en önemli seslerinden biri olan Özgün, bugün saat 21.30’da Mori Performance sahnesinde.

YARIN

KONSER - TİYATRO

EMRE ALTUĞ’UN SESİNDEN

Türk pop müziğin başarılı isimlerinden Emre Altuğ, bugün saat 21.30’da Ark Music & Gigs sahnesinde.

GENÇ NESİL 

Türk pop müziğinin sevilen sesi İlyas Yalçıntaş, bugün saat 21.30’da Beyrut Performance sahnesinde sahne alacak. 

DOKSANLAR

90’ların ‘Bebeto’ lakaplı şarkıcısı Burak Kut, bugün saat 22.00’de Sanat Performance Açıkhava Sahnesi’nde.

PAZARTESİ 

Konser

Necati ve Saykolar 

Anadolu Rock müziğini başarılı temsilcileri Necati ve Saykolar, interaktif sahne performansları ile bugün saat 22.00’de Dada Salon Kabarett’te!

Tiyatro

‘39 Basamak’

Mehmet Birkiye’nin yönettiği ‘39 Basamak’, bugün saat 20.30’da Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde. 

SALI

Konser

Anadolu göçmenleri

Fransa’da yaşayan Anadolu göçmeni ailelerin çocuklarının oluşturduğu Collectif Medz Bazar, bugün saat 22.00’de Muaf Peyote Kadıköy’de. 

Tiyatro

‘Zaman Makinesi 2’

Altan Tezel’in yazıp yönettiği “Zaman Makinesi 2 - Albert Einstein” tiyatro oyunu bugün saat 20.00’de Tiyatro 34’te.

ÇARŞAMBA

Konser

Rubato Kayıkhane’de!

Özer Arkun, Fatih Ahıskalı, Eralp Görgün ve Göksun Çavdar’ın kurduğun Rubato, bugün saat 22.30’da Moda Kayıkhane’de. 

Konser

Ufuk Beydemir Dorock’ta

Ufuk Beydemir, bugün saat 22.30’da Dorock XL sahnesinde...

PERŞEMBE

Konser

Eda Baba Beşiktaş’ta

Eda Baba, bugün saat 20.00’de IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde!

Gösteri

‘Circo Bellucci’

Avrupa sirkleri arasında adı geçen, Bellucci ailesinin yarattığı “Circo Bellucci” sirki, Türkiye’nin ilk ve tek sirk organizasyonu Sirkav ile Türkiye turnesine başlıyor. Gösteri, bugün saat 17.00’de StarCity Outlet AVM’de.

CUMA

Konser

Farklı tarzıyla

Reggae müziğinin önemli grubu Sattas, bugün saat 21.30’da Cemiyet’te.

Konser

Şimdi Aslı zamanı

Aslı Demirer, harika performansı ile bugün saat 22.30’da Ark Music & Gigs sahnesinde...

KİTAP

Dorian Gray’in Portresi

Dorian Gray iyi huylu ve saf bir adamdır, ta ki ender görülen güzelliğinin gücünü keşfedinceye kadar. Bencilce zevklerin cazip ve uçarı dünyasında giderek dibe batar...(Koridor Yayıncılık)

Üç Yıl

Üç Yıl, Çehov’un Rus edebiyatının büyük ustalarının mirasçısı ve güçlü bir yazar olarak kabul görmesini sağlayan yapıtlarından biridir. Yazar bu novellada evlilik kurumunu masaya yatırır… (İş Bankası Kültür Yayınları)

İSTANBUL’UN “GÖKYÜZÜ BAHÇESİ” KLEIN GARTEN AÇILIYOR

Geçen yaza damgasını vuran şehrin “gökyüzü bahçesi” Klein Garten, dün Beyoğlu Tepebaşı’nda yeniden kapılarını açtı. Bu yıl yenilenen mönüsüyle kendi mutfağından çıkan özel lezzetler ve Naomi Sushi’deki Uzakdoğu tatlarıyla da oldukça iddialı olan Klein Garten, Haliç manzaralı muhteşem terasında, eşsiz gün batımı keyfiyle konuklarını ağırlayamaya başlıyor. Yaz boyunca elektronik müziğin en iyi isimleri Klein Garten’da setin başına geçerken, Amerika, İbiza ve Dubai’de büyük ilgi gören dünyaca ünlü parti serisi “All Day I Dream” ilk kez 20 Haziran’da İstanbullularla buluşacak. Etnik müziğin en genç plak şirketlerinden New York merkezli Akumandra sürprizlerle dolu Akumandra Showcase performansıyla hayranlarıyla buluşurken; Be Svendsen, Sabo ve Goldcap de yaza damgasını vuracak partilere imza atacak. Ayrıca Britta, Unders, Lum, Maga, Concret, Unders, Gab Rhome, KMLN, Coss, Iorie ve Menachem 26 da Klein Garten’da unutulmaz performanslara imza atacak. Yerli elektronik müzik sahnesinde ise Monality, Headwaters, Aksak, Anatolian Sessions, Style-ist, Elif, Cüneyt Çilingiroğlu, Eren Erdol, Anatolian Sessions, Sarp Özaydın, Dj Oueto, Büber, Koray T, Charlie Can7, Eren Erdol, Sarp Özaydın, Can Top, Mertkan Akd, Cihangir Çınar, Can Başeğmez, Macellann, Hemi ve Tan Güner gibi başarılı müzisyenler eylül ortasına kadar Klein Garten’da setin başına geçecek.

SERGİ

“Denge/sizlik/ler Paris”

Basit gözlemin ötesine geçmek. Algıyı yeniden şekillendirmek… Sanatçı Julien Aksoy, birçok kez fotoğraflanan bu simgesel şehre yeni bir bakış açısı getiriyor. Fotoğrafçı, hem mekân hem insanlar açısından şehre ikili bir bakış açısı sunuyor ve gözle görünmez, önemsiz gibi düşünülene dikkat çekiyor. Julien, çizgiler ve yansımalar gibi birbirini tekrarlayan farklı durağan nesneleri dinamikleştirip harekete geçiriyor. ve bu şekilde şehrin dengeleriyle oynuyor. Denge, dengesizlik? “Denge/sizlik/ler Paris” sergisi 7 Eylül’e kadar İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde. 

Anthony Cragg: İnsan Doğası

İstanbul Modern, geçici mekânında düzenlediği günümüz heykel sanatının en özgün ve yenilikçi isimlerinden, Britanyalı sanatçı Anthony Cragg’i ağırlıyor. Anthony Cragg’in heykellerinin merkezini ve sentezinin kaynağını belirler. Biçimler dünyasına kattığı her yapıtın kendine ait bir kökü ve duygularla kurduğu yakın bir ilişkisi olduğunu düşünen Cragg, izleyicisi ile doğal bir duygudaşlık kurabilmiş nadir sanatçılardandır. 40 yılı aşan kariyerinin her evresinden örneklere yer veren sergi, heykel sanatının doğasını oluşturan içerik, kütle, ölçek gibi ayırt edici özelliklerin Cragg tarafından dönüştürüldüğünü görünür kılıyor. Anthony Cragg: İnsan Doğası sergisi, 11 Kasım’a kadar devam edecek.