Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

Dieter Ilg İstanbul’da

Klasik müzikteki kökenlerini bütünlük ve tutarlılık içinde caza aktaran projeleriyle adından çok söz ettiren Dieter Ilg, bugün 21.00’de Rahmi M. Koç Müzesi’nde. 

Duman Kadıköy’de

Duman, bugün saat 22.30’da Dorock XL sahnesinde müzikseverlerle buluşacak. 

Can’lanmaya hazır mısınız?

Can Bonomo, bugün saat 20.00’de IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde!

Su Soley gecesi

İstanbul gece hayatının büyüleyici sesi Su Soley, bugün saat 22.30’da Moda Kayıkhane’de. 

Koşan adam

90’lardan bu yana hayatımızın bir parçası olan ‘koşan adam’ Mirkelam, bugün saat 21.00’de IF Performance Hall Ataşehir sahnesinde!

İkisi bir arada 

Ünleri sınırları aşarak müzik otoritelerince “Arthur ve Karl Ulrich Schnabel’den sonra dünyanın en iyi piyanist ikilisi” olarak tanımlanan Güher ve Süher Pekinel 3 yıl aradan sonra verecekleri konserle geri dönüyor. Konser, pazartesi Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda. 

Hey! Douglas

70’li yılların saykodelik, funk ve soul şarkılarını günümüz cilası ile süsleyip tekrar düzenleyen Hey! Douglas, perşembe saat 22.30’da Dorock XL sahnesinde...

Pablo Picasso ve İlham Perileri

Picasso bir gece, evine gelen Mavi İlham Perileri sayesinde, tekrar resim yapmaya başlar. Bu Picasso’nun “Mavi Dönemini” anlatır. Hemen ardından başlayan “Pembe Dönem” ise, gelen Pembe İlham Perileri sayesinde başlar. ‘Pablo Picasso ve İlham Perileri’ oyunu yarın saat 15.00’te Tiyatro 34’te. 

Göç Dalgası

Ünlü radyocu hayatını değiştirecek önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Bu adım insanlığı nasıl etkileyecek? Hangi çağda ve nerede içine düştüğünü bilmediğimiz, belleğindeki her şeyi silebilecek bir dalga hareketi… ‘Göç Dalgası’ oyunu yarın saat 21.00’de Ezop Sahne’de. 

Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği, Ayfer Dönmez, Başak Kıvılcım Ertanoğlu ve Melis Öz’ün oynadığı ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ oyunu, yarın saat 21.00’de Toy İstanbul’da. 

Buray ile… 

Sevilen sanatçı Buray, cuma saat 22.00’de Beyrut Performance sahnesinde. 

Kapanış Karim Said’den

İstanbul Resitalleri 11. Sezon Finali, Daniel Barenboim’ın keşfi Ürdünlü piyanist Karim Said ile gerçekleşecek. Konser, salı günü saat 20.00’de akıp Sabancı Müzesi the Seed’te. 

Lansman konseri

Alarga, lansman konseriyle çarşamba saat 21.00’de Cemiyet’te. 

MEKÂN

RADISSON BLU OTELLERİNDE RAMAZAN

Nerede olursanız olun, Türkiye’nin dört bir yanında bulunan Radisson Blu ve Park Inn by Radisson Otelleri, Ramazan ayına özel, zengin ve eşsiz mönüleriyle sizi eski zamanlara götürecek. Paylaşmanın daha da önem kazandığı ramazan ayında Radisson Otellerinin sunduğu özel programları ve mönüleri sayesinde iftar yemekleri bir ziyafete dönüşecek. Enfes yemekleri buluşturan mönülerini tatmak isteyen herkes Radisson Blu Hotel Ankara, Radisson Blu Hotel İstanbul Asia, Radisson Blu Bosphorus Hotel İstanbul, Radisson Blu Conference & Airport Hotel ve Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla, gibi birçok yerde yerlerini ayırtabilir. 

SERGİ

PATRIZIA BACH’IN ARŞİV İŞLERİ

Patrizia Bach’ın İstanbul’daki ilk kişisel sergisi Arşiv İşleri son on yıldaki üretimine dair kapsamlı bir çerçeve çiziyor. Deseni esas medyumu olarak tanımlayan sanatçı, arşivleme, toplama ve yeniden düzenleme konuları üzerine çalışıyor ve şehre belleği ve tarihi depolayan bir saha olarak yaklaşıyor. Bach son on yılda ayrıntılı araştırma süreçleri içeren uzun süreli projelere odaklanıyor ve bu projeler mekâna yayılan, mimariyle etkileşime geçen desen yerleştirmeleriyle sonuçlanıyor. ‘Arşiv İşleri’ sanatçının üç projesini, “Pasajlar-İşi»ni, “TOMIKO Arşivi”ni ve “Her Anıyla Alıntılanan Geçmiş”i bir araya getiriyor. Patrizia Bach’ın Arşiv İşleri sergisi 1 Temmuz’a kadar Goethe-İnstitut İstanbul’da. 

KİTAP

Umuda Kıyı Yüreğim 

Sinema ve televizyon bölümü okuyan 24 yaşındaki Cemre Kılıç’ın ‘Umuda Kıyı Yüreğim’ kitabı umudu olmayanlara umut olmaya geliyor. Kılıç’ın ilk kitabı olan ‘Umuda Kıyı Yüreğim’de sevda, umut başlıkları altında kimi zaman vuslata kimi zaman da kavuşamamaya değiniyor. 2. baskıya giren kitabının heyecanını dile getiren Kılıç, “Bu kitabı, güzel sevdalara, sevdalılara, sevdasını içinde taşıyanlara, yerde olanlara ve zirvede yaşayanlara hitap ediyorum” diyor.