Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

Yeni albümü ile Pinhani

Pinhani, bugün saat 22.00’de DasDas sahnesinde sevilen şarkılarını seslendirecek

İngiliz DJ İstanbul’da

Elektronik sahnesinin yaratıcı isimlerinden İngiliz DJ Romare, bugün saat 22.00’de Zorlu PSM Studio’da!

Farklı tarzıyla…

Yarı Mısırlı yarı Belçikalı şarkıcı, söz yazarı Tamino, bugün saat 22.00’de Salon İKSV›de! 

İkisi bir arada

Turkcell Platinum İstanbul Night Flight konserler serisi başlıyor. Etkinlik kapsamında bugün saat 21.00’de İmamyar Hasanov ve Mercan Dede sahne alacak. 

Adamlar

Vokal ve gitarda Tolga Akdoğan, elektrik gitarda Emre Malikler, basgitarda Can Aydemir ve davulda Berkan Tilavel’den oluşan Adamlar, bugün 22.30’da Dorock XL sahnesinde! 

YARIN

KONSER - TİYATRO

ÖDÜLLÜ PİYANİST

Grammy ödüllü piyanist Daniil Trifonov, dünyanın önde gelen orkestralarından La Scala Filarmoni Orkestrası, bugün saat 20.00’de Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium’da.

KONSER ZAMANI!

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, bugün saat 21.30’da CRR Konser Salonu’nda!

LİSELİ GENÇLER BURAYA

Kadıköy Anadolu Lisesi’nin ‘’Türkiye’nin en büyük lise festivali’’ unvanına sahip olan festivali KALtheFest, heyecanlı bekleyişten sonra yenilenen yüzü ile bugün saat 15.00’te Fenerbahçe Khalkedon’da liseli gençlerle buluşacak.  

PAZARTESİ 

Konser

İstanbul Müzik Festivali

İstanbul Müzik Festivali kapsamında bugün saat 20.00’de Türkiye’nin ilk “harika çocuğu” İdil Biret Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Kültür Merkezi’nde sahne alacak. 

Tiyatro

Taranta Babu

Harun Güzeloğlu’nun yönettiği Taranta Babu oyunu, bugün saat 20.30’da Oyun Atölyesi’nde. 

SALI

Konser

Her yerde Kalben var

Yeni nesil şarkıcı/söz yazarı ekolünün ülkemizdeki en başarılı temsilcilerinden Kalben, Atlantis Yapım iş birliğiyle gerçekleştirilen Vestel #gururlayerli konserleri kapsamında bugün 21.30’da Zorlu PSM’de!

Konser

Elektronik ikili

ABD’li elektronik pop ikilisi Sylvan Esso, bugün saat 21.30’da Salon İKSV›de...

ÇARŞAMBA

Konser

Kırmızı kadınlar

Ledies In Red, bugün saat 21.30’da Nardis Jazz Club’ta. 

Konser

Farklı tarzıyla

Nerdeyse her şarkısında müziğin başka bir rengine bürünmesiyle meşhur harc-ı âlem topluluk Luxus, bugün saat 22.00’de IF Performance Hall Beşiktaş’ta. 

PERŞEMBE

Konser

İngiliz müzisyen

İngiliz müzik sahnesinin en saf yeteneklerinden Isaac Gracie büyüleyici sahne performansıyla bugün saat 20.30’da Zorlu PSM Studio’da!

Konser

The Climb Kadıköy’de

Alternatif rock grubu The Climb, bugün 22.30’da Dorock XL sahnesinde sizlerle olacak.

CUMA

Konser

maNga gecesi

maNga, bugün saat 20.00’de IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde!

Konser

Joyce DiDonato İstanbul’da

Joyce DiDonato, çok özel projesiyle bugün saat 20.00’de Aya İrini Müzesi’nde.     

KİTAP

Geçecek mi?

Bu dünyaya “beklenti olmaya” gelmedim. Bu dünyaya başkası olmaya, ezberlere uymaya, hep aynı şarkıyı duymaya gelmedim... Sertçe göğsüme oturan bu ağrıya dokunabilirsem geçecek. (Destek Yayınları)

Benim Gözümden Dünya

Benim Gözümden Dünya’da, Albert Einstein’ın hayata, yaşadığı dünyaya ve bilimsel çalışmalarına dair görüşlerini bulacaksınız. Büyüleyici, esprili ve zekice gözlemler, az rastlanır samimi itiraflar... (Alfa Yayıncılık)

Mekân

BAHARIN EŞSİZ TATLARI

Le Pain Quotidien, baharı yenilenen özgün mönüsüyle kucaklıyor. Özlenen mevsim sebzeleriyle ağırlıklı mönü, sağlıklı ve lezzetli seçenekler sunuyor. Bahar aylarının olmazsa olmazı enginarın başı çektiği spesiyal mönüde her zevke hitap eden bir seçenek mevcut. Amarant, maş fasulyesi, roka ve pesto sosla servis edilen fırınlanmış enginar ve sebze hafif ama besleyici bir öneri olarak hem öğle hem akşam yemekleri için ideal bir seçim. Enginarın yanında ıspanak kökü, brokoli, gün kurusu domates ile birlikte gelen taze baharatlı free range tavuk ragu da sağlıklı bir ana yemek seçimi olarak dikkat çekiyor. 

ESCALE’DEN RAMAZAN’A ÖZEL…

Kanyon AVM’nin içerisindeki konumu, eşsiz ambiyansı ve lezzetleri ile misafirlerine her zaman en iyiyi sunan Escale, Ramazan ayına özel iftar mönüsü hazırladı. Executive şef Tevfik Alparslan tarafından hazırlanan Ramazan mönüsü, ağırlıklı olarak geleneksel Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden oluşuyor. Mönüde, ana yemek için fırında pişirilmiş süt kuzu sarması, patates püre, kök ıspanak ve kuzu sosu alternatif olarak sunuluyor. 

SERGİ

Yeniden Doğuş

Günümüz toplumunun en büyük sorunlarından biri olan obezite, birçok uygarlıkta toplumsal sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Sanat tarihine baktığımızda obezite; eski uygarlıklarda, Yunan caryatidlerinde, Mısır sfenkslerinin ve mumyalarının heykellerinde farklı formlarla temsil edildiği görülüyor. Sanatçı obeziteyi pozitif veya negatif bir ışıkta mı gösteriliyor ve bu temsiller, sanatçının kendi içlerindekini mi, yoksa toplumdaki obeziteye karşı tutumunu mu iletiyor, araştırılıyor. ‘Yeniden Doğuş’ resim ve heykel sergisi 22 Haziran’a kadar Lotus Obezite Cerrahisi Kliniği’nde. 

Basın fotoğrafçılarının gözünden…

500 yıl boyunca Balkan Yarımadası ve Anadolu’ya hâkim olan Osmanlı İmparatorluğu, Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda yıkıldı ve kalıntılarından Osmanlı mirasını reddeden modern ulus devletler doğdu. Bunun sonunda halkın yaşamında, özellikle büyük şehirlerde köklü değişiklikler meydana geldi. “Osmanlı Sonrasında Devinen Şehirler – Basın Fotoğrafçılarının Gözünden Ankara, Belgrad, İstanbul, Saraybosna” başlıklı sergi, bu değişimin izlerini Osmanlı’nın yıkılışından sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti ve Yugoslavya Krallığı’ndaki dört şehirde; Ankara, Belgrad, İstanbul ve Saraybosna’da süren basın fotoğraflarından oluşuyor. Sergi, 29 Haziran’a kadar Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde.