Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

Aşk ve Hayat Hakkında

Rock müziğin popüler gruplarından Kolpa, yeni albümleri Aşk ve Hayat Hakkında tanıtım konserleri kapsamında bugün saat 22.00’de Beer & More Beylikdüzü sahnesinde…

In Hoodies Salon İKSV’de

Murat Kılıkçıer’in yaratıcı süreçte solo, sahnede birbirinden yetenekli müzisyenlerle icra ettiği projesi In Hoodies, bugün 22.30’da Salon İKSV’de. 

Merve Özbey ile…

Merve Özbey, bugün saat 21.00’de Mall of İstanbul MOİ Sahnesi’nde.

Farklı tarzıyla

Seslendirdiği şarkılarla dinleyenlerin gönlüne taht kuran Mabel Matiz, bugün saat 22.00’de Jolly Joker Vadistanbul sahnesinde…

Fettah Can gecesi

Fettah Can, bugün saat 21.30’da Beyrut Performance sahnesinde sizlerle birlikte olacak. 

YARIN

KONSER - TİYATRO

OĞUZHAN KOÇ BOSTANCI’DA

Pop müziğin önemli isimlerinden biri olan Oğuzhan Koç, bugün saat 18.00’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde...

BÜLENT BEYİN HİKÂYESİ

Bülent Emrah Parlak’ın Bülent Beyin Hikâyesi oyunu seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Oyun, bugün saat 18.00’de Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde. 

YUTMAK!

Eleştirmenler tarafından bir oyunculuk şöleni olarak tanımlanan Yutmak, bugün saat 18.00’de Craft Kadıköy’de izleyicisiyle buluşacak.

PAZARTESİ 

Konser

Ayten Alpman anılacak!

Usta sanatçı Ayten Alpman, CRR Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlikle anılacak. Etkinlik bugün saat CRR Konser Salonu’nda. 

Konser

Dinamik topluluk

Opus Amadeus Oda Müziği Festivali kapanış konserinde ülkemizin en sevilen ve dinamik topluluklarından CSO Çello Quartet, bugün saat 20.30’da İstanbul Deniz Müzesi’nde. 

SALI 

Konser

Föllakzoid Salon İKSV’de

Föllakzoid, bugün saat 21.30’da Salon İKSV’de. 

Konser

ChanCe’den İstanbul’da bir ilk 

Barış, hoşgörü ve geleneksel motiflerden ilham alan sanatçı ChanCe, bugün saat 21.00’de Jolly Joker Beyoğlu sahnesinde! 

ÇARŞAMBA  

Konser

“Yara”

Pamela, yeni albümü “Yara” ile bugün saat 21.20’de Babylon sahnesine konuk olacak. 

Konser

Kadın ozan Beylikdüzü’nde 

Başarılı sanatçı Jehan Barbur, bugün saat 22.00’de Mask Live Music Club - Beylikdüzü sahnesinde...

PERŞEMBE

Konser

Usta piyanist İstanbul’da

Parisli piyanist, besteci Chassol, bugün saat 21.30’da Salon İKSV’de. 

Konser

Pozitif bir “Maske”

Enerjisiyle dinleyicilerinin beğenisini kazanan Maske, bugün saat 21.00’de Sanat Performance Sahnesi’nde. 

CUMA  

Konser

Hit olmuş şarkılarıyla…

Pop müziğin sevilen ismi Berkay, bugün saat 22.00’de Jolly Joker Beyoğlu’nda. 

Konser

Efsane şarkıcıdan seçkiler

Times dergisinin “Dünya Müziğinde Yaşayan Efsane ve Tarihi Kadın Şarkıcılar ve Rolling Stones Dergisi’nin “100 Yılın En İyi 100 Kadın Vokali” listelerinde kendine yer bulan Seldan Bağcan, bugün saat 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde. 

KİTAP

İstanbul Araştırmaları Yıllığı 

Renkli bir kültüre sahip İstanbul’da farklı etnik kökenlerden, dil ve inançlardan insan toplulukları yaşamış ve yüzyıllar içinde birbirine eklemlenen kültür sentezleri yaratmışlardır. (İstanbul Araştırmaları Enstitüsü)

Yüzün Eksik Parçası

Beş yaşında olsaydın şimdi, ya da yedi, on, hiç fark etmez. Koşsaydın kumsalda. Ayağının bastığı yerden kumlar havalan-saydı. Düşüp dizini kanatsaydın. Koşup öpseydim, geçseydi acısı… (Ütopya Yayınevi)

Mekân

Bodrum Blue ile Türk mutfağı

Daha ilk yıllında uluslararası arenada mimarlık alanında ödülle taçlandırılan LUX* Bodrum Resort & Residences, 1 Mayıs’ta başlayacağı yeni sezonuna ödüller, yenilikler ve başarılarla ‘merhaba’ diyor. İsviçre’de düzenlenen ve Dünya Turizm Oscar’ı olarak kabul edilen World Luxury Hotel Awards’ta, “Doğu Avrupa’nın En iyi Lüks Plaj Oteli” seçilen LUX* Bodrum’un turizm sektörüne kazandırdıkları ödüllerle de sınırlı kalmadı. Otelin Ege, Akdeniz ve Anadolu lezzetlerinden oluşan Türk mutfağı mönüsü, “Bodrum Blue” markası ile okyanus ötesine taşındı. 

BAHARI KLEIN’DA DANSLA KARŞILAYIN

Klein, İstanbul gece hayatının trendlerini belirlemeye devam ediyor. Dünyaca ünlü DJ’lerin hafızalara kazınacak performanslarıyla baharı karşılayan Klein; müziğinin yanı sıra müthiş ambiyansıyla da her hafta sonu müdavimlerini ağırlıyor. Şehrin gece hayatında ilklere imza atan Klein, elektronik müziğin en iyileriyle mart ayında da herkesi büyüleyici dünyasına davet ediyor. Bugün, son dönem Türk elektronik müzik sahnesinin gelişimine katkı sağlayan, füzyon bir set ortaya çıkaran Koray T & Doruk Güralp, Efe Kantel sahne alacak.

SERGİ

Sanatçı ve Zamanı

İstanbul Modern “Sanatçı ve Zamanı” sergisi ile sanatçıların zaman fikri etrafında birey olarak kendilerini ve çalışmalarını nasıl konumlandırdıklarına odaklanıyor. Sergi, sanatçının zamanı ile toplumun, kültürün, doğanın ve evrenin zamanı arasında kurulan bağa ve hesaplaşmaya dair bir düşünce alanı öneriyor. Sergi, sanatçıların kendi zamanlarını nasıl deneyimlediklerine, geçmişten gelip geleceğe akan zaman karşısında duydukları endişe ve hayal kırıklıklarına, iç zamanları ile başkalarının zamanları arasında kurdukları derin yakınlıklara işaret ediyor. Sergi, 30 Mart’a kadar devam ediyor. 

SEMTİMİZİN ADI: BOMONTİ

Şehrin güzide semti Bomonti’nin geçmişten bugüne şehir yaşamına ve sosyal hayata kattığı tüm detayların güçlü bir kurgu ve titiz bir çalışmayla keyifli bir sergiye dönüştüğü bir semte adını veren fabrika Bomonti’nin Kendine Has Sergisi 12 Nisan tarihine kadar Deniz Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor. Küratör Burçak Madran’ın danışmanlığında gerçekleşen sergide ziyaretçileri, birbirinden heyecan verici enstalasyonlar karşılıyor. Semt kültürünün temellerinin atıldığı Bomonti’nin tarihine yolculuk Kendine Has Sergisi’nde...