Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

Rum esintisi

Vassiliki Papageorgiou, bugün saat 20.00’de İstanbul, İzmir ve Rum ezgileriyle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde...

Göksel Dorock’ta!

Türk Pop Müziği’nin kendine özgü yorumu ile  en önemli kadın yorumcu ve söz yazarlarından Göksel, bugün 22.30’da Dorock XL sahnesinde  sevenleriyle buluşacak. 

Yüzde yüz akustik

Kalben, %100 Akustik konseri bugün saat 21.00’de Sanat Performance sahnesinde sevenleriyle buluşacak.

Kuzeyin oğlu 

Karadeniz müziğinin sevilen ismi Volkan Konak, bugün saat 22.00’de Jolly Joker Vadistanbul’da. 

Muhteşem 3’lü bir arada

Türk Pop ve Rock Müziği’nin efsane grubu MFÖ, bugün saat 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde.

YARIN 

KONSER - TİYATRO

DRACULA THE MUSICAL

Soğuk mahzenlerin içinde duyulan, kan hışırtısını seven ve 542 yıl öncesinde öldüğü düşünülen, şeytanın sağ kolu, İstanbul’da karşımıza çıkıyor… Dracula The Musical Türkiye, bugün saat 20.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde. 

ERKEKLER FUTBOL VE DAHASI

“Erkek dünyasının kale direkleri arasına gizlenmiş sırları! Bir erkekte aşk acısı kaç gün sürer? Engin Alkan’ın yönettiği Erkekler Futbol ve Dahası tiyatro oyunu, bugün 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’da. 

ÇOCUK ÜLKESİ

“Çocukların tüm isteklerinin gerçek olduğu, büyüklerin onlara hiç karışmadığı bir çocuk ülkesi olduğu haberi yayılır. Çocuk Ülkesi›nde, çocukların istediği her şey vardır, istemedikleri ise yoktur.” Çocuk Ülkesi oyunu, bugün saat 12.00’de KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde. 

PAZARTESİ 

Konser

Kızılordu Korosu CRR’de

Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu konseri bugün saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

Tiyatro

Farklı “Pencere”

Tom ve Kyra... Farklı dünya görüşleri olan bir kadın ve bir adam... Pencere oyunu, bugün saat 20.30’da Oyun Atölyesi’nde!

SALI 

Konser 

Velvele var!

Etnik, rock, blues, funk pop müziğini kendi soundları ile harmanlayan Velvele Band, bugün 21.00’de Cemiyet sahnesinde.

Tiyatro

“Beyaz” kadınlar!

Kocasıyla mutsuz evliliğini sürükleyen bir kız kardeş... Uzun zaman sonra eski kasabasına dönen ablası… Derya Alabora ve Deniz Çakır’ın oynadığı Beyaz, bugün 20.00’de Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde. 

ÇARŞAMBA  

Konser

Ceylan Ertem rüzgârı

Türk müziğinin önemli seslerinden Ceylan Ertem, bugün saat 20.30’da Ses 1885 - Ortaoyuncular Tiyatrosu’nda. 

Konser

Babylon’da bir İngiliz

Geleceğin umut vaat eden genç yeteneklerinden Londralı Jones, bugün 21.30’da Babylon’da. 

PERŞEMBE  

Konser

Gevende Salon İKSV’de

Türkiye alternatif müzik sahnesinin en önemli gruplarından Gevende, bugün 21.30’da Salon İKSV sahnesinde.

Konser

Mor ve Ötesi Kadıköy’de

Başarılı rock müzik grubu Mor ve Ötesi, bugün saat 22.30’da Dorock XL sahnesinde. 

CUMA  

Konser

Pop müziğin güçlü ismi

Pop müziğin sevilen ismi Berkay, bugün saat 21.00’de IF Performance Hall Ataşehir sahnesinde!

Konser

13 yıl aradan sonra

Elektronik dans müziğinin duayen ismi Ferry Corsten 13 yıl aradan sonra Future Forward organizasyonu ve Burn Energy Drink sponsorluğu ile İstanbul’da. Konser, bugün saat 20.30’da Roxy’de.

KİTAP

Daha Yeni Başlıyor

Faruk Eczacıbaşı, dünyadaki gelişmelerden yola çıkarak, her gün daha büyük bir ivmeyle hayatımıza giren teknolojinin getirdiklerini ve götürdüklerini inceliyor. (Koç Üniversitesi Yayınları)

Kürk Mantolu Madonna

Dünya’nın en basit, en zavallı, hatta en ahmak adamı bile, insanı hayretten hayrete düşürecek ne müthiş ve karışık bir ruha maliktir! Niçin bunu anlamaktan kaçıyor ve insan dedikleri mahluku anlaşılması kolay şeylerden biri zannediyoruz? (Yapı Kredi Yayınları)

Mekân

İstanbul Anadolu Yakası’nın lezzet durağı

Katkı maddesi içermeyen, doğal ve yöresel lezzetlerle harmanlanan kahvaltı sofralarına olan özlem büyük. Ancak her serpme kahvaltının da gerçek köy kahvaltısı olmadığını artık herkes biliyor. Günün koşturmacası içerisinde bu lezzeti en iyi nerede tadarım derseniz, Anadolu Yakası’nın en iddialı Yöresel (Ordu) köy kahvaltısı Nelipide Gurme’de, sizi bekliyor. Güne mutlu başlamanın yolu hiç kuşkusuz güzel bir kahvaltı yapmaktan geçiyor. Hafta içi genellikle keyifli bir kahvaltı yapmak çoğumuz için pek de mümkün olmazken, yoğun ve stresli bir haftayı unutturan en güzel şey yine mis gibi bir kahvaltı sofrası oluyor. 

FRANKIE’DEN BİR YENİLİK DAHA

6.yaşını kutlamaya sayılı günler kala Frankie İstanbul, yoğun iş temposunun ve alışveriş merkezlerinin kalbinde yer alan konumunun avantajıyla öğle yemeklerinin de yeni buluşma adresi oluyor. Hem iş hayatına hem alışveriş tutkunlarına hızlı servisiyle zamandan tasarruf sağlayan, seçmeli set mönüsündeki her damak tadına uygun lezzetleriyle misafirlerini ağırlayan Frankie İstanbul, fiyat politikası ile ‘’her açıdan ulaşılabilirlik” iddiası sunuyor. Frankie İstanbul, hızlı servisiyle de zaman kayıplarının önüne geçiyor.

SERGİ

Yıkım, hafıza ve ölümsüzlük

Seydi Murat Koç’un sergisi “İç Zaman”, bugün D Design Gallery’de açılıyor. İç Zaman, sanatçının 2016 yılında hayata geçirdiği Vertigo ve Yerçekimi sergisinin devamı niteliğini taşıyor. İlk seride yer alan resimlere, bu hikâyeyi tamamlayan yeni işler eşlik ediyor. Sergi 7 Nisan tarihine kadar görülebilecek. Çağdaşları içerisinde yaratıcı eserleriyle isminden sıkça söz ettiren Seydi Murat Koç, bildiğimiz, tanıdığımız nesneleri, görüntüleri ve imgeleri alıp, onlardan hiç beklemediğimiz, ummadığımız, çoğu zaman yerine oturtamadığımız yeni imgeler, görüntüler ve durumlar yaratıyor. 

Evvel Zaman İşi 

Modern hayatın getirdiği sorunlara dikkat çekerken, geçmişle bugün arasında köprü kuran Ramazan Can, çalışmalarında “ilkel” yaşamlardan unutulmuş anekdotlar sunuyor. Şamanizm, ritüeller, totemler ve Anadolu’ya has geleneklerden ve mitolojiden esinlenen sanatçı, “Evvel Zaman İşi” isimli sergisinde, izleyiciyi aynı zamanda kendi iç dünyasına ve çocukluk anılarına doğru yolculuğa davet ediyor. Ramazan Can, sonrasında ritüeller üzerinde yaptığı araştırmalar neticesinde, tedavi yöntemlerinin İslamiyet’ten önce Anadolu’da hâkim inanç sistemi olan Şamanizm’e dayandığını ve mitolojik kaynaklı bazı geleneklerin günümüze kadar geldiğini görür. Can’ın sergisi 13 Nisan’a kadar Anna Laudel Contemporary’de.