Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

Ceylan Ertem Kayıkhane’de

Türkiye’nin en güçlü seslerinden biri olan Ceylan Ertem, bugün saat 22.00’de Moda Kayıkhane’de.

Reggae gecesi

Türkiye’nin ilk reggae albümünü yayımlayan Sattas, bugün saat 22.30’da DasDas sahnesinde müzikseverlerle buluşacak. 

Rock müziğin efsanesi

Rock müziğin güçlü ismi Teoman, bugün saat 22.00’de Jolly Joker Vadistanbul sahnesinde sizlerle...

Farklı tarzıyla…

Eda Baba, bugün saat 22.00’de Cemiyet sahnesinde!

Modern zamanların ozanı

Modern zamanların ozanı, birbirinden güzel şarkıların yaratıcısı, Türkiye’nin en özgün yorumcularından Hüsnü Arkan sevilen şarkılarıyla bugün saat 22.30’da KadıköySahne’de.

YARIN 

KONSER - TİYATRO

BARIŞ MANÇO’YU ANMA GECESİ

7’den 77’ye herkesin sevgisini kazanmış olan sevilen sanatçı Barış Manço bugün saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda anılacak. 

RAP RAP 

Sansar Salvo, Şanışer ve Allame gibi Türkçe Rap’in en önemli isimleri bugün saat 12.00’de Sanat Performance sahnesinde. 

KOMİK GAZİNO

Metin Zakoğlu’nun şarkılar söyleyip, hikâyeler anlattığı şovu Komik Gazino, bugün saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde.

PAZARTESİ 

Konser

Ludovico Einaudi İstanbul’da

Günümüzün en büyük bestecilerinden ve piyanistlerinden biri olan, klasik müziği rock ve elektronik gibi güncel türlerin elementleri ve enstrümanları ile bir araya getirip, eski ve yeni arasındaki ilişkiyi değiştiren Ludovico Einaudi, bugün 20.30’da Zorlu PSM’de.

Konser

Caz gecesi

CRR Caz Orkestrası ve Sabri Tuluğ Tırpan, bugün saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda. 

SALI 

Konser

Yeni jenerasyon müzik

Türk pop-rock müziğinin en önemli temsilcilerinden Mabel Matiz, bugün saat 21.00’de Zorlu Studio’da.

Konser

Enerjisiyle eğlendirecek

Sahnedeki enerjisiyle adından sıkça bahsettiren Çağrı Sertel, bugün saat 21.00’de Baba Sahne’de!

ÇARŞAMBA  

Konser

Maya Azucena farkıyla

Grammy dâhil birçok ödüllü şarkının sahibi Amerikalı şarkıcı Maya Azucena, bugün saat 22.00’de Eataly’de.

Konser

Yeni albümüyle ilk defa

King Krule ilk defa İstanbul’da. Bugün saat 21.30’da Salon İKSV›de yeni albümünün şarkılarını seslendirecek.

PERŞEMBE  

Konser

Sesi ve güzelliğiyle

Jehan Barbur, bugün saat 20.00’de IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde!

Konser

Ankara ayazı

Son dönemlerin en çok dinlenilen isimlerinden Ezhel, bugün saat 21.00’de Sanat Performance Sahnesi’nde. 

CUMA  

Konser

Moğollar’ın 50’nci yaş günü 

Ülkemizin efsane gruplarından Moğollar, 50’nci yaşını bugün 20.30’da Zorlu PSM’de kutlayacak. 

KİTAP

Toplumsal Hafıza, Mimarlık, Tarih Ve Kuram

Toplumsal Hafıza, Mimarlık, Tarih ve Kuram, Türkiye’nin önde gelen mimarlık tarihçilerinden Uğur Tanyeli ile Erhan Berat Fındıklı’nın gerçekleştirdiği bir nehir söyleşi... (Everest Yayınları)

Perde Arkası

Kiev’de misafir olan Slovak üniversite takımının voleybol maçında başlayan aşklarını, Jozef ve Sasha ömür boyu unutmayacaklardır. Ama Demirperde gerisinde cereyan eden acı olaylar onları ayırır. (Destek Yayınları)

Mekân

Delimonti’de 14 Şubat Sevgililer Günü

Delimonti; Sevgililer Günü’nde, özel olarak hazırlanan mönüsü ve sıcak atmosferi ile misafirlerini karşılamaya hazırlanıyor. Delimonti’nin Sevgililer Günü’ne özel lezzet şöleni, kurutulmuş meyveler eşliğinde sunulan Sürpriz Elma ile başlıyor ve Pancar Külahı İçinde Kayısılı Fasulye Ezmesi, Somon Rulo İçinde Bamya Turşusu, Cevizli Kıtır Tost İçinde Kök Sebzeler ve Bezelye Püresi gibi lezzetli başlangıçlarla devam ediyor. Sevgililer Günü’ne özel solo keman performansı ile keyif katacak olan Delimonti, misafirlerine özel bir 14 Şubat kutlaması vadediyor.

İstanbul manzarasıyla 14 Şubat

İstanbul’un en etkileyici mekânlarından biri olan CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul’un terasında yar alan Izaka Restaurant, Sevgililer Günü’ne özel unutulmaz bir gece hazırladı! Benzersiz lezzetler ve eşsiz Boğaz manzarasının buluşma noktası olan Izaka Restaurant’ta, Executive Chef Eyüp Çevik’in 14 Şubat için hazırladığı seçkin mönü başrol oynayacak. Gecede; ünlü söz yazarı, besteci ve yapımcı Mehmet Teoman ise Izaka’nın DJ kabininde yer alacak; kendi seçtiği özel ve zamansız şarkıları ile sevgililere muhteşem bir müzik ziyafeti yaşatacak.

SERGİ

Tuğba Hacısüleymanoğlu’ndan “Kırmızı”

İsmini, Tuğba Hacısüleymanoğlu’nun çalışmalarında kimi zaman bir leke, kimi zaman bir form olarak karşımıza çıkan kırmızı renkten alan “Kırmızı” sergisi, 17 Şubat’a kadar Hudson Art Gallery’de. Hacısüleymanoğlu, Hudson’da sergilenen Kırmızı Projesine ilişkin, “Kırmızı, en ‘yoğun’ renklerden biri... Maviden daha güçlü, siyahtan daha koyu... Örtücü, kalın, baskın, dikkat çekici ve parlak! Bir sanatçı için kullanması zor ve özen istiyor. Kırmızı rengi boyamak adeta bir ritüel gibi. Kadın imgesi üzerinde çalışırken, soyut formlar sıklıkla devreye giriyor.” diyor.

Belleğin Yöreleri

Bilge Alkor’un geçmişten ve günümüzden en son işlerinden oluşan “Belleğin Yöreleri” sergisi 24 Şubat’a kadar Ekavart Gallery’de sanatseverleri Alkor’la buluşturuyor. Shakespeare’in “Fırtına”sından çıkıp gelen Caliban üçlemesi, yine kütlesel lekelerle kurduğu 2000’lerin Afrodit-Hefaistos ikilisiyle aynı duvarları paylaşacak. İtalya’da yaşadığı dönemde ürettiği gravürler, muşambamsı bir kâğıt üzerine karışık teknikle yaptığı son yılların desenlerine komşuluk edecekler. Teknik ve malzeme değişse de, Alkor’da aynı kalan tek bir şey var: duygu tonlarının formlarını bulmaya çalışmak. Belleğin bütün yörelerine yayılır bu tonalite arayışı Alkor’da; kimi zaman edebi karakterler, hayvanlar ve yaratıklar eşlik eder bu arayışa.