Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN 

KONSERLER

Mehmet Erdem Moda’da

Yaptığı şarkılarla büyük beğeni kazanan Mehmet Erdem, bugün saat 22.00’de Moda Kayıkhane’de sahne alacak.  

Eğlence zamanı

Pop müziğin sevilen  ismi Merve Özbey,  bugün saat 22.00’de  Jolly Joker Beyoğlu’nda. 

Athena coşturacak

Ülkemizin en sevilen gruplarından Athena,  sahne üstü ayakta konseriyle Vestel Gururla  Yerli konserleri kapsamında bugün saat 20.00’de Zorlu PSM’de. 

Fütürist DJ İstanbul’da

Teknoda yeni bir güç! Fütürist tekno DJ’i  Matrixxman, Jeton Records iş birliğiyle bugün  saat 22.00’de Zorlu  PSM Studio’da!

Romantik prens

Sevilen sanatçı Hakan Altun, romantik ve tutkulu bir gece için bugün saat 22.00’de Jolly Joker Vadistanbul sahnesinde olacak. 

YARIN

KONSER - TİYATRO

FRANSIZ BAROK TOPLULUĞU

“Deniz Müzesi Barok Konserleri” serisinin üçüncü etkinliğinde Fransa’nın son dönemdeki en başarılı barok topluluklarından Ensemble Masques; Bach, Handel, Corelli, Purcell, Couperin’in eserlerinden oluşan büyüleyici bir programla bugün saat 20.30’da Deniz Müzesi’nde. 

DÖNERSEN ISLIK ÇAL

Manuş Baba, “Dönersen Islık Çal” adlı ilk albüm turnesiyle bugün saat 20.30’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde...

GENÇ KUŞAK

Son zamanlarda ismini sıkça duyduğumuz Buğra, bugün saat 22.30’da Dorock XL’ta sahne alacak. 

PAZARTESİ 

Konser

Usta isim sahnede

Dünyaca ünlü virtüöz İdil Biret, bugün saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi Konser Salonu’nda. 

Etkinlik

Şairin şiir gecesi

Türk şiirinde iz bırakan kadın şairlerin başında gelen Gülten Akın’ın dizeleri, İş Sanat’ın ilgiyle takip edilen dinleti serisi kapsamında ilk kez Tilbe Saran, Hümay Güldağ ve Aslı Yılmaz tarafından seslendirilecek. Etkinlik bugün saat 20.30’da İş Sanat Kültür Merkezi’nde. 

SALI 

Konser

İki dev adam

Two Tenors ile müzikal bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Atılgan Gümüş ve yıllarca dünyanın dört bir yanında sanatını icra eden deneyimli tenor Cenk Bıyık bugün saat 20.30’da Baba Sahne’de

Tiyatro

GOG Zorlu PSM’de

Tiyatral Sanatlar Akademisi Vakfı tarafından gerçekleştirilen GOG tiyatro oyunu bugün saat 19.30’da Zorlu PSM’de.

ÇARŞAMBA  

Konser

Fatma’dan farklı performans

Model’in eski solisti Fatma Turgut, bugün saat 21.00’de BKM Mutfak – Uniq’te.

Konser

Akbank Sanat’ta gitar günleri

Akbank Sanat Gitar Günleri bu sene gitarın önemli ismini ağırlıyor. Zsofia Boros, bugün saat 20.00’de Akbank Sanat’ta.

PERŞEMBE  

Konser

Dizilerden sahnelere

Sevilen dizilere yaptıkları müziklerle dikkatleri çeken Pera, bugün saat 22.30’da Dorock XL’ta sahne alacak.

Konser

Sesi ve müziğiyle…

Gülden Mutlu, bugün saat 21.00’de Jolly Joker Beyoğlu sahnesinde...

CUMA  

Konser

Buray Beyrut Performance’ta

Yaptığı eğlenceli parçalarla dinleyenleri mest eden Buray, bugün saat 21.30’da Beyrut Performance’ta. 

Konser

Ruha değen nağmeleriyle…

Birsen Tezer, sevilen şarkılarıyla bugün saat 22.30’da KadıköySahne’de sizlerle...

KİTAP

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Gazi Mustafa Kemal Atatürk kitabı, Balkan coğrafyası ve Mustafa Kemal’in aile kökeniyle başlıyor. Akabinde Atatürk’ün askeri eğitimi, manastır yılları, milliyetçilikler dönemiyle devam ediyor. (Kronik Kitap)

Babil Hemeroloji Serisi

Gündelik hayata dair bir kılavuz görevi gören ve kehanetler, haberler, tanrılara dair bilgiler ile mitolojik unsurlar içeren Bâbil Hemeroloji Serisi, Mezopotamya edebiyatının ve kültürünün en önemli duraklarından biridir…  (İş Bankası Kültür Yayınları)

Mekân

Watergarden İstanbul’da Sömestr 

Eğlence sektörüne yeni bir boyut kazandıran Watergarden İstanbul’da 04 Şubat’a kadar Afrika rüzgârları esecek. Sömestr tatili boyunca 12.00 ila 19.00 saatleri arasında Safari Dünyası etkinliğinin gerçekleştirileceği Watergarden İstanbul’un Taze Pazar B-1 katında çocuklar, bozkıra uygun kıyafetlerini giyip safari araçlarıyla tura çıkarak maceralara atılacaklar. Katılanları Afrika’nın ortasında hissettirecek bu etkinlikte çocuklar hem eğlenecek hem de öğrenecek. Ziyaretçilerin ücretsiz olarak katılabileceği bu etkinlikte çocuklar, dürbünleriyle gerçeğe yakın boyutlardaki fil, zebra, zürafa ve aslanlar gözlemleyebilecekler. 

TOI İstanbul yeni mönüsüyle kışa hazır!

TOI İstanbul, yepyeni lezzetler sunuyor. Kendine has lezzetini dünya lezzetleriyle harmanlayan; modern dekorasyonu ve kaliteli müzik performanslarıyla, mekân yeni tatlarıyla Kuruçeşme’de sizleri bekliyor! Alametifarikası ‘Chef’s Table’ı ile adı kısa sürede geniş kitlelere ulaşan TOI İstanbul, yenilenen mönüsü ile misafirlerine gerçek bir lezzet deneyimi sunuyor. Kurucusu ve şefi İsmet Saz önderliğinde uzun süre çalıştıkları ve kış aylarının yeni trendi olmaya aday yeni mönüsüyle de kış dönemine iddialı bir giriş yapıyor.  

SERGİ

ULUSLARARASI FOTOĞRAF FESTİVALİ BAŞLADI

Fotoğrafçılara ilham vermek, farklı alanlardan fotoğrafçıları bir araya getirmek ve fotoğraf sanatının anlatı sınırlarını genişletmek için bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Zeytinburnu Uluslararası Fotoğraf Festivali dün başladı. Yann Arthus-Bertrand, Abelardo Morell, Ami Vitale, Kamil Fırat, Ali Haydar Yeşilyurt, Dinçer Özüarap, Bekir Dindar, gibi dünyaca ünlü isimlerin bir araya geleceği festivalde, 50’ye yakın sergi, sanatçı konuşmaları, çok sayıda slayt gösterisi yer alacak. 

Aİ WEİWEİ PORSELENE DAİR

Ai Weiwei’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisi, Akbank’ın desteğiyle Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde 11 Mart’a kadar devam ediyor. 100’ü aşkın eserin yer aldığı “Ai Weiwei Porselene Dair” başlıklı sergi, sanatçının porselen üretimine odaklanıyor. Kariyeri boyunca birçok alanda çalışan Ai Weiwei’in porselenlerinin yanı sıra video, duvar kâğıdı ve fotoğrafları da sergi kapsamında yer alıyor. Sergi, sanatçının 1977 tarihli ilk porselen çalışmasından İstanbul için özel olarak ürettiği yeni eserlerine uzanan seçkisiyle benzersiz bir ortam sunuyor.