Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

Gaye Su Akyol Beşiktaş’ta!a

Son yıllarda Türkiye’nin en çok dinlenilen isimlerinden Gaye Su Akyol, bugün saat 20.00’deIF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde! 

Zorlu PSM’de bir yıldız!

Ladino müziğinin sıradışı yorumcusu Yasmin Levy, bugün saat 21.00’de Zorlu PSM’de sahne alacak. 

Rap rüzgârı…

Ankara’dan çıkarak sesini duyuran genç rapçi Ezhel, bugün saat 22.00’de Dorock XL’da...

Halkın içinden

Halk sanatçısı olarak ismini duyuran Koray Avcı, bugün saat 22.00’de Jolly Joker Beyoğlu’nda olacak. 

Flört ile…

Müzik türlerini ‘Anadolu beat’ şeklinde tanımlayan Flört, bugün saat 16.00’da Zorlu PSM Studio’da! 

YARIN

KONSER-TİYATRO

CEYLAN ERTEM’DEN SEZEN AKSU 

Ceylan Ertem, uzun aradan sonra bir kez daha “Sezen Aksu Tribute” ile sevenleriyle buluşuyor… Konser bugün saat 21.00’de IF Performance Hall Beşiktaş’ta.

TARİHİ GARDA MÜZİK

Piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu, bugün saat 15.30’da geleneksel Sirkeci Garı konseri ile sizlerle olacak, konu tren ve yaşam. 

ROBOT 

NOEL BABA ATÖLYESİ 

Çocukların yeni yıl coşkusunu hissedebileceği Robot Noel Baba Atölyesi etkinliği bugün saat 13.00 – 18.00 saatleri arasında Watergarden İstanbul’da. 

PAZARTESİ

Konser

Pentagram rüzgârı

Türk rock müziğinin en önemli gruplarından Pentagram, bugün saat 19.00’da IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde!

Konser

Borusan Filarmoni…

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Borusan Quartet, bugün saat 20.00’de Kadıköy Süreyya Operası’nda sahne alacak.  

SALI 

Konser

Efsaneler Studio’da

30 yılı aşkın kariyeriyle Türk rock müziğinin sınırlarını belirleyen grup Bulutsuzluk Özlemi, bugün saat 20.30’da Zorlu Studio’da.

Konser

Caz caz

Caz müziğinin sevilen ismi Kerem Görsev, bugün saat 19.00’da İKÜ Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde.

ÇARŞAMBA 

Konser 

Ruhunuzu Kalben ile rahatlatın

Rahat bir koltuk, sessiz menü ve şehrin en iyi müzisyenleri... Hiç duymadığınız kadar; Kalben… Konser bugün saat 21.00’de BKM Mutfak’ta.

Konser

“Dünya Müziği Günleri”

Tania Oleiro, Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri kapsamında bugün saat 20.00’de Akbank Sanat’ta. 

PERŞEMBE

Konser

Zımba bir gece

Sevilen grup Zımba, bugün saat 22.00’de Sanat Performance Sahnesi’nde...

Konser

Eğlenceye var mısınız?

Sattas, eğlenceli sahne performansı ve harika şarkılarıyla bugün saat 21.00’de Dorock XL’ta sizlerle olacak.

CUMA 

Konser

Güçlü sesiyle… 

Kendini sadece “özgür bir müzisyen” olarak tanımlayan Cem Adrian, bugün saat 22.00’de Moda Kayıkhane’de.

Konser

Berkay Jolly Joker’de

Pop müziğin sevilen ismi Berkay, bugün 22.00’de Jolly Joker Beyoğlu sahnesinde sevenleriyle buluşacak. 

KİTAP

Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı

“Büyük Güç Büyük Sorumluluklar Getirir.” Doğru. Ama bu sözün daha iyi bir akış açısı var ve gerçekten derin bir bakış açısı. Tek yapmanız gereken sözlerin yerini değiştirmek: “Büyük sorumluluklar büyük güç getirir.” (Butik) 

Beni Ödülle Cezalandırma

Çocuk Eğitiminde Doğru Bildiğimiz Yanlışlar Acaba ödülle ilgili tüm bildiklerimiz yanlış mı? Ödül, neden motivasyonu düşürür? Ödülle değerler neden öğretilemez? Ödül, yaratıcılığı neden olumsuz etkiler? (Doğan Kitap)

Mekân

FRANKIE İSTANBUL’DA SAHNEDEN MUTFAĞA 

Frankie İstanbul yeni yıl programını açıkladı. Şehir manzaralı terası, akustik atmosferi ve yıldız şef imzalı mutfağıyla İstanbul’un buluşma noktası olan Frankie İstanbul’da bu sene yeni yıl mönüsü yeni tat trendlerine göre hazırlandı. Sahnenin popüler sanatçısı Metin Arolat’a emanet edileceği gecede konukları özel süprizler bekliyor. Bu özel gece için hazırlanan Frankie mönüsünde amuse bouche olarak yaban turp köpüğü ve raita sosla baby deniz tarağını, başlangıç olarak Alaska kral yengeçlerinden yengeç salatalık sarma, leziz narenciye hamur ile hazırlanan ördek ravioli ve ferahlatıcı sorbe olarak kuşburnu jölesini zarif bir sunumla beğeninize sunuyor.

Beyoğlu’nun eğlence durağı

Beyoğlu’nda yer alan Opera Club, son günlerde eğlence severlerin vazgeçilmez mekânları arasında yer alıyor. En özel sanatçılar ve sahne şovlarıyla birlikte DJ performanslarıyla eğlenceli gecelere imzasını atıyor. İstanbul’un en gözde mekânlarından biri olan ve aynı anda yüzlerce kişiyi ağırlayan Opera Club görkemli mimarisi ve doğal akustiğiyle günümüz eğlencesini, geçmişin dokusuyla bütünleştiriyor. Mekânda en özel günlerinizi kutlayabilir, eğlencenin tadına varabilirsiniz. 

SERGİ

Leonardo Da Vinci Expo: İstanbul’da

Dünyanın en büyük ve en kapsamlı Leonardo Da Vinci sergisi ‘Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’ 7 Nisan 2018’e kadar Uniq Müze’de olacak. Da Vinci’nin orijinal eskizlerinden yola çıkılarak oluşturulan 100 replikasıyla birlikte; orijinal el yazması, tablo ve çizimlerin de dahil olduğu 200’e yakın eseri sanatseverlerle buluşturacak olan ‘Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’ sergisi, Leonardo Da Vinci meraklılarını bekliyor.

Derin Uykusuzluk

Stephane Delagrange, Gökçe Okay ve Defne Sesin Okay’ın son dönem işlerinden oluşan “Derin Uykusuzluk” sergisi 4 Ocak 2018’e kadar Uniq Gallery’de… Derin uykusuzluk mümkün müdür? Uykusuzluğun dibine düşmek gibi, rahat ve çukur bir yatakta hep gözleri açık olmak gibi, bir servinin altında uzanıp gözlerini kapayıp yine de uyanık olmak gibi… Bir yere ait olmak, bir kimliğe, bir millete, bir coğrafyaya ait olmak, sürgünde olmak, dünyada bir yer sahibi olmak, yer değiştirmek ve kırılganlık üzerine şekillenen sergi, ziyaretçilerini bekliyor…