Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

Nev ile…

Türk müziğinin özel ve önemli isimlerinden Nev, bugün saat 22.30’da KadıköySahne’de olacak. 

Emre Aydın Dorock XL’de!

Pop rock tarzının en iyi isimlerinden Emre Aydın, bugün saat 22.00’de Dorock XL sahnesinde...

Canlı canlı

Mary Jane grubu, muhteşem performanslarıyla bugün saat 22.30’da Hayal Kahvesi Atakent’te!

Tek başına!

Kargo grubunun eski solisti Koray Candemir,  bugün saat 22.00’de Sanat Performance  sahnesinde sizlerle...

Muhteşem ikili 

Tuna Kremitçi ve Özge Fışkın, bugün saat 21.30’da KatsSahne’de sevenleriyle buluşacak. 

YARIN

KONSER - TİYATRO

ÇİZGİ FİLM ZAMANI!

Tüm dünyanın sempatisini kazanan çizgi film karakteri Ayı Paddington, serinin ikinci filminin gösterime girmesinin ardından Çocuklar Ülkesi KidZania’ya geliyor. Bugün 14.00-16.00 saatleri arasında minik hayranlarıyla buluşacak olan sevimli ayıcık çocuklara eğlence dolu saatler yaşatacak.

HALK SANATÇISI…

Son yılların en çok dinlenilen isimlerinden biri olan halk sanatçısı Koray Avcı, bugün saat 19.00’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde. 

AŞKIN SESİ EROL EVGİN

Kanyon’dan aşk şarkıları yükselmeye devam ediyor! Türk pop müziğinin duayenlerinden Erol Evgin, bugün 18.00’de Kanyon’da. 

PAZARTESİ 

Konser

Sıla ile 10 Yıl…

Sıla “ON’dan Kalan Şarkılar” ile bugün saat 21.00’de Maslak TİM Show Center’da!

Konser

Washed Out Salon İKSV’de!

ABD’li Ernest Greene’in dream pop, synth pop, chillwave projesi Washed Out, bugün 21.30’da Salon İKSV›de. 

SALI 

Konser

Nilipek’ten “Döngü”

Alternatif müzik sahnesinin sevilen isimlerinden Nilipek, ikinci solo albümü Döngü’nün ilk konseriyle bugün 21.30’da  Babylon’da.

Konser

Dum tak tak

Vestel #gururlayerli konserleri kapsamında bugün 21.00’de dünyaca ünlü perküsyon sanatçımız Burhan Öçal ve onun kurucusu olduğu grubu İstanbul Oriental Ensemble Zorlu PSM  sahnesinde olacak. 

ÇARŞAMBA  

Konser

Özgür kız

Sahil kasabalarından, kayıp  fotoğraflardan, kaybolmamış  dostlardan bahseden şarkılarıyla  Kalben, bugün 21.00’de BKM  Mutfak Uniq sahnesinde. 

Konser

İKSV’de soğuk rüzgâr

Norveçli şarkıcı söz yazarı Siv Jakobsen, bugün 21.30’da Salon İKSV›de sizlerle olacak. Kaçırmayın…

PERŞEMBE  

Tiyatro

“Kaç Baba Kaç”

Komedi oyunlarının dahi yazarı Ray Cooney’in ustalık eseri olan “Kaç Baba Kaç” bu sezon yeniden yeni yorumuyla sahnelerde… Oyun bugün saat 20.30’da Profilo Kültür Merkez’inde!

Konser

Mehmet Erdem İş Sanat’da!

Mehmet Erdem, özel bir projeyle  İş Sanat sahnesine konuk oluyor. Konser bugün saat 20.30’da İş Sanat Kültür Merkezi’nde. 

CUMA  

Konser

Mark Eliyahu İstanbul’da

Ortaya koydugˆu eserler sebebiyle “derin melodilerin adamı”  olarak tanımlanan Mark Eliyahu,  150 yıllık kamançasıyla yeniden ülkemizde. Konser bugün saat 21.00’de Zorlu PSM’de olacak!

Konser

Farklı bir konser!

Fransız soprano Emma Shapplin, gerçeküstü bir konser deneyimi için Hüsnü Şenlendirici’yle birlikte bugün Doğuş Grubu sponsorluğunda Volkswagen Arena’da.

KİTAP

Azra

“Kaybetmek kötü bir şeydir. İnsanoğlu sevmez kaybetmeyi. Bizler kaybetmeye alışmış insanlarız. Bu kitabın satır aralarında kaybolacak kadar birilerini sevmiş ve onları kaybetmiş insanlarız.” (Zebra Yayınevi)

Dağlar ve Rüzgâr

Sabahattin Ali’nin bu özel baskısında şiirlerinin farklı arşivlerde bulunan el yazmalarıyla, kitap olarak yayımlanan biçimleri karşılaştırılarak farklılıklar gösterildi. Sabahattin Ali’nin mektuplarında şiirleri hakkında yazdıklarına da yer verildi… (Yapı Kredi Yayınları)

Mekân

Delimonti “Yol Hikâyeleri”

“Yerel güzeldir, sunum özeldir” mottosuyla yola çıkan Delimonti, doğrudan yerli üreticilerden tedarik ettiği doğal ve  özel ürünleri mönüsünde ve gastronomi marketinde meraklılarıyla buluşturuyor. Aynı zamanda bu ürünlerin tedariği ve üretimine dair keyifli bir mini video serisi de hazırlayan  Delimonti ekibi;  mevsimsel lezzetlere dair detayları sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaşmaya devam ediyor. Sonbahar ayının yıldızları ise bal, enginar, karadut ve çilek…

Misafirlerinin beğenisine sunduğu ürünlerin tüm süreçlerini yerinde kontrol eden ve hikâyelerine de birinci ağızdan  tanık olan Delimonti ekibi; bal, enginar, karadut ve çilek  gibi sonbahar dönemine özgü mahsullere dair ipuçlarını  takipçileri ile paylaşıyor. 

Leb-i Derya’da kahvaltılı vakitler!

İnsanların her zaman büyük ilgi gösterdikleri ve  günün her saatinde büyük bir keyifle gelerek zaman  geçirdikleri Avcılar Leb-i Derya cafe hoş ikramlar eşliğinde geçirmek isteyen kişilerin değişmez adresi haline geldi. Kalabalık arkadaş buluşmalarında akla gelen ilk isimlerden biri olarak ön plana çıkan mekân, her zaman müşteri memnuniyetini amaçlayan hizmet  anlayışından uzman kişilerin tercihleriyle yapılan  kaliteli dekorasyonuna kadar birçok konuda insanların beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. 

SERGİ

“Anadolu’ya Yolculuk Sergileri”

Ressam Kamer Batıoğlu’nun 2011 yılından bu yana sürdürdüğü, bugüne kadar Konya, Çorum, Ordu, Batman, Mardin, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep gibi illerimizde sergilenen ‘’Anadolu’ya Yolculuk Sergileri’’ projesi şimdi Trump Alışveriş Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor. “Anadolu’ya Yolculuk Sergileri” projesinde Türkiye’nin çeşitli illerindeki üniversitelerde dekan, anabilim dalı başkanı ve öğretim görevlisi olarak görev yapan 24 akademisyenin yanı sıra İbrahim Balaban, Remzi İren, Zeki Serbest, Ara Güler, İbrahim Zaman gibi sanatçıların eserleri yer alıyor. Küratörlüğünü yine Kamer Batıoğlu’nun üstlendiği sergi; Anadolu’dan 5 Aralık’a kadar Trump Art Gallery’de.  

“Füreya’nın İzinde”

“Füreya’nın İzinde” sergisi Károly Aliotti, Nilüfer Şaşmazer ve Farah Aksoy küratörlüğünde sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, seramik-mimari birlikteliğinin öncü isimlerinden biri Füreya’yı anmak kadar anlamak da gerektiğinin önemini vurguluyor. Eserlerinin ‘yüksek sanat’ simgesi olarak görülmesine ve sanatın müzelere ‘hapsedilmesine’ karşı çıkan Füreya’yı özgün bir bakış açısı ile sanatseverlerin karşısına çıkarmayı amaçlayan sergi, 1,500 m2’lik alana yayılıyor. Sergide yalnızca Füreya’nın ürettiği seramik nesneler, tabaklar, porselenler ve duvar panoları değil; aynı zamanda fotoğrafları, kişisel eşyaları ile aile bireylerine dair bilgi ve belgeler de sunuluyor. Sergi, 18 Ocak’a kadar Sıraevler’de!