Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

İstanbul’un sokak lezzetleri

Dünyanın gurme şehirlerinden İstanbul’un leziz sokak lezzetleri bu yıl yeniden Kanyon’da misafirlerle buluşuyor. Dün başlayan “İstanbul Lezzetleri Kanyon Sokaklarında” etkinliği yarına kadar 12.00-20.00 arası Kanyon’da devam edecek.

“Kendi Kendine”

2017 yazını “Kendi Kendine” ismini verdikleri yeni albümlerindeki yepyeni şarkılarıyla karşılayan MFÖ, bugün saat 21.30’da Volkswagen Arena’da!

Kalben’le müzik keyfi 

Son ayların en çok dinlenilen ismi Kalben, bugün saat 20.00’de IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde!

Bir “Demet” eğlence

Pop müziğin önemli seslerinden Demet Akalın, bugün saat 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde sizlerle...

Gökhan Tepe Antalya’da!

Sevilen sanatçı Gökhan Tepe, bugün saat 22.00’de Jolly Joker Antalya =sahnesinde sevilen şarkılarını seslendirecek. 

YARIN

KONSER - TİYATRO

MERVE ÖZBEY JOLLY JOKER’DE

Pop müziğin sevilen ismi Merve Özbey, bugün saat 21.00’de Jolly Joker İstanbul’da sevenleriyle bir araya gelecek. 

BALKAN ESİNTİSİ

Balkan müziğinin en önemli temsilcilerinden biri olan Suzan Kardeş, bugün 21.00’de Beyrut Performance sahnesinde...

“İSTANBUL’DA PAZAR KONSERLERİ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamında Ahmet Özhan, bugün saat 14.00’te CRR Konser Salonu’nda sahne alacak.

PAZARTESİ 

Konser

Sıla ile 10 Yıl…

Sıla “ON’dan Kalan Şarkılar” ile bugün saat 21.00’de Maslak TİM Show Center’da! 

Konser

İskandinav cazı

İsveçli kontrbascı Kristian Lind, 

İskandinav cazı ile bugün saat 21.30’da Nardis Jazz Club’ta!

SALI 

Konser

Hortus Musicus Grand Pera’da!

Hakan Erdoğan Productions, bugün sezonu Avrupa’nın en eski barok müzik topluluğu olan Hortus Musicus ile Grand Pera Emek Sahnesi’nde açacak. Konser 20.30’da!

Dans

Latin dans gecesi

Hayal Kahvesi Atakent, Latin dansseverleri unutulmaz bir geceye davet ediyor. Etkinlik 22.00’de başlayacak. 

ÇARŞAMBA  

Konser

Özgün sesiyle…

Türkiye’nin en özgün yorumcularından Hüsnü Arkan, sevilen şarkılarıyla bugün saat 21.00’de Sanat Performance sahnesinde…

Konser

Karadeniz fırtınası 

Yıldıray Yanlı ve Hüseyin Ulusan tarafından kurulan İmera, bugün saat 21.30’da Beyrut Performance sahnesinde sahne alacak.

PERŞEMBE  

Konser

Rap müziğin efendisi

Türkçe rap camiasının öncü isimlerinden Norm Ender, bugün saat 21.00’de Sanat Performance sahnesinde sevenleriyle buluşacak. 

Konser

İsveçli yıldız İstanbul’da!

İskandinavya’nın büyülü seslerinden, İsveçli besteci ve şarkıcı Lisa Ekdahl, bugün saat 20.30’da İş Sanat sahnesinde sahne alacak.

CUMA  

Konser

Yıldız Tilbe Jolly Joker’de

Türk pop müziğin en önemli kadın seslerinden Yıldız Tilbe, bugün saat 23.00’te Jolly Joker İstanbul sahnesinde.  

Konser

Kaan Tangöze tek başına 

Türkiye alternatif sahnesinin en önemli gruplarından Duman’ın solisti Kaan Tangöze, bugün saat 22.00’de Salon İKSV’de!

KİTAP

Ateş ve Pervane

Ali Asker Barut, yeni kitabı “Ateş ve Pervane” kitabında şair şiirlerinde bir büyük geleneğin izinde bir büyük geçmişi konuşuyor. Kitap, Hz. Ali, Sezai Karakoç, Necip Fazıl, Seyit Rıza’ya da selam gönderiyor. (EOY Yayınevi)

Hakikatin İzinde

Thomas Bernhard’ın konuşmalarını, söyleşilerini, edebiyat yazılarını bir araya getiren Hakikatin İzinde, tıpkı romanlarında ve tiyatro oyunlarında çizdiği başkarakterlerinden biri gibi söz alan hakiki Thomas Bernhard’ı çıkarıyor okur karşısına... (Yapı Kredi Yayınları)

Mekân

Limon

Alaçatı artık İstanbul’da

Son yılların en gözde tatil rotalarından olan Alaçatı’nın en gözde mekanı Limon Köyiçi yakında İstanbul Nişantaşı’nda kapılarını açıyor. Hazırlık aşamasında olan mekan Aralık ayında kapılarını açacak mekan şimdiden İstanbul’un en gözde mekanları arasında olmaya aday. Serkan Koca’nın işletmeciliğinde ve yasin becek,turgay ışık, hasan başkaya ortaklığında hayata geçen mekanın mimarlığını Murat Özalp yapıyor. Limon Nişantaşı’nda yemekler şef Eyüp Gül’e emanet. Müzikler DJ eser ve cenk Çöteli ye emanet. Her gece muhteşem yemek ve müziğin eşlik edeceği İstanbul gecelerinde yakında Limon geceleri başlayacak. Nişantaşı Citys’in tam karşısına konuşlanan mekanda hem İstanbul manzarası eşliğinde eğlenecek hem de unutulmaz geceler yaşayacaksınız. 

GELENEKSEL TATLAR MEMNUN DÖNER İSKENDER’DE

Misafirperverliğin simgesi döneriyle özel soslarını birleştiren Memnun Döner İskender, Osmanlı tadında, hesaplı ve kaliteli mönülerin peşinde. Geleneksel tatların mutfağından, özel soslarıyla hazırlanan Memnun İskenderi sadece Memnun dönerle değiştireceksiniz. Elit ortamıyla ailenizle birlikte rahat edebileceğiniz, kaliteli servisi ve hizmetiyle mekân yeni lezzet durağınız olacak. Avcılarda, yılların deneyimi ve muhteşem salatalar eşliğinde, leziz soslarla hazırlanan dönerin tadını yakalayabileceğiniz bu yerde lezzet adına her şeyi bulabilirsiniz. 

SERGİ

Göçmenlerin sergisi: Exodus-Deja Vu

İstanbul Bilgi Üniversitesi, dünya çapındaki mülteci krizine odaklanan Exodus-Déjà Vu Sergisi’nden 18 esere ev sahipliği yapıyor. Aralarında Roland Neveu, Suthep Kritsanavarin, Coşkun Aral, Nilüfer Demir’in de bulunduğu çok sayıda uluslararası fotoğrafçı ve foto muhabirinin çektiği fotoğraflardan oluşan uluslararası sergi, 1 Aralık’a kadar santralistanbul Kampüsü’nde ziyaret edilebilecek. Sergi, Mültecilerin tehlikeli yolculuklarını yakından takip eden, aralarında Roland Neveu, Suthep Kritsanavarin, Coşkun Aral ve Nilüfer Demir’in bulunduğu çok sayıda uluslararası fotoğrafçı ve foto muhabirinin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, savaşı ve kaçan insanları belgelerle gösteriyor.

Heykeller İçinde Yaşamak

Abdülkadir Öztürk TEM Sanat galerisiyle olan 27 yıllık uzun soluklu işbirliğinden sonra yeni çalışmalarını sergilediği “Heykeller İçinde Yaşamak” sergisi 30 Kasım’a kadar Merkur’de sergilenecek. Sanatçı, 30 Kasım’a kadar izlenebilecek yeni sergisinde; duygu ve düşüncelerimizin içinde barındırdığı anlamlardan yola çıkarak heykelleri soyut bir formda ele alıyor. Öztürk; eserlerinde iç boşluğumuzda canlı kalmayı başaran ve her gün beslendiğimiz korkuları, hayalleri ve kolektif iç görüyü soyut ifadeler ile şekillendiriyor. Zaman kavramı üzerine izleyiciyi sorgulamaya yönlendiren eserler; tarih öncesi ve sonrası yaşananların ve erotizmin susturulan özgürlüklerinin dışavurumunu gözler önüne seriyor. Rez:0531-102-48-48