Bu hafta ne yapsak

MEHMET EMİN DEMİREZEN
emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN

Konserler

Fatma Turgut Dorock XL’de!

Bir süre önce Model grubunun solistliğini yapan güzel şarkıcı Fatma Turgut, bugün saat 22.00’de Dorock XL sahnesinde hayranlarıyla buluşacak.

Merve Özbey’le doyasıya eğlence!

Pop müziğin sevilen ismi Merve Özbey, bugün saat 22.00’de Jolly Joker İstanbul’da sevenleriyle bir araya gelecek. 

Hit şarkılarıyla… 

Berkay, dünden bugüne hit olmuş şarkıları dışında sahnede söylemekten zevk aldığı şarkılarından oluşan repertuvarıyla bugün 22.00’de Jolly Joker Bursa’da!

Endamı yeter

Rock müziğin sevilen ismi Kıraç, bugün saat 21.30’da Beyrut Performance sahnesinde sizlerle olacak.

Harbiye’de Athena esecek

Yurtiçinde ve yurtdışında sayısız konser ve festivalde yer almış, Türk rock müzik tarihinin en sıradışı grubu Athena, bugün 21.00’de “ZUBİZU” Harbiye Açıkhava Konserleri” nin kapanışı gerçekleştirecek. 

YARIN

Konser - tiyatro

KUKLA FESTİVALİ

Watergarden, İstanbul 20. Uluslararası Kukla Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Bugün saat 17.30’da İspanyol sanatçı Toni Zafra, kukla gösterisi yapacak. 

SİBEL CAN ŞOV

Müziğin sesi Muud ile Harbiye’de yükseliyor! Sibel Can, bugün saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde!

ÜNLÜ SPORANO İSTANBUL’DA

André Rieu’nun “Avustralya Melegˆi” Dünyaca Ünlü Avustralyalı Soprano MIRUSIA, ’Turkcell Platinum Istanbul Night Flight’ konserleri kapsamında bugün 21.00’de Aya İrini Müzesi’nde!

PAZARTESİ 

Konser

Genç kuşak!

Evrencan Gündüz ve Uzaylılar ilk albümlerinin ilk konseriyle bugün saat 21.00’de Babylon’da.

Konser

Karadeniz esintisi

Bir sene önce geçirdiği trafik kazasının ardından beyin fonksiyonlarını kaybeden Karadenizli şarkıcı Ebral Aydın’ın eşi Derya Aydın için Karadenizli sanatçılar bir araya geliyor. Konser saat 20.00’de Harbiye’de.

SALI 

Konser

20 yıllık müzik adamı

Etkileyici performansı, samimi şarkıları ve 20 yıla yayılan müzik kariyeriyle Emre Altuğ, bugün saat 21.00’de Vestel Gururla Yerli kapsamında Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde!

Konser

Antakya’da Türkü gecesi

Necdet Kaya, en sevilen türküler ve şarkılardan oluşan özel repertuvarıyla bugün saat 20.00’de Antakya Meclis Kültür Merkezi’nde sahne alacak. 

ÇARŞAMBA 

Konser

MFÖ’yle müzik keyfi

Dillere dolanan efsaneleşen şarkıların usta isimleri MFÖ, bugün saat 21.00’de Harbiye Açıkhava’da!

Konser

Canlı canlı Ece Seçkin

Canlı performansıyla Ece Seçkin, bugün saat 22.00’de Hayal Kahvesi Kocaeli sahnesinde...

PERŞEMBE 

Konser

Sesi ve tarzıyla…

Mabel Matiz, sevilen şarkılarıyla bugün 20.00’de IF Performance Hall Ataşehir sahnesinde sevenleriyle buluşacak. 

Konser

Elinde bir demet çiçekle…

Manuş Baba, “Dönersen Islık Çal” adlı ilk albüm turnesiyle bugün saat 22.00’de Route Denizli’de...

CUMA 

Konser

“Kuzeyin Oğlu”

Kuzey’in Oğlu Volkan Konak, bugün saat 22.00’de Jolly Joker Ankara sahnesinde en sevilen şarkılarını seslendirecek.

Konser

İlham verici şarkılarıyla…

Büyülü sesiyle Birsen Tezer, bugün saat 22.30’da DasDas Performans sahnesinde...

KİTAP

Rotasız Seyyah Yol Hikâyeleri 2

Pamir Kırgızı Türklerinin çadırlarına misafir olup, Kırgızistan’daki 7134 metre rakımlı Lenin Zirvesi’ne tırmanacak; Afganistan’daki bir Taliban karargâhına girip, az Mehmet kadar korkup heyecanlanacaksınız… (Ephesus Yayınları)

Tarihi Hoşça Kal Lokantası

Ayrıldıktan sonra, geçmiş zaman âşıkları gibi seni kalbime gömdüm Muazzez. Altında yatır olan araziden farkı yok şimdi. Yeni bir aşk inşa edemiyoruz; tam başlayacak oluyoruz, senin yattığın yere denk geliyor, dozerler çalışmıyor, kepçeler kırılıyor... (Doğan Kitap)

Mekân

BigChefs’ten yeni lezzetler

BigChefs kendine has tatlarıyla özdeşleşen lezzetlerine bu kış yine yepyeni lezzetler ekledi. Kahvaltıdan başlangıçlara, salatalardan ana yemeğe kadar unutulmayan BigChefs lezzetleri yepyeni tatlarla harmanlanan kış mönüsüyle içinizi ısıtacak. Türk Mutfağı’nın geçmişten bugüne mirası birçok lezzeti modern dokunuşlarla yeniden yorumlandığı BigChefs’in zengin kahvaltı seçeneklerinde yöresel kahvaltıların favori lezzeti Çılbır yer alıyor. Ana yemek öncesi çorba tercih edenler içinse iki yeni çorba seçeneği BigChefs kış mönüsünde. Pazılı Mercimek Çorbası ve İsli Domates Çorbası sıcacık ana yemek öncesi için ideal...

Stresten uzak lezzet mekânı

İstanbul’da nefes almak, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin şehrin merkezindeki adresi Romantika Garden; günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyen misafirlerini ağırlıyor. Gün içerisinde bir kaçamağa ihtiyaç duyanlar, ailesi ve sevdikleriyle birlikte huzurlu birgün geçirmek,  denizin ılık esintisini hissetmek isteyenler Fenerbahçe 

Sahil’de bulunan Romantika Garden’da buluşuyor. Fenerbahçe Parkı içerisinde konumlanan Romantika Garden; zarif dekorasyonu ve özenli mönüsüyle misafirlerine aradıkları konforu, huzuru ve ayrıcalığı sunuyor. 

SERGİ

Hale Güngör Oppenheimer - Subaquatic

Belleğindeki ilk ev kavramının oluştuğu Mollis’te Google Maps aracılığı ile sanal yürüyüşlere çıkan Hale Güngör Oppenheimer, galerideki üçüncü kişisel sergisinde bu gezilerinden topladığı Mollis evlerinin fotoğraflarını ürettiği buzdağı imgeleriyle bir diyaloğa sokar. Önceki serilerinde kullanmış olduğu kayalara benzer bir şekilde bir bütünden koptuktan sonra kendi başlarına kütleler halinde varlıklarına devam eden buzdağlarıyla evinden ya da yurdundan ayrıldıktan sonra aynı şeyi yapan bireyler arasında bağlantı kuran Oppenheimer, sualtı anlamına gelen ’Subaquatic’ sergisindeki işleri Pleksiglas malzemesinden üretilmiş poligonlardan oluşan bir yerleştirme formatında sunar. Sergi, 

11 Kasım’a kadar Pg Art Gallery’de. 

İstanbul Hikâyeleri

Gazete ve dergilerde fotoğrafçılık yaparak keriyerine başlayan ödüllü sokak fotoğrafları sanatçısı Mustafa Seven, İstanbul Hikâyeleri sergisiyle 31 Ekim’e kadar Akasya misafirleriyle buluşuyor. Başarılı sokak çekimlerini topladığı Instagram hesabıyla adını dünyaya duyurmayı başaran, 2013’te düzenlediği “Tek” adlı kişisel bir sergisiyle birçok ödüle layık görülen fotoğraf sanatçısı Seven, İstanbul’un en özel anlarını dondurduğu kareleriyle ziyaretçilere benzersiz bir deneyim yaşatacak. Instagram’da paylaşılan İstanbul fotoğraflarının bir koleksiyonu Instanbul’la özel fotoğraf alanında çalışmaya başlayanlara kılavuz olacak Sokak Fotoğrafçılığı kitaplarına da imzasını atan sanatçının özel sergisi, zemin batı koridorunda ücretsiz olarak yer alacak.