Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

Güçlü sesiyle…

Türk rock müziğinin güçlü kadın vokali Şebnem Ferah, bugün saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde!

“Sertab’ın Oda Müziği”

Güçlü sesi ve harika performansıyla Sertab Erener, “Sertab’ın Oda Müziği” projesiyle bugün 21.15’te Konyaaltı Açıkhava Tiyatro Sahnesi’nde... 

Yıldızlar Şehri İstanbul’a taşınıyor!

2016 yılına damgasını vuran 6 Oscar ödüllü film La La Land, Justin Hurwitz imzalı Oscar’lı müziklerinin canlı olarak icra edileceği ve dev ekrandan gösteriminin gerçekleşeceği La La Land in Concert’la Mercedes – Benz ana sponsorluğunda bugün 20.00’de Zorlu PSM Ana Tiyatro’da!

Uzun bir aradan sonra…

Pop müziğin eskimeyen isimlerinden Ayşegül Aldinç, uzun bir aradan sonra bugün saat 22.00’de Moda Kayıkhane sahnesinde müzikseverlerle buluşacak. 

Aynı anda farklı yerlerde!

Vincenzo Bellini’nin başyapıtı Norma, bugün saat 19.55’te New York’tan canlı yayınla Akmerkez CinemaPink’te gösterilecek.

YARIN

KONSER - TİYATRO

SEN SEVDA MISIN?

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en iyi çıkış yapan besteci ve şarkıcısı Buray, bugün saat 16.00’de Bostancı Gösteri Merkezi Sahnesi’nde sahne alacak!

YAZA VEDA

Atlantis Yapım organizasyonuyla gerçekleşecek ZUBİZU Harbiye Açıkhava Konserleri’nde bugün saat 21.00’de Enbe Orkestrası ve Ferhat Göçer sevenleriyle buluşacak!

OKTOBERFEST’E DEVAM!

Dün başlayan OktoberFest Istanbul, bugün de gün boyu The Populist’te gerçekleşecek. Mutlaka uğrayın!

PAZARTESİ 

Konser

Gagarin Band Nardis’te!

Gagarin Band, bugün saat 21.30’da Nardis Jazz Club’ta sahne alacak. 

Konser

“Bağzıları” güzel olacak

“Bağzıları” bugün akşam saat 20.00’den itibaren IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde!

SALI 

Konser

Mutlaka uğrayın!

Della Miles, bugün saat 22.00’de Moda Kayıkhane sahnesinde sevenleriyle buluşacak!

Konser

25. yaş günü

Dream Theater kariyerinin en önemli albümü “Images & Words”un 25’inci yıldönümünü kapsamında bugün 20.30’da Volkswagen Arena’da sahne alacak!

ÇARŞAMBA 

Konser

Farklı tonuyla…

Büyülü ses tonuyla herkesi kendine hayran bırakan Jehan Barbur, bugün saat 20.00’de Akmerkez’de müzikseverlerle buluşacak.

Konser

Usta ve çıraklar!

İdil Biret ve Ustalık Sınıfı Öğrencileri’nin bir arada sahne alacağı Beethoven Konseri, bugün 20.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde! 

PERŞEMBE 

Konser

Mücevher dünyası

Dünyanın 5. büyük uluslararası mücevher fuarı Istanbul Jewelry Show, mücevher sektörü temsilcilerini 45. kez buluşturacak. Bugün başlayacak etkinlik 15 Ekim’e kadar CNR Expo’da!

Konser

Genç ve yetenekli

Son zamanların en dikkat çekici isimlerinden Sena Şener, bugün saat 20.00’de IF Performance Hall sahnesinde! 

CUMA 

Konser

“Müzik Boğaz’dan Gelir”

“Müzik Boğaz’dan Gelir” tekne konserleri kapsamında bugün saat 20.00’de Müzik Boğaz’dan Gelir Teknesi’nde Suzan Kardeş sahne alacak.

Konser

Benzersiz enerjisiyle…

Türk müziğinin duayeni Selami Şahin, bugün saat 22.00’de Jolly Joker İstanbul sahnesinde...

KİTAP

Nar

Hep yıldız kayarken dilek tutulurdu değil mi? Onlar saatlerce bir yıldızın kaymasını bekleyip o kaydıktan sonra tutmuşlardı dileklerini; çünkü onlar için, kayan yıldız gökyüzüne ihanet etmişti... (Ephesus Yayınları)

Kurallar Kitabı

KURAL 273: Yaralarının olması değil, birilerinin o yaralarına merhem olmaması acıtır canını. Eğer sadece varlığı ile yaralarının acısını unutturan birileri varsa hâlâ hayatında henüz kaybetmiş sayılmazsın. Öyleyse kaybetmemeye çalış! (YakaYayınları)

Mekân

Günlük yaşamdan kaçışın noktası

Doğal yaşama ve doğal gıdalara talep arttıkça birbirinden çekici seçenekler daha sık gündeme geliyor. Muğla’nın Milas İlçesi’nde bulunan Ayşe Deliismail Çiftliği’yse çiftliğin özel üretimi olan yüzde yüz doğal besinlerin yanı sıra lezzet serüvenleri yaratmaya açık mutfağı, gerçek dinginliği hissettiren eşsiz atmosferi, huzurlu konaklama mekânları ile unutulmaz bir yaşam deneyimi vaat ediyor. Mekan, 300 metre yükseklikteki 175 dönüm arazi üzerinde yer alıyor…

Caréme Restaurant’ta eşsiz lezzetler

Dünya mutfağının yanı sıra Türk mutfağına eklediği yeni lezzetleriyle de misafirlerini karşılayan Caréme,  yenilenen mönüsüyle fark yaratıyor. Mönüsüne kendi çiftliğinden dana kaburga ve sek dana pirzola, süt kuzudan kuzu incik de ekleyen Caréme, steak mönüleri daha da zenginleştirerek gençlerin de uğrak noktası oluyor. Dekorasyonuyla da misafirlerine görsel bir şölen yaşatan Caréme Restaurant, şehrin en merkezi yerinde, muhteşem manzarası, şık dekorasyonu, direkt metro bağlantısıyla misafirlerine sınırsız konfor yaşatıyor. 

SERGİ

“Animalia”

Son sekiz yıldır hayvanların temsili çalışmalarının önemli bir parçası olmuş sanatçı; çalışmalarının ilk zamanlarında sadece genel bir hayranlık duygusunun ön planda olduğunu ve temsili olarak ‘’özgürlük’’ düşüncesi ile onları izlemekte olduğunu belirtmektedir. Ufuk Boy, zamanla bu eğilimindeki farkındalığın arttığını ve bu doğrultuda artık izlemenin de ötesinde hayvanları form olarak temsil etmesinin bir ihtiyaç halini aldığını söyler. Eserlerinin sadece hayvan biçimlerinin üremesiyle sınırlı tutmayıp doğa ve onunla olan ilişkisini de kavrayabilme biçimlerinin ifadesi haline dönüştürdüğü görülür. Ufuk Boy’un “Animalia” isimli heykel sergisi 18 Ekim’e kadar Galeri Selvin 2’de!

Koçak Resim Atölyesi

Lise yıllarında resim yapmaya başlayan İlknur Koçak, aktif olarak 2010 yılından itibaren profesyonel olarak resim yapıyor. Karma ve kişisel sergilerde eserlerinin sunan Koçak’ın Urd ve Gesam üyeliği bulunuyor. Aynı zamanda Fas, İran ve Polonya’da sergilere katılan ve iki eserinin sergilendiği tek Türk ressamı olarak biliniyor. Bu yıl yurtiçinde de Antalya, Edirne, İstanbul, Tekirdağ, ve Van gibi şehirlerde düzenlenen karma sergilerde de eserleriyle boy gösterdi. Bu yılın şubat ayından beri Zonguldak Karadeniz Ereğli’de  kendi resim atölyesini açan Koçak eğitim kurslarına devam ediyor. Koçak, resim atölyesi öğrencileriyle karakalem, yağlı boya, akrilik sulu boya ve pastel boya çalışmalarına başladı.