Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

Sibel Can Harbiye’de

Sibel Can, Atlantis Yapım ve Avrupa Müzik iş birliğiyle gerçekleşen ”Muud Harbiye Açıkhava” konserleri kapsamında bugün saat 21.00’de Harbiye Açıkhava’da sevenleriyle buluşacak.

90’lardan bu yana…

Türkiye’nin önemli sanatçılarından biri olan Levent Yüksel, bugün saat 22.00’de Jolly Joker İstanbul sahnesinde sahne alacak. 

Farklı bir ses!

Sahil kasabalarından, kayıp fotoğraflardan, kaybolmamış dostlardan bahseden şarkılarıyla Kalben, bugün saat 22.30’da Kadıköy Sahne’de! 

Parti serisi

“Tang Your Saturdays” parti serisi, Morini’nin beşinci yılına özel, bugün akşam, ünlü müzisyen Bora Uzer’le başlıyor. Bora Uzer, saat 18.00’den itibaren Morini Terrace’da. 

3’ü bir arada

Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur’dan oluşan MFÖ, bugün saat 21.15’te Konyaaltı Açıkhava Tiyatro sahnesinde sahne alacak.

YARIN

KONSER - TİYATRO

YENİ SES, YENİ SOLUK!

Ankara’da içinden çıktığı mahalle yaşantısını müziğine büyük bir samimiyetle aktaran Ezhel, müziğini “AnatolianUrbanCore/Hip-Hop/Reggae-Dub/Trap” olarak tanımlıyor. Ezhel, bugün saat 21.00’de Baba Geyik Muhabbeti’nde! 

GOBLİNCON

Bu sene ilki düzenlenecek olan GoblinCon, rock müziğinin güçlü seslerinden Sabaton’u ağırlıyor. Konser bugün saat 21.00’de UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde. 

SESVERSUS’LA DEVAM!

Projelerde, festivallerde yer almakla beraber kendisini hala yenileyerek ve geliştirerek çalışmalarına devam eden SesVerSus, bugün Kayseri Kültür Sanat Merkezi sahnesinde...

PAZARTESİ 

Konser

Kürşat Başar’la… 

Kürşat Başar, bugün saat 20.30’da Kozyatağı Kültür Merkezi›nde dinleyicileriyle buluşacak.

Konser

Sınır tanımayan Igorrr

Fransız prodüktör Gautier Serre’in ne müzikal ne mental sınır tanımayan projesi Igorrr, bugün saat 21.30’da Salon İKSV›de!

SALI 

Konser

Nicolas Jaar Zorlu PSM’de

Her daim şaşırtmayı başaran, deneysel dans müzik yapımcılarından Nicolas Jaar, bugün 21.00’de Zorlu PSM’de!

Konser

Cazın yalın hali

İngiliz caz piyanisti Anthony Strong, bugün saat 21.30’da Salon İKSV›de sizlerle...

ÇARŞAMBA 

Konser

Müzik ve dans

Birbirinden hareketli şarkılarıyla dinleyencilerin gönlünde taht kuran Edis, bugün saat 20.00’de IF Performance Hall Ataşehir’de. 

Konser

Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları

“Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları” bugün saat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak. 

PERŞEMBE 

Konser

Güzel sesiyle…

Sevilen Türk pop müziği sanatçısı Burcu Güneş, bugün saat 20.30’da Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi’nde...

Konser

Rock müziğinin efsanesi

Türk rock müziğinin en başarılı şarkıcı ve söz yazarlarından Teoman, Atlantis Yapım ve Avrupa Müzik iş birliğiyle gerçekleşen ”Muud Harbiye Açıkhava” konserleri kapsamında bugün 21.00’de Harbiye Açıkhava’da.

CUMA 

Konser

Bir ‘Demet’ müzik

Demet Akalın, bugün saat 22.00’de Hayal Kahvesi Kocaeli sahnesinde...

Konser

Haftanın son eğlencesi

Bir zamanlar Model grubunun solistliğini yapan Fatma Turgut, bugün saat 20.00’de IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde!

KİTAP

Sineklerin Tanrısı

Roman, çağdaş toplumlardaki çöküntünün, insan yaradılışındaki köklerini gözönüne sermek amacıyla Mercan Adası’ndaki iyimserlikten apayrı bir yönde gelişir… (İş Bankası Kültür Yayınları)

Başlangıç - Dan Brown

Genç adam, aniden üç büyük dinin temsilcilerine döndü. “Şaşırtıcı bulacağınızı tahmin ettiğim bilimsel bir buluşum sebebiyle bugün buradayım. İnsanlık deneyimimizin en temel iki sorusuna cevap bulma ümidi ile yıllardır peşinden koşuyordum… (Altın Kitaplar)

Mekân

Mustafa Keser’le Ev Yemekleri

Doğup büyüdüğümüz topraklardan edindiğimiz damak tadını Türk mutfağından seçme lezzetlerle birleştirerek ve eşsiz yöresel yemeklerini de mönünün içine serpiştirerek sizlerin beğenisine sunuyor. Kahvaltıdan tutun da organik sağlık ürünlerine kadar birçok lezzeti bir arada bulduğunuz, sağlıklı yemek, güler yüzlü ve sıcak hizmet anlayışıyla leziz ve keyifli bir tecrübe Mustafa Keser Ev Yemekleri’nde sizleri bekliyor. Mutlaka deneyin… 

Güney Restaurant’ta Lezzet Keyfi 

Güney Restaurant elli yılı aşkın bir süredir Galata’nın önemli bir parçası olarak lezzet düşkünlerine yenilenen mönüsüyle dünya mutfağının leziz tatlarını sunuyor. Türk mutfağına ve dünya lezzetlerine yer veren restoranın spesiyali olan Güney omlet ve taş fırında pişirilmiş ıspanaklı börek tabağı kahvaltıları şenlendirecek. Günün her öğünü için farklı damak tatlarına uygun seçenekler sunan Güney Restaurant’ta egeden gelen özel zeytinyağlarından hazırlanan mezeler mükemmel başlangıçların sırrı olmaya aday. 

SERGİ

Batı’nın İzdüşümleri: İstanbul 

Aynı atölyeden ve aileden, farklı kuşaktan ve disiplinden gelen iki sanatçının, kendilerine özgü dil ve tekniklerle oluşturdukları son dönem yapıtlarıyla gerçekleştirdikleri “Batı’nın İzdüşümleri: İstanbul” sergisi Doğu ile Batı arasında, büyük bir geçmişin çok daha büyük bir gelecekle karşı karşıya geldiği bir köprü olan şehrin görkemine saygı duruşudur. Doğu ile Batı’yı efsanevi ideal bir güzellikle harmanlayan bu sergiyle, 50 yılı aşkın süredir İtalya’da yaşayan Timur Kerim İncedayı, Osmanlı İmparatorluğu’nun içine işleyen sanat ve kültürle Bizans’ı, Konstantinopolis’i, İstanbul’u Boğaz’ın buğulu ihtişamında anlatıyor. Sergi, 13 Ekim’e kadar Ekavart Gallery’de. 

Önüm Arkam Sağım Solum

Şakir Gökçebağ son bir kaç yıldır ürettiği eserlerinden derlediği sergisinde tam da kendinden beklenildiği gibi, hepimizin bildiği basit günlük kullanım eşyalarının potansiyel yaratıcılıklarını sorgulayarak, onları alışmadığımız türde sanatsal ve görsel bir şölene dönüştürüyor. Hepimizin çevresinde her gün beraber olduğumuz hazır nesneleri kendince bir süzgeçten geçirip, bilmediğimiz yeni bir dünya öneriyor. “Elbette bu sınırsız bir dünya... Nesnelerin yeteneklerini bilirsek, onlara saygı duyarız; onlar göründüklerinden daha yaratıcı ve değerlidir” diyor “Önüm Arkam Sağım Solum” sergisi 21 Ekim’e kadar adas’ta! Kaçırmayın...