Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

‘Macbeth’ Akmerkez’de!

Shakespeare’in en önemli trajedilerinden biri olan ve en ünlü İtalyan bestecilerinden Giuseppe Verdi’nin bestesiyle operaya uyarlanıp hayat bulan ‘Macbeth’, bugün saat 19.15’te Akmerkez CinemaPink’te izleyiciyle buluşacak.

Koşan adam!

Mirkelam, muhteşemsahnesi ve ezberinizde yer etmiş şarkılarıyla bugün saat 23.00’te Bis By Newcastle Sahnesi’nde!

Hayko’yla yaza veda

Arena Event tarafından düzenlenen yaz konserleri kapsamında bugün saat 21.00’de Hayko Cepkin, Marina Arena’da sahne alacak.

Dorock XL’de usta isimler!

Kadıköy’ün en favori mekânları arasında yer alan Dorock XL birbirinden usta müzisyenleri ağırlamaya devam ediyor. Bora Öztoprak ve Emre Kınay, bugün saat 22.00’de Dorock XL’de sahne alacak!

Tom Odell İstanbul’da

“Another Love” ile listeleri altüst eden Tom Odell,  dinleyenlerin ruhuna işleyen şarkılarıyla Mercedes - Benz ana sponsorluğunda bugün saat 21.00’de Zorlu PSM’de!

YARIN

KONSER - TİYATRO

İKİSİ BİR ARADA

Cem Belevi ve Derya Uluğ, bugün saat 21.00’de Arena Event tarafından düzenlenen konserler kapsamında Marina Arena sahnesinde sahne alacak. 

EZHEL IF PERFORMANCE HALL’DE!

Ankara’da içinden çıktığı mahalle yaşantısını müziğine büyük bir samimiyetle aktaran Ezhel, bugün saat 21.00’de IF Performance Hall’de! 

WILLY WILLIAM İLK KEZ İSTANBUL’DA

Willy William, İstanbul’da ilk kez bugün saat 23.00’te Masquerade Club İstanbul’da sahne alacak. 

PAZARTESİ 

Konser

Emre Aydın’la…

Pop rock tarzının en iyi isimlerinden Emre Aydın, bugün 21.00’de  Uniq Açıkhava sahnesinde...

Konser

Yeni single yeni eğlence

Geçtiğimiz haftalarda ikinci single ve video klibi yayımlanan usta Dj Hakan Küfündür, bugün saat 22.00’de Papirüs’te!

SALI 

Konser

Gülben Ergen’den destek!

Gülben Ergen, bugün saat 20.30’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde, Organ Nakillerini Destekleme Derneği (ORDES) yararına gerçekleştireceği konserde sizlerle buluşacak.

Konser

Yalın rüzgârı Harbiye’de

Türk müziğinin önemli isimlerinden Yalın, bugün 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde!

ÇARŞAMBA 

Konser

Beşiktaşlı yenge

Beşiktaşlı futbolcu Tosic’in eşi Jelena Karleusa, bugün saat 23.00’te Masquerade Club’da! 

Konser

Michael Kiwanuka Zorlu PSM’de!

İngiliz müzisyen Michael Kiwanuka, bugün 20.30’da Garanti Caz Yeşili Konserleri kapsamında Zorlu PSM Ana Tiyatro’da!

PERŞEMBE 

Konser

İsveçli yıldız!

İsveç›in dünyaca ünlü sesi Jay-Jay Johanson, bugün 21.00’de Container Hall sahnesinde sahne alacak. 

Konser

Pinhani’yle bir gece

Alternatif rock gruplarından Pinhani, bugün 21.00’de IF Performance Hall’da en sevilen şarkılarını seslendirecek.

CUMA 

Konser

Açıkhava’da Göksel keyfi

Birbirinden güzel şarkılarıyla hayatımızda yer edinen Göksel, bugün saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava’da!

Konser

Rap’in usta ismi: Ceza

Türkiye’de rap denince akla gelen ilk isim Ceza, Lokalize kapsamında bugün 21.00’de Zorlu PSM Studio’da

KİTAP

Ermiş

Yıllar boyu kendisine yurt olan kentten ayrılırken, Ermiş’ten geride bıraktığı halka hitap etmesi istenir. Kent halkı ona aşk, evlilik, suç, ölüm, güzellik ve daha pek çok konuda sorular yöneltir... (iş Bankası Kültür Yayınları)

Güzel Kaybettik

Bize düşen, düştüğümüz yerde beklemek oldu hep. Bekleyecektik ve beklenenler asla gelmeyecekti. Gelecek dedikleri şey, olmayanlar, gelmeyenler ve kaybedilenler üzerine inşa edilecekti. Soğuk, karanlık, duvarlarına asılmış birer gölgeydik bu hayatta. (hayykitap)

Mekân

Genç kitlenin mekânı Civarda Karaköy

Kabinde DJ Berkay İncili’nin yer aldığı Civarda Karaköy’de 90’lar Türkçe Pop ile Galata Kulesi ve Boğaz manzarasıyla keyifli bir gece yaşatmayı hedefliyor. İşletmeciliğini Fatih Güzel ve Yiğit Piyale’nin yaptığı Civarda Karaköy Pazartesi günleri hariç haftanın her günü hizmet veren bu mekân kısa sürede genç kitlenin favori mekânı haline gekldi. Pazartesi hariç diğer günler Civarda Karaköy’de saat 22.30’dan sonra müziğin ritmi artıyor. Fix Mönü olarak hizmet veren Civarda Karaköy sizlere bolca eğlence vaat ediyor. 

Boğaz’ın tatlı esintisi Les Ottomans’da

1790’lı yıllarda Muhsinzade ismiyle bilinen saygıdeğer bir hattatın yalısı olan Hotel Les Ottomans bugün İstanbul Boğazı’nın en seçkin yerinde, şehrin klasikleşen mekânlarından biri haline geldi. Feng Shui konseptine sahip 10 odalı bu butik otel yıllardır popülerliğini koruyan Park Şamdan restoran ve yenilenen SPA’sıyla misafirlerine huzur dolu bir konaklama vadediyor. İstanbul’un kalabalığından yorulduysanız ve Boğaz’ın da tadını çıkartmak istiyorsanız mutlaka uğrayın!

SERGİ

Yabancı dil fobisi: Xenoglossophobia

Xenoglossophobia, yabancı dil korkusu demektir. Yabancı dil, ister sanatçı olunsun, ister iş adamı, öğrenci, mühendis, doktor ya da akademisyen, hayatın her köşesinde mevcuttur. Sanatçı tarafından oluşturulmuş kufi yazı biçiminde, olumlu ve olumsuz anlamlara sahip İngilizce kelimelerden oluşan ve seramik malzemenin kullanıldığı sergi, bu duruma uzun yıllar maruz kalmış ve bunu bir fobiye dönüştürmüş olan birinin bir çığlığı olarak Xenoglossophobia isminde vücut buluyor. Sergi 30 Eylül’e kadar Galeri Selvin 2 İstanbul’da izlenebilir.

Sana Söylemem Gereken Bir Şey Var 

Dönemleri yakın, ancak hem yaşadıkları yerler hem de deneyimleri birbirinden farklı olan bu üç çağdaş sanatçı, ilişkisellik ağı üzerinden yürüttükleri bu birlikte söz söylemeyle kendileri ve yakın çevreleri vasıtasıyla görsel ve duyusal bir arşiv oluşturmaktalar. Barış Sarıbaş’ın içsel peysajları, Yahya Bağcı’nın gerçek olandan daha çok yapaylık ve yanılsama ile ilişkisini ele aldığı işleriyle Kadir Akyol’un insana daha derinden bir bakış yönelttiği detaylı portreleri; aralarındaki alışverişi ve içten diyaloğu oluşturmakta. Sanatçıların kendi kişisel tarihleri üzerinden üretim yaparak oluşturdukları sergi, 5 Ekim’e kadar F Sanat Galeri’de görülebilir.