Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

İkisi bir arada

Ayşegül Aldinç ve Gökhan Türkmen, Akbatı AVYM’nin 6.yaş kutlamaları kapsamında bugün saat 16.00’da Akbatı AVYM’de birlikte sahne alacak.

Hit şarkılarıyla…

Türk pop müziğinin farklı isimlerinden Ebru Polat, bugün saat 22.30’da Fun Club Arena sahnesi’nde sizlerle birlikte olacak.

Gökhan Tepe Jolly Joker’de!

Yorumcu kimliğinin yanı sıra yaptığı bestelerle de adından söz ettiren Gökhan Tepe, bugün 22.00’de Jolly Joker İstanbul sahnesinde! 

Dönersen ıslık çal

Manuş Baba, “Dönersen Islık Çal” adlı ilk albüm turnesiyle bugün saat 22.30’da Nefes Ankara’da...

Ayrılmaz ikili 

Son zamanlarda birlikte çalışan usta sanatçı Ümit Besen ve Pamela, bugün saat 22.00’de Moda Kayıkhane sahnesinde sahne alacaklar. 

YARIN

KONSER -  TİYATRO

GÜÇLÜ YORUMUYLA…

Şarkılara getirdiği başarılı yorumlarla bilinen Eda Baba, bugün saat 20.00’de Pazar IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde!

KADIN OZAN JEHAN

Çağdaş kadın ozan geleneğinin önemli isimlerinden biri olan Jehan Barbur, bugün saat 22.00’de Turkcell Bodrum Caz Festivali kapsamında Off Gümüşlük’te sizlerle olacak.

YENİ SİNGLE YENİ EĞLENCE

Geçtiğimiz haftalarda ikinci single ve video klibi yayımlanan usta Dj Hakan Küfündür, bugün saat 22.00’de Papirüs’te! 

PAZARTESİ 

Konser

90’lardan bu yana Yaşar

90’ların prensi, sevilen şarkıcı Yaşar, bugün saat 21.00’de Uniq Açıkhava sahnesinde müzikseverlerle buluşacak. 

Konser

Caz’ın özgün hâli

Caz müziğine özgün melodi, armoni ve ritimler’le buluşmasını hedefleyen Modal Jazz Quartet, bugün saat 21.30’da Nardis Jazz Club’ta. 

SALI 

Konser

Doğaçlama caz!

Türkiye’nin ilk doğaçlama caz performansına hazır mısınız? Bol sohbet, kahkaha, itiraf ve şarkılar, müzikler, cazlar... Jazzlı Sözlü Muhabbetler, bugün 22.00’de Living Room’da!

Konser

Yine de Âmin

Türk pop müziğin genç ve önemli isimlerinden Ceylan Ertem, yeni albümü “Yine de Amin” tanıtım turnesi kapsamında bugün saat 21.00’de UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde! 

ÇARŞAMBA 

Konser

Genç yetenek: Sena Şener

Sena Şener, 9 yaşından beri elinden düşürmediği gitarıyla yorumcu, söz yazarı ve besteci kimliğini insanlarla paylaşıyor. Şener bugün saat 21.00’de Sanat Performance Açıkhava Sahnesi’nde sizlerle birlikte olacak. 

Konser

Berkay’la eğlence!

Pop müziğin sevilen ismi Berkay, bugün 22.15’te Kocaeli Hayal Kahvesi sahnesinde sevenleriyle buluşacak. 

PERŞEMBE 

Konser

Sesi ve enerjisiyle: Selami Şahin

Benzersiz enerjisi ve keyifli sahne performansıyla Türk müziğinin duayeni Selami Şahin, bugün 21.00’de Jolly Joker İstanbul sahnesinde...

Konser

Kaliteli müzik burada!

Pop müzik sahnemizin usta müzisyeni Fatih Erkoç, bugün saat 21.00’de UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde!

CUMA 

Konser

Rock’ın efsanesi

Rock müziğin güçlü sesi Teoman, bugün saat 21.30’da Fakülte Eskişehir’de sevenleriyle buluşacak. 

Konser

Roosevelt Salon İKSV’de!

Alman synth-pop prodüktörü Roosevelt, bugün saat 22.00’da Salon İKSV’de...

KİTAP

Dan Brown – Başlangıç 

Kim olursan ol, neye inanırsan inan, çok yakında her şey değişecek. Genç adam, aniden üç büyük dinin temsilcilerine döndü. “Şaşırtıcı bulacağınızı tahmin ettiğim bilimsel bir buluşum sebebiyle bugün buradayım... (Altın Kitaplar)

İlk şarkım

Sevdiğim kız saçlarını sallayıp yanımdan geçsin diye, yollarını değiştiren bir insandım ben. Oyunun içinde bir oyuncak olduğumu anladığım gün, işler içinden çıkılamayacak kadar karışık ve arkadaşlarım sayesinde belki de daha eğlenceli olmaya başlıyordu. Biz bir ekiptik... (Ephesus Yayınları)

Mekân

Setup’dan yeni sezona ‘merhaba’

“Mahalle Cafesi” konseptiyle kısa sürede şehrin en popüler mekânlarından biri olan Setup, “Cluster / Küme” adlı yeni sergisiyle genç sanatçılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Yeni sezonda da sanatla olan bağını güçlendiren Setup; yeni sezonda Beyza Boynudelik, Fırat Engin, Çağla Köseoğulları ve Meltem Sırtıkara’nın eserlerine ev sahipliği yapacak. Burcu Aldinç’in danışmanlığında hazırlanan serginin açılışı 19 Eylül’de, eş zamanlı olarak yeni sezona “merhaba” partisiyle gerçekleşecek. 

Göztepe’de kahvenin yeni adı: CoffeemanIa!

İşletmeciliğini Cebrail Ateş, Mahmut Sav ve Zülfikar İnan’ın yaptığı Coffeemania, Bağcılar Göztepe şubesi hizmete açıldı. Zengin mönüsü ve kaliteli hizmetiyle adından söz ettiren mekân, huzurlu bir yer arayanların uğrak noktası olmaya aday! Özel günlerinde de müşterilerinin yanında olan Coffeemania, görkemli kutlama organizasyonlarıyla dikkat çekiyor. Kahvesiyle meşhur olan mekan, yemek ve tatlı seçenekleriyle; Bağcılar, Göztepe Meydanı, Karanfil Caddesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

SERGİ

İyi bir komşu 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği 15’inci İstanbul Bienali, bugün başlıyor. Elmgreen ve Dragset ikilisinin küratörlüğünde ‘iyi bir komşu’ temasıyla düzenlenecek bienalde ev, komşu ve mahalle konuları ele alınıyor. Bienal 12 Kasım’a kadar farklı mekânlarda devam edecek. Bienalin bu yılki teması cevaplarla değil, ‘iyi bir komşunun kim olduğuna dair’ sorularla oluşturuldu. Bienalde 32 ülkeden 56 sanatçının ev, mahalle ve aidiyet kavramlarını tartışmaya açan işleri sergilenecek.

Sorgulayıcı o+oma+a

İnsanın makineleştiği ve makinelerin insansılaştığı ve çağdaşın sürekli sorgulandığı bir dönemde sergi, teknoloji ve bilim desteğiyle üretilen eserlerin gün geçtikçe yeni formlar ve yeni sergileme şekilleri oluşturacağını ön gören ‘’Buluşçu Manifesto’’yu yeniden yorumluyor. 1946 yılında Buenos Aires’te ortaya atılan ve teknoloji ile estetik yargının değişeceğini savunan bu manifestoda sanatçıların mevcut teknolojik gelişmelerden yararlanarak işler üretmesi üzerinde duruluyor. Teknolojik terimi çoğu zaman çağın ötesinde olarak algılansa da aslında bu manifesto tam da çağdaş olanın bu olduğunu savunuyor. Sergi, 7 Ekim’e kadar Mixer Arts’ta!