Bu hafta ne yapsak?

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

Pop müziğin sevilen ismi Berkay

Berkay, dünden bugüne hit olmuş şarkıları dışında sahnede söylemekten zevk aldığı şarkılarından oluşan repertuvarıyla bugün saat 20.00’de Armada AVM’de.

Dansın Ritmi

Osmanlı saray dansları başta olmak üzere, Anadolu'nun bölgesel danslarını, oryantal dans ve ritm şovlarla harmanlayarak çağdaş bir koreografi haline getiren "Dansın Ritmi” bu akşam saat 21.00’de İstanbul Hodjapasha Gösteri ve Etkinlik Merkezi’nde. Kaçırmayın… 

Şebnem Ferah Açıkhava’da

Atlantis Yapım organizasyonuyla gerçekleşecek ZUBİZU Harbiye Açıkhava Konserleri’nde bu akşam 21.15’te Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde Şebnem Ferah rüzgarı esecek. 

Akbatı’da Babalar Günü

Akbatı AVYM’de Babalar Günü bugün gün boyu etkinliklerle kutlanacak. Etkinlikler saat 12:00’de çocukların babalarıyla birlikte oyunlar oynayacağı ‘Gizli Hazineyi Bul’ oyunu ile başlayacak. Sonra saat 14.00’da ünlü eğitim bilimci Dr. Özgür Bolat  “Mutlu Ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?” semineriyle devam edecek.

Gökhan Türkmen ile… 

Milyonların diline dolanan şarkıların sahibi pop müziğin başarılı ismi Gökhan Türkmen, bu akşam 21.30’da Marina Arena’da.

YARIN

KONSER-TİYATRO

3’ü bir arada

Mazhar, Fuat, Özkan… Türk pop ve rock müziğinin önemli gruplarından olan MFÖ Babalar Günü'nde sizleri bekliyor. Konser, 21.15’te Harbiye Açıkhava’da. 

Babalar gibi oyun

Babalar Günü’ne uygun Tiyatro 34’ün yeni oyunu “Leonardo Da Vinci İle Müzede Bir Gün”, bugün saat 15.00’te Dora Sahne’de çocuklarla buluşacak. 

Game of Drones nefes kesecek

Dünyayı kasıp kavurduktan sonra Türkiye’yi de etkisi altına alan Drone tutkusu, Akmerkez ‘Game of Drones’ etkinliği ile nefes kesecek bir yarış festivaline dönüşüyor. Bugün gün boyu Üçgen Teras’ta düzenlenecek yarışlarda babalar çocuklarıyla birlikte keyifli bir hafta sonu geçirecek.

PAZARTESİ 

Konser

Janoska Ensemble, Sakıp Sabancı Müzesi’nde

Alışılmış yaylı çalgılar dörtlüsü kalıplarının dışına çıkarak kendi stilini ortaya koymayı başaran ender topluluklardan olan Janoska Ensemble, kendi besteleri ve cazdan klasiğe, poptan tangoya uzanan özgün düzenlemeleriyle bugün saat 21.00’de Sakıp Sabancı Müzesi’nde. 

Konser

İkisi bir arada

10 yıl önce 'Kimseye Anlatamadım' şarkısına yaptıkları düetle yolları kesişen sevilen ikili Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer bu akşam 21.15’te Harbiye Açıkhava’da. 

SALI

Tiyatro

3 kuşak kadın

Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun yönettiği 'Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin' oyunu, bugün saat 20.30’da Entropi Sahne’de izleyicisiyle buluşacak.

Konser

Teoman sahnede

Türk rock müziğinin kült isimlerinden Teoman, bu akşam 21.15’te Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sevenleriyle buluşacak.

ÇARŞAMBA 

Bale

Vücudu yeniden düzenleyen dans

Önder Çevik eğitmenliğinde gerçekleştirilecek Aeriel Dans, bugün saat 14.30’da Akbank Sanat’da. 

Konser

Baki Duyarlar Akbank Sanat’ta 

Ünlü piyanist, kompozitör ve eğitmen Baki Duyarlar, Avrupa cazı ile Türk müziğinin çok iyi bir füzyonu olan OnQ projesinin 20. yılında, Rotterdam konservatuvarından sınıf arkadaşlarıyla birlikte bu akşam 20.00’de Akbank Sanat’ta sahne alıyor.

PERŞEMBE 

Konser

Kenan Doğulu coşturacak

Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Kenan Doğulu Açıkhava’da sevenleriyle bugün saat 21.15’te buluşacak.

Tiyatro

Tek kişilik gösteri

Mücit, karikatürist, komedyen Serkan Yılmaz'ın "hayat saçmalarsa ondan daha fazla saçmalarım" kuralıyla ortaya çıkmış, gerçek ve yaşanmış saçmalık hikâyelerini anlattığı tek kişilik gösterisi bugün saat 21.31’da Bahane Kültür Salon’da. 

CUMA

Konser

Romantik şarkıların prensi: Mabel Matiz

Mabel Matiz, sevilen şarkılarıyla bugün saat 22.00’de Dorock XL sahnesinde sevenleriyle buluşuyor.

Sinema

Aşkın filmi: Rosita

Frederikke Aspöck tarafından yönetilen Rosita, bugün saat 10.00’da Akbank Sanat'ta sinemaseverlerle buluşuyor.

KİTAP

Paha Biçilemez Yüzleri İle İstanbul

Mastercard’ın Paha Biçilemez İstanbul projesi kapsamında hayata geçirilen “Paha Biçilemez Yüzleri İle İstanbul” kitabı; farklı alanlarda eserler üreten İstanbul aşığı isimleri ve hikâyelerini, Dilan Bozyel’i objektifinden ölümsüzleştirerek okuyucularla buluşturuyor. (Sade Kolektif)

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu

Stefan Zweig, Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu adlı uzun öyküsünü 1920'li yılların ilk yarısında kaleme aldı kitabında okurunu, bir kez daha insan psikolojisinde eşine pek rastlanmayan bir yolculuğa davet ediyor. (İş Bankası Kültür Yayınları)

Mekân

Kaşıbeyaz Florya

Et ve kebapları ile ünlü olan Kaşıbeyaz, fiks mönüsü ile Ramazan boyunca ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Kırmızı et yanında beyaz et seçeneklerinin de sunulduğu mekânda ayrıca sebzeli kebap gibi değişik alternatifler de yer alıyor.

Sardunya Karaköy

Ramazan ayına özel şef Çiğdem Alagök’ün hazırladığı Gaziantep mutfağının birbirinden lezzetli yöresel yemekleri iftar mönüsünde yerini aldı. İstanbul boğazının enfes manzarası eşliğinde bu Ramazan, Sardunya Karaköy’de oldukça keyifli geçecek.

SERGİ

Bilimin Sergisi

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ortaklığı ile dünyanın en önemli bilimsel etkinliklerinden “CERN Bilimi Hızlandırıyoruz” sergisini ilk kez İstanbul’a getirdi. Sergi, başlangıcından bugüne evrenin 13,7 milyar yıllık öyküsünü etkileyici bir sunumla bilim severlerle buluşturuyor. Sergi, 23 Temmuz’a kadar santralistanbul’da. 

‘İçindekiler’

Bir vazonun içindeki çiçekler natürmordundan, kadının doğasını aktaran figüratif bir tabloya, gökyüzünden dağlara uzanan ekspresif peyzaj yorumlarından, soyut ve kaotik düzenlemelere kadar pek çok farklı ve kişisel eser bir arada izleyiciye sunan ‘İçindekiler Karma Resim Sergisi’ 23 Haziran’a kadar Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi’nde sanatseverleri bekliyor. Kaçırmayın…