Bu hafta ne yapsak?

YELİZ COŞKUN

yeliz.coskun@aksam.com.tr

BUGÜN

Konserler

Gaziantep’ten doğan albüm…

Sevilen sanatçı Ceylan Ertem, bugün saat 20:00’da IF Performance Hall Beşiktaş'ta "Yine de Amin" adlı yeni albümünden şarkılarını seslendirecek. Türkiye’nin doğusunda, Gaziantep’te kaydettiği son albümü ‘Yine de Amin’i şubat ayında gün yüzüne çıkaran şarkıcı ve şarkı yazarı, yurtiçi ve yurtdışı konserlerine durmaksızın devam ediyor.

Anadolu müziğini batı enstrümanlarıyla dinleyin

Müzikte sınırları, tarzları, kuralları dışlayan, kendini sadece “özgür bir müzisyen” olarak tanımlayan Cem Adrian, Anadolu müziğini batı enstrümanlarıyla birlikte kullanan Ahmet Aslan ile birlikte bugün saat 21:00’da İzmir Kültürpark Açıkhava sahnesinde sevenleriyle buluşuyor...

Marina Arena’da Simge rüzgârı

İstanbul’un en büyük ve kapsamlı açık hava konser alanı Marina Arena İstanbul, Murat Boz ve Ajda Pekkan konserlerinden sonra yeni neslin yükselen yıldızı Simge›yi ağırlayacak. Simge, bugün 21:30’da Marina Arena İstanbul’da muhteşem şovları ile İstanbulluların karşısında olacak. Dünyaca ünlü yıldızlar için kurulmuş dev sahnede konser vermenin heyecanını yaşayan Simge, birbirinden farklı sürprizler hazırladığı gecede en sevilen şarkılarını ve 

cover şarkıları seslendirecek.

Akustik yolculuğa hazır mısınız?

‘Akustik’ albümüyle büyük beğeni toplayan Pentagram, akustik konserlerine devam ediyor. Davulda Cenk Ünnü, bas gitarda Tarkan Gözübüyük, gitarlarda Hakan Utangaç, Metin Türkcan ve vokalde Gökalp Ergen’den oluşan gruba, bugün 22:00’daki Dorock XL konserinde bu müzikal yolculuğun efsane isimleri Murat İlkan, Ogün Sanlısoy ve Demir Demirkan eşlik ediyor.

YARIN

Konser-Tiyatro

Hepimizin öyküsü bu sahnede

Ödüllü yazar Bihter Dinçel tarafından kaleme alınan Aşiyan, aslında hepimizin öyküsü. Rengarenk sardunyalarının ardından umutla güne başlayan bir insanın karşı sokağında patlayan bir bombayla kendini evine, kendi aşiyanına kapaması üzerine kurgulanmış bir oyun. Aşiyan, saat 17’de sizi Ezop Sahne’de bekliyor.

Etiyopya cazı Ankara’da

Ortadoğu’nun müzikteki yeni bir temsilcisi olarak görülen Ester Rada, 4 Haziran saat 21:30’da ilk kez Ankara Palas Devlet Konukevi’nde. Yaşadığı coğrafyanın kozmopolitliğinden beslenen sanatçı; Etiyopya cazı, funk, soul ve R&B’yi incelikle birleştiriyor. 20. yüzyıl müziğini etkileyen Nina Simone ve Ella Fitzgerald gibi Ester Rada da kendi çağının karizmatik seslerinden!

Görsel şölene bayılacaksınız

İtalya’nın çeşitli şehirlerinden görseller eşliğinde Antonio Vivaldi’nin eserlerine adanmış özel bir proje olan La Stravaganza, Zorlu PSM – Drama Sahnesi’nde 5 Haziran saat 21:00’de, sizleri bekliyor.

Brezilya cazı sever misiniz?

Akbank Sanat'ta 7 Haziran’da gerçekleşecek konserde, Asena Akan'a trompette Şenova Ülker, klavyede Tolga Bedir ve davulda Riccardo Marenghi eşlik edecek. Akan, konserde söz ve müzikleri kendisine ait 'İstanbul'un İzleri' ve 'Golden Heart' albümlerindeki eserlerin yanı sıra Brezilya cazının sevilen örneklerinden oluşan bir repertuvarı yorumlayacak

Eda ile akustik keyfi

Eşsiz sesli solist Eda Baba, bu sefer de özel bir projeyle sahnede. Eda Baba, 9 Haziran 21:30’da Kumbara Kafe dinleyicisiyle buluşacak.

Gülsin Onay’dan çocuklar yararına Piyano Resitali 

Uluslararası camiada istisnai Chopin yorumcusu kabul edilen, dünyaca ünlü Devlet sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, Plastik Cerrahi Özürlü Çocuklara Yardım Vakfı yararına, 7 Haziran Çarşamba günü 19:30’da İş Sanat Kültür Merkezi’nde bir resital veriyor. Resital; Chopin, Beethoven, Ahmed Adnan Saygun ve Haydn’ın sevilen eserlerinden oluşuyor. 

Yazı rockla karşılayın

Pop rock tarzının en iyi isimlerinden Emre Aydın 10 Haziran Cumartesi akşamı 21:30’da izleyenlere muhteşem bir gece 

yaşatacak. Arena Marina'nın yaz esintileri eşliğinde müzik ziyafetine siz de davetlisiniz.

Bu grup sizi âşık edecek!

Müzik dünyasının en önemli rock gruplarından Redd, en sevilen şarkılarını 7 Haziran Çarşamba akşamı 23:00’da Bodrum’da Kule Rock City’de hayranlarıyla birlikte seslendirecek! 

Bodrum’da Birsen Tezer esintisi

Bodrum’un gözdesi Off Gümüşlük, yaz konserlerinin açılışını Birsen Tezer ile yapıyor. Tezer, 9 Haziran 22:00’da tüm yazlıkçıları bekliyor.

Bu oyun sürprizlerle dolu

Çalışkur Ailesi'nin ve apartman sakinlerinin sahte ilişkilerini ve yozlaşan aile yapısını gösterirken, küçük dünyalarından dış dünyaya bakışlarını eleştiren, seyirciyi eğlendiren, güldüren ve sürprizlerle şaşırtan bir oyun. Oyun, 6 Haziran'da saat 21:15’te Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde…

Çöl ortasında bir aşk hikayesi…

Kaçmaya çalıştıkça karanlık geçmişlerine gömülen bir kadın ve bir adam... Uçsuz bucaksız bir çölün yakınlarında köhne bir motel odası... May ve Eddie bir kararın eşiğinde: birlikte olmak mı, ayrı olmak mı? Sam Shepard'ın yazdığı, Haluk Bilginer'in çevirisini yaptığı oyun yarın saat 20:30’da Oyun Atölyesi’nde…

KİTAP

Britanya’yı kasıp kavuran devrim

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi, “Merak Çağı” adlı yeni kitabını okurlarıyla buluşturuyor. Richard Holmes’ün kitabı, Britanya’yı kasıp kavuran İkinci Bilimsel Devrimi anlatıyor. Holmes, üç şeye gereksinime dikkat çekiyor: Kişisel merak duygusu, umudun gücü, dünyanın geleceğine dair canlı ama sorgulayan bir inanç.

Özge Uzun’un kaleminden kadın olmak

Kadın olmak, bir anne, eş ya da sevgili olmak, çalışan kadın olmak… Peki ya o kadının duyguları, ihtirasları… Özge Uzun “kadın olmayı” öyle duru ve samimi bir dille anlatıyor ki... Uzun’un yeni kitabı Kalbimin Ses Telleri haziran ayının ilk haftası İnkılâp Kitabevi logosu ile raflardaki yerini alıyor.

Mekân

Japon mutfağının adresi

Uzak Doğu Mutfağının İstanbul’daki en iyi adreslerinden Ioki, büyük ilgi gören Nikkei mutfağını bu yaz kendi markasıyla ilk kez Bodrum’a taşıyor. Ioki, “Kurochan by Ioki” adıyla konuklarını ağırlamaya başladı. Bodrum’un en gözde noktalarından Cennet Koyu’nda yer alan Mandarin Oriental Hotel içinde hizmet verecek olan mekanın işletmeciliğini Medine Sapmaz ve Doğan Sevil üstleniyor. Nikkei lezzetlerin sunulduğu mutfağın başında ise yetenekli Perulu Şef Holguer Ponenza var.

Sporun yeni adresi!

Cowshed Active Gym Technogym kardiyovasküler, rezistans ve serbest ağırlık ekipmanlarıyla tam donanımlı bir spor salonu. Mekan, spor salonunun yanı sıra, bire bir ve grup eğitimleri için bir boks ringi ve muay thai, pilates, yoga ve circuit gibi geniş bir ders yelpazesi sunuyor. Soyunma odalarının tamamı doğal ve organik ürünlerden yapılmış, doğal esans ve yağlar içeren Cowshed ürünleri içeriyor.

Ödüllü şeften ramazan lezzetleri

Anadolu Yakası’nın en prestijli oteli Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, bu yıl Ramazan Ayı’nda 

misafirlerini Saray Mutfağı’nın lezzetleriyle buluşturuyor. Ödüllü Şef Mehmet Yalçınkaya’nın hazırladığı özel menülerle 
iftar sofralarınız şenlenecek. Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, İftar sofralarında, “Beykoz, Beylerbeyi, 
Salacak, Kadıköy” isimli 4 farklı menü seçeneği sunuyor. Mekanın Ramazan’a özel hazırlanan restoranlarında, ister iş arkadaşlarınızla, ister ailenizle, isterseniz de sevdiklerinizle nostaljik, lezzetli ve keyifli iftarlar yapabilirsiniz. Kişi başı fiyat içecek dahil 140 TL ve 160 TL aralığında değişiyor.

SERGİ

Görsel kültürde çığır açacak sergi!

Göre Biçimleri başlıklı uluslararası grup sergisinin açılışı bugün Arter’de yapıldı. 13 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilecek olan Görme Biçimleri sergisinin küratörlüğünü Montblanc Kültür Vakfı eşbaşkanları ve çok disiplinli küratoryal platform Art Reoriented’ın kurucuları Sam Bardaouil ile Till Fellrath üstleniyor. John Berger’ın 1972’de yayımladığı ve görsel kültür üzerine çığır açıcı metinlerden biri kabul edilen Görme Biçimleri adlı kitabından yola çıkan sergi, sanatçıların dünyayı algılayışımızı yeniden şekillendirmek üzere formdan yola çıkarak stratejileri araştırıyor. Görme Biçimleri çoğu Türkiye’de ilk kez sergilenecek 33 sanatçının yapıtlarını bir araya getiriyor. Sergi MÖ 1.000’den günümüze geniş bir döneme yayılan 70 yapıta ev sahipliği yapıyor ve resim, heykel ve fotoğraftan ses, film yerleştirmeye çeşitli mecralara uzanıyor.