Bu hafta ne yapsak?

EMİNE BIYIK

emine.biyik@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

Konsere katılım ücretsiz!

Türk rock müziğinin başarılı kadın vokallerinden Fatma Turgut, Mecidiyeköy-Trump Cadde sahnesinde olacak. Akşam saat 18.30’da başlayacak konserde Turgut, hayranları için sevilen şarkılarını seslendirecek. Konsere katılım ücretsiz!

Pentagram’la yepyeni bir serüven

“Akustik” albümüyle büyük beğeni toplayan Pentagram, bu akşam DasDas Müzik sahnesinde olacak. Konserlerdeki yüksek voltaj elektrikle tanınan grup, her yaştan müzik tutkununu bu kez yeni ve farklı bir serüvene davet ediyor.

Müziğin en güzel tınıları sizlerle

Bu akşam saat 20.30’da Winner İncek Ankara’da, Şevval Sam ve Gökhan Tepe muhteşem bir konsere imza atacaklar. Lezzetli mönülerle müziğin en güzel tınıları sizlerle!

13’ün uğuruna inanıyor

Bostancı Gösteri Merkezi'nde 13 yıldır her sene sahne alan Ferhat Göçer, bu akşam 21.00'de aynı mekânda sevenleriyle buluşacak. Göçer, bu yıl genel kanının aksine 13 rakamının ona uğur getireceğine inanıyor.

Demet’le ışıl ışıl kıpır kıpır

Sahne İstanbul’da Demet Akalın ile ışıl ışıl, kıpır kıpır bir eğlence gecesi sizi bekliyor. Saat 23.00’te sahne alacak olan sanatçı, program boyunca gecenin ritmini hızlandıracak ve özel koreografileriyle baş döndürecek bir dans grubu eşlik edecek.

YARIN

TİYATRO-ÇOCUK ETKİNLİK

Yedi Kocalı Hürmüz

Sahne Tozu Tiyatrosu “Yedi Kocalı Hürmüz” oyunuyla İzmir Haldun Dormen Sahnesi'nde seyircisiyle buluşuyor. Oyun, 19. yüzyılın sonlarında İstanbul'un Taşkasap semtinde yaşayan yedi kocalı Hürmüz’ün, hikâyesini anlatıyor.

Aburcuburistan Adası’ndan kaçış

Bugün, çocukların Aburcuburistan Adası’ndan maceralı kaçışını anlatan “Sportmen Kral” adlı tiyatro oyunları Mecidiyeköy-Trumpland Wii Sahnesi’nde saat 13.00’te sergilenecek.

Bu oyunu kaçırmayın!

Nergis Öztürk ve Engin Hepileri’nin oynadığı “Akciğer” adlı oyun, bugün 16.00’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ndea sahnelenecek. Akciğer; iklim değişikliği eşiğinde ki bir dünyada, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan insanoğluna, “Çocuk yapmalı mı yapmamalı mı?” sorusunu soruyor.

PAZARTESİ

Tiyatro

Harikulade Bir Çiftin Badireli Ev Yaşamı

Clout Theatre’dan “Harikulade Bir Çiftin Badireli Ev Yaşamı” bu akşam 20.30’da Beyoğlu-ikincikat’ta! Oyun, duvarların sürekli hareket ettiği soyut bir ev içinde yaşayan bir erkekle bir kadının ilişkisini ve bu ilişkinin geçirdiği evreleri konu alıyor.

SALI

Konser

Unutulmaz bir konser deneyimi

Müzik sahnemize adını altın harflerle yazdıran, müziğe emek veren, yazdığı şarkılarla nice nesiller yetiştiren 

Nazan Öncel, Atlantis Yapım işbirliğiyle gerçekleştirilen Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında bu akşam saat 21.00’de Zorlu PSM Ana Tiyatro’da müzikseverlerle buluşuyor.

Eşsiz sesli solist Eda Baba

Şarkılara getirdiği başarılı yorumlarla bilinen eşsiz sesli solist Eda Baba, bu akşam 21.00’de Ankara-IF Perfomance Hall Sahnesi'nde...

ÇARŞAMBA

Festival-Konser

Zorlu PSM Caz Festivali

Müziği her yönüyle ele alan; blues, elektronik, etnik, funk, indie, klasik, pop ve rock müziği “caz” çatısı altında birleştiren Zorlu PSM Caz Festivali, 3-12 Mayıs tarihleri arasında çeşitli film gösterimleri, çocuklara ve yetişkinlere yönelik atölyeler, plak pazarı ve konsept partiler gibi çeşitli yan etkinliklerle de müzikseverlere dopdolu bir program yaratıyor.

Kalben’le akustik bir gece

Akustik performanslarıyla son döneme damgasını vuran Kalben, bu akşam 20.30’da Bomonti-Babylon'da!

PERŞEMBE

Konser-Tiyatro

Sıra dışı bir müzik ziyafeti

Klasik müzik kökenli sanatçılar Senem Demircioğlu ile İklim Tamkan’ın bir araya gelerek, “İlk Atlas” adlı bir albüm 

yayınladı. İkili, bu akşam 20.00’de IF Performance Hall Ataşehir sahnesinde.  

Hey Mexico

Serkan Dağlı'nın yönettiği “Hey Mexico” adlı oyun, bu akşam 20.30’da Cihangir-Tatavla Sahnesi'nde izleyicisiyle buluşuyor.

CUMA

Konser

Ümit Besen Hayal Kahvesi’nde

Her yaştan insanın şarkılarını severek dinlediği Ümit Besen, bu akşam Halkalı Hayal Kahvesi'nde sevenleriyle buluşacak ve unutulmaz şarkılarını seslendirecek.

Kulaklarınızın pası silinsin

Geçtiğimiz sene 20. yılını toplam 9 CD ve 90 şarkılık “Kayıtlar 1996-2005” ve “Kayıtlar 2006-2016” adlı iki boxset ile 

kutlayan Türkiye'nin en köklü rock gruplarından Mor ve Ötesi, bu akşam DasDas Müzik'te sahnede olacak.

KİTAP

Kozmos

Yaşamın saçmalığı ile varoluşsal arayışları ustaca birleştiren Kozmos, bir yerde insanoğlunun içine doğduğu, ama kendisine sonsuza dek kayıtsız kalan bir evrende yön bulma çabasını, bir anda saçmalığa dönüşebilecek sorgulamalarını, çevresini ve hatta kendini ümitsiz anlamlandırma anlatır. (Everest Yayınları)

Eskimo Kızının Aşkı

Mark Twain’in, Amerikan tarzı özel bir mizahla harmanladığı öyküleri Eskimo Kızının Aşkı raflarda yerini aldı. Twain’in kısa öykülerinden oluşan Eskimo Kızının Aşkı’nda, altına hücum döneminin insan yapısına dair çarpıcı gözlemleriyle karşılaşacaksınız! (Alfa Yayınları)

Mekân

Konuklarını büyülemek için bekliyor  

Alaçatı’nın vazgeçilmez adresi Boreas Butik Otel, eşsiz mimarisi ve özgün iç dekorasyonuyla herkesi kendine hayran bırakırken en güzel anlarınıza da şahit olmayı bekliyor. Huzurlu bir tatil geçirmek ve güzel anlar biriktirmek isteyen herkesin tercihi otel, Lodos, Meltem, Samyeli, Zefir, Sirokko, Tayfun gibi rüzgâr isimlerinin verildiği 21 çok özel odadan oluşuyor. Altı adet balkonlu, dört adet şömineli, üç adet cumbalı ve sekiz adet bahçe-havuz manzaralı, geleneksel Alaçatı mimarisiyle tasarlanan ve her biri kendine özgü odaları, yaz-kış huzura kaçış için Boreas’ta sizleri bekliyor. Bilgi ve rezervasyon için: (232) 716 79 80

Ailece unutulmaz bir tatile demir alın...

V Yatçılık ile hayallere yolculuk, kapınızdan dışarıya adımınızı attığınız an başlıyor. Lüks bir araç sizi ve ailenizi evinizden alarak havalimanına ve uçaktan inişinizde aynı şekilde muhteşem bir hafta geçireceğiniz özel yatınıza ulaştırıyor. Doğanın tüm cömertliğini sergilediği Göcek’te kafanızı dinleyerek hep birlikte her anından keyif alacağınız tatiliniz böylece başlamış oluyor. Bir hafta boyunca jet skiden masaja, birbirinden özel ayrıcalıklarla Göcek koylarının tadını çıkarmak size kalıyor. Güne mutlu başlamanız için özenle hazırlanan kahvaltı sofraları ve gün boyunca birbirinden özel lezzetler V Yatçılık mönülerinde lezzete davetiye çıkarıyor. Bilgi ve rezervasyon için: www.vfv.com.tr / 444 1 544

SERGİ

“Suda İki Balık” aşkı temsil ediyor

Aylin Örücü, iç dünyasından ipuçları verdiği “Suda İki Balık” isimli sergisiyle 20-30 Mayıs tarihleri arasında Galeri Eksen’de görülebilir. “Varoluş sürecimizde her ne kadar, her gerçeği yaşamak zor olsa da umudu seçmek en insancıl olanı gibi geliyor bana. Kimi zaman gökyüzünde bir bulut, kocaman bir gözyaşı olabilirken, bazen de ‘Suda İki Balık’ benim için bir aşkı temsil edebiliyor... Bombalara karşı huzur, bir tavşan uykusunda mümkün olurken, su yüzeyine ulaşmış bir kadın figürüyle ruhumu dinlenirken bulabiliyorum” diye ifade ediyor Aylin Örücü kendini ve sanatını… 

Together-Birlikte sergisine yoğun ilgi 

ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Turkmall Sanat ve UNIQ İstanbul’un desteğiyle gerçekleşen “Together-Birlikte” sergisi sanatseverlerin yoğun ilgisi nedeniyle 12 Mayıs’a kadar uzatıldı. İstanbul’da yaşayan Türk ve Suriyeli sanatçılar ve sanat uzmanları arasında, sanatsal iletişim ve paylaşım kadar gelecek dönemde olabilecek işbirlikleri için fırsat yaratma amacıyla yola çıkan projenin kurgusu atölye ve sergi olarak tasarlandı. Sergi, yaşadığımız olumsuzlukları, savaş ortamını, misafir olma ve misafir etme durumlarını sorguladığımız bir yaklaşımla ortaya çıktı. Proje; ortaklaşa çalışmaya, birbirini keşfetmeye ve paylaşımlardan ilham almaya devam etme isteğiyle daha da olgunlaştı.