Bu hafta ne yapsak?

EMİNE BIYIK

emine.biyik@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER-ÇOCUK ETKİNLİK

Güçlü ve renkli sahnesiyle Göksel

Güçlü ve renkli sahnesiyle her zaman hafızalarda yer eden performanslar sergileyen Göksel, bu akşam 22.00’de Hayal Kahvesi İzmir-Optimum sahnesinde sevenleriyle buluşuyor. 

Berkay müzikseverlerle buluşuyor

Pop müziğin sevilen ismi Berkay, bu akşam 22.00’de Jolly Joker Antalya sahnesinde... Şarkıcı, dünden bugüne hit olmuş şarkıları dışında sahnede söylemekten zevk aldığı şarkılarından oluşan repertuvarıyla müzikseverlerle buluşacak.

Bu muhteşem şovu kaçırmayın

Muhteşem sahne şovları ve danslarıyla pop müziğin en sevilen isimlerinden Gülşen, bu akşam 23.00’te İzmir-Ooze Venue sahnesinde sizlerle...

Yaşar Ankara’da

Sevilen pop sanatçısı Yaşar, bu akşam 22.00’de Jolly Joker Ankara'da şarkılarını sevenleri için seslendiriyor.

Çağla’dan masallar

Kanyon, anlatıcılığını Çağla Şıkel’in üstleneceği hem eğlenceli hem de öğretici bir masal yolculuğuna katılarak farklı bir deneyim yaşamak isteyen tüm çocukları bugün Kanyon Cinemaximum’a bekliyor.

YARIN

ÇOCUK ETKİNLİK

Bergüzar Korel çocuklar için anlatacak

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı özel bir konserle kutlayacak. Ünlü oyuncu Bergüzar Korel, bugün saat 16.00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde Howard Griffiths’in Çocuklar İçin Müzikli Masal “Cadı ile Maestro” eserinde anlatıcı olarak sahneye çıkacak. 

Koruncuklar için özel tiyatro

Koku alanı ve tasarımında Türkiye’nin öncü firmalarından Froma F&F, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında bugün Koruncuk Vakfı 5-8 yaş arası çocuklarını “Koku Adası” adlı Kukla Tiyatrosu’yla buluşturuyor.

Minikler pandomimle tanışacak

Çocuklar bugün saat 10.00’da el, yüz hareketleri ve mimiklerle birbirinden ilginç hikâyelerin anlatıldığı, her dönem büyük ilgi gören ve sessiz tiyatro olarak adlandırılan pandomimle tanışacak. Vedat Zar Mim Akademisi ekibinin Akasya’da gerçekleştireceği etkinlik gün boyu devam edecek.

PAZARTESİ

Tiyatro

Nefeslerinizi tutarak izleyeceksiniz

İspanyol Jordi Galceran’ın 2003 yılında kaleme aldığı ve günümüz iş dünyasının acımasız yönlerini ortaya koyan Metot, bu akşam 20.00’de Bursa Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Evi’nde… 

Birbirinden farklı bir kadın ve bir adam

Tom ve Kyra... Farklı dünya görüşleri olan bir kadın ve bir adam… Birkan Uz'un yönettiği “Pencere” adlı oyun bu akşam 20.00’de Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyicisiyle buluşacak.

SALI

Tiyatro

Muhteşem bir güldürü

“Ben Eskiden Küçüktüm” oyuncuların, palyaçoların, kuklaların, canlı müziğin ve dansın iç içe geçtiği muhteşem bir güldürü... Oyun, bu akşam 20.30’da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi’nde.

Günceli kalbinden yakalayan bir oyun

Dünyanın dört bir yanını etkileyen terör, iç savaş, kadınların toplumdaki yeri ve mültecilerle ilgili konulara ışık tutan “Kozalar”, bu akşam 20.30’da Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde.

ÇARŞAMBA

Konser

Müziğe doyacaksınız 

Şarkılarıyla gönülleri fetheden Demet Akalın, bu akşam 21.00’de Başakşehir Mall of İstanbul MOİ Sahnesi›nde.

Ceylan Ertem’den “Yine de Amin”

Ceylan Ertem, yeni albümü “Yine de Amin”in tanıtım turnesi kapsamında bu akşam 20.00’de Adapazarı Belediyesi  Orhan Gazi Kültür Merkezi’nde sizlerle...

PERŞEMBE

Konser

İlyas Yalçıntaş ve Ebru Şallı yanyana

Sevilen Şarkıcı İlyas Yalçıntaş, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin kimsesiz engellilerin kaldığı Hüsnü Ayık Bakım 

Merkezi yararına bu akşam saat 20.30'da Bakırköy Leyla Gencer Opera Salonu’nda Ebru Şallı ile birlikte sahne alacak.

Alaturka nağmelerden indie melodilere 

Can Bonomo, alaturka nağmelerden indie melodilere gezinen, zengin ve müzikal olarak çok renkli sahnesiyle bu akşam 21.00’de Hayal Kahvesi Çanakkale'de sahne alıyor.

CUMA

Konser

Sevenleriyle buluşacak

Pop müziğe yeni bir soluk getiren şarkıcı Ayşe Hatun Önal, bu akşam 23.00’te Ankara One Tower Öküz'de sizlerle buluşuyor!

Romantik şarkıların güçlü sesi

Romantik şarkılarıyla müzikseverlerin kalbinin kazanan Mustafa Ceceli, bu akşam 21.00’de Başakşehir Mall of İstanbul MOİ Sahnesi'nde.

KİTAP

Uyku Krallığı 

Uyku Krallığı, satır aralarında, küçük olaylarda, konuşmaların birbirine dolandığı örgüde birdenbire ortaya çıkıveren mizahıyla, hem komik olmaya çalışmaksızın güldüren hem de derin bir hüzün yaratan, hınzır, ironik, akıcı ama aynı zamanda tuhaf bir roman. (Everest Yayınları)

Bir Palavracının İtirafları

21. yüzyılın önde gelen bilimkurgu yazarlarından Philip K. Dick’ten, 1950’lerin California’sına eğlenceli bir bakış… Bir Palavracının İtirafları’nda Dick, Kuzey California’nın ücra bir köşesinde yaşayan Hume Ailesi’nin Disneyvari yaşamını anlatıyor. (Alfa Yayınları)

Mekân

Aperitivo keyfi Any’de!

İstanbul’un en güzel noktalarından birisi olan Arnavutköy’de samimi ortamı, güzel müzikleri, eğlenceli konsepti ve başarılı mutfağıyla şehir hayatına renk katan Any İstanbul, farklı kokteylleri ve tatlarını damağınızda bırakacak atıştırmalıklarıyla haftanın yorgunluğunu üzerinizden atıp keyifli zaman geçirmeniz için sizleri Aperitivo’ya davet ediyor. Happy Hour konseptini bir adım daha ileri taşıyan Any İstanbul, her cuma günü 17.00-19.00 saatleri arası lezzetli kokteylleri, keyifli müzikler ve Arnavutköy’ün eşsiz ortamıyla şehir hayatının tadına varmanızı sağlayacak. Bilgi ve rezervasyon için: (212) 265 32 69

Süper Kahramanların Kahvaltısı

The Ritz-Carlton, Harbiye, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda minik konukları için “Süper Kahramanların Kahvaltısı” temasıyla özel bir kahvaltı mönüsü hazırladı. Doğal ve seçkin ikramların yer aldığı açık büfe kahvaltıda, anne ve babalar Boğaz manzarası eşliğinde sohbet ederken, çocuklar da süper kahramanlarla birlikte keyifli bir gün geçirmenin tadını çıkaracaklar. Saat 11.00-14.00 arasında açık olacak “Süper Kahramanların Kahvaltısı”, 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz, 7-12 yaş aralığındaki çocuklar için ise yüzde 50 indirimli olacak. Taze sıkılmış meyve suları ve çay kahve dâhil kişi başı 110 TL.

SERGİ

Büyülü gerçekliği barındıran bir atmosfer

Metin Çelik yeni sergisi “Kaos-Kozmos” ile 1 Mayıs tarihine kadar Nişantaşı Merkur’de sanatseverlerin karşısında olacak. “Kaos-Kozmos” adını verdiği sergiyle, doğa ve insanın grift yapısını kontrastlar bağlamında okuyan sanatçı, zaman, mekân ve figür ilişkisini metafizik bir estetikle ortaya koyuyor. Gerçekliğin kırıldığı, manipüle edildiği ve sonucunda yeni bir form alan bu resimler, büyülü gerçekliği barındıran bir atmosfer sunuyor bizlere... Bir düşün izinden gidip başka bir düşe dönüşüyor. Sanatçının son dönem işlerinin yer aldığı sergisinde, doğanın mutlak gücünü ve insanın varlık mücadelesini, uykuyla uyanıklık arası bir gerçeklikte izliyor olacağız.