Bu hafta ne yapsak?

EMİNE BIYIK

emine.biyik@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

Her daim muhteşem

Her daim muhteşem sesiyle olduğu kadar, görkemli sahne performansıyla da müzikseverleri mest eden Sibel Can, bu akşam 21.00’de TİM Show Center'da… Muhteşem konseri için titizlikle çalışan Can, şahane bir repertuarla sahnedeki yerini alacak…

Rock müziğin dev isimleri aynı sahnede

Monster Energy Presents; Rock Off serisinin yerli gruplarını ağırlayan festivali Rock Off Yerli, ikinci yılında Türk rock müziğinin dev isimleri Şebnem Ferah ve MFÖ'yü bugün UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde buluşturuyor! Kapı açılışı: 14.00.

Yoğun istek üzerine Nil Karaibrahimgil

Pop müziğin güçlü ismi Nil Karaibrahimgil, yoğun istek üzerine yeni albümünü ve sevilen şarkılarını bu akşam 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi sahnesinde seslendiriyor.

Caz müziğin efsanesi İstanbul’da

Caz müziğin efsanelerinden Etiyopyalı Mulatu Astatke, Red Bull Music Academy Night kapsamında bu akşam 22.30’da Babylon Bomonti’de konser verecek. 

Eğlenceli ve romantik

Eğlenceli hitleri ve romantik klasikleriyle Türk Pop Müziği’nin en önemli isimlerinden Serdar Ortaç, bu akşam 23.00’te Etiler-Sahne İstanbul'da sevenleriyle buluşuyor.

YARIN

GÖSTERİ-TİYATRO-KONSER

Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi

Nilgün Belgün’ün hayat hikâyesinden ve anılarından yola çıkarak sahnelediği "Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi" isimli  müzikli danslı gösteri, bugün 17.00’de Profilo Kültür Merkezi Büyük Salon'da sizlerle...

Üç insanın hikâyesi “Yutmak”

İbrahim Çiçek›in yönettiği Yutmak tiyatro oyunu, bu akşam 20.30’da Craft Kadıköy’de tiyatro izleyicisiyle buluşacak. Oyun, “Ben genellikle dünyadaki en tuhaf insan olduğumu sanırdım ama sonra kendini benim kadar tuhaf hisseden biri olabilir diye düşündüm. İşte buradayım ve en az senin kadar tuhafım” diyen üç insanın hikâyesini anlatıyor.

Yüzyüzeyken Konuşuruz Denizli’de

İstanbul bağımsız müzik sahnesinin yetenekli ekiplerinden Yüzyüzeyken Konuşuruz, bu akşam 20.00’de Route Denizli sahnesinde...

PAZARTESİ

Tiyatro

12 yıllık aradan sonra Münaşaka

Yılmaz Erdoğan 12 yıllık bir aranın ardından tek kişilik oyunu ''Münaşaka''yla bu akşam 20.30’da İzmir İsmet İnönü Sanat Merkezi sahnesinde sizlerle buluşuyor.

Hansel ve Gretel'in Öteki Hikâyesi

"Hansel ve Gretel'in Öteki Hikâyesi" bu akşam 20.30’da Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde sizlerle buluşuyor. “Gerçekler acıtır mı? Kan bağı size neler yaptırır? Ahlaki değerler hangi durumlarda esneyebilir?” Sırlarla dolu iki kardeşin hikâyesi bu sorulara cevap arayarak bize modern bir Hansel ve Gretel masalı anlatmaktadır.

SALI

Konser

Deli Müjgan Hayal Kahvesi’nde

Uzun yıllar boyunca farklı pek çok grup ile sahne alan müzisyenlerden kurulu Deli Müjgan, bu akşam 22.00’de Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde sahne alacak.

ÇARŞAMBA

Konser

Akdeniz’de Çingeneler!

Lebrija'dan İstanbul'a uzanan melodileriyle Dorantes ve Taksim Trio'yu bir araya getiren Akdeniz'de Çingeneler etkinliği, bu akşam Zorlu PSM Drama Sahnesi'nde!

Bu konseri kaçırmayın!

Wepublic Akustik (Akmerkez), kariyerine solo olarak devem eden Fatma Turgut ile devam ediyor. Müzikseverlerin ücretsiz olarak izleyebilecekleri konser bu akşam 20.00’de gerçekleşecek.

PERŞEMBE

Konser

Heyecan, tutku ve müzik

Güçlü sesi ve etkileyici sahne performansıyla Sertab Erener, bu akşam 20.30’da Bomonti-Babylon’da dinleyicisiyle 

buluşuyor. Erener, yaşamındaki heyecanları, tutkuları ve hüznü sempatik tavırlarıyla Babylon’a özel performansında müzikseverlerle paylaşıyor.

Emre Aydın Alanya’da

Alternatif rock sanatçısı Emre Aydın, bu akşam 21.30’da Harry's Pub Alanya sahnesinde...

CUMA

Konser

Ziyafet sunmaya hazırlanıyor

Can Bonomo, alaturka nağmelerden indie melodilere gezinen, zengin ve müzikal olarak çok renkli sahnesiyle 

bu akşam 20.00’de IF Performance Hall Beşiktaş'ta sahne alıyor. Bonomo, dinleyicilerin kulakları için yine bir ziyafet sunmaya hazırlanıyor.

Sevenleri için söyleyecek

Pop müziğin sevilen genç isimlerinden Buray, bu akşam 22.30’da Hayal Kahvesi Atakent Sahnesi'nde hayranlarıyla buluşacak.

KİTAP

İşte Matisse

O, sanatında hedeflediği saflığı, sükûneti ve dengeyi açıklamak için bu örneği kullanmıştı. Çıplak dans eden figürleriyle, kâğıt kesikleriyle, havada süzülen kuşlarıyla etrafına enerji yayan bir adam. İmgeleri bir araya getirme dürtüsüne koyamayan bir dâhi: İşte Matisse. (Hep Kitap)

10’dan Geriye Say

Ters dönmüş ve yanmak üzere olan bir otomobilin içindesiniz. Güçlükle gözünüzü açıp dikiz aynasına bakıyorsunuz. Gördüğünüz yüz daha önce hiç görmediğiniz bir kadının yüzü... Kemerlerinizi bağlayın çünkü 10’dan geriye sayım başladı. (Destek Yayınları)

Mekân

Summit Bar&Terrace’da eğlence bitmiyor!

Conrad İstanbul Bosphorus'un, Boğaz’ın en güzel manzarasını sunan mekânı Summit Bar&Terrace düzenlediği keyifli 

aktivitelerle eğlence severlerin vazgeçilmez mekânı olacak. Summit Bar&Terrace’da hafta içi her gün 18.00-20.00 saatleri arasında düzenlenen “Happy Hours” konseptiyle iş sonrası Beşiktaş’ta Boğaz manzarasına karşı bir yandan müziğin tadını çıkartırken diğer yandan birbirinden lezzetli kokteyllerle günün yorgunluğundan kurtulabilirsiniz. Ayrıca bu saatler arasındaki ikinci içeceğiniz Conrad İstanbul Bosphorus’un ikramı olacak. Bilgi ve rezervasyon için: (212) 310 25 25

Mezzaluna yeni mönüsüyle fark yaratıyor

En iyi İtalyan restoranlarından Mezzaluna, mönüsünü yeniledi. İtalyan şef Fabio Brambilla’nın hazırladığı mönüler, sizleri farklı tatlar denemeye çağırıyor. Mezzaluna’nın yenilenen mönüsünde sıcak başlangıçlardan “domates soslu fırınlanmış patlıcan dilimleri” eritilmiş parmesan ve mozzarella peyniriyle sunuluyor. Mönüde en dikkat çeken lezzetlerden biri olan “kum midyesi” patates ve pırasayla servis edilirken “porçini mantar çorbası” ve “kestaneli mercimek çorbası” içinizi ısıtan lezzetlerin başında geliyor. Bilgi ve rezervasyon için: (212) 304 14 00

SERGİ

Kimin (Sanat) Tarihi?

UNIQ Gallery, 6 Nisan-7 Mayıs 2017 tarihleri arsında “Kimin (Sanat) Tarihi?” başlıklı grup sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, kadının sanat tarihi içindeki tartışmalı yerinden daha çok kadına karşı takınılan tavrı ve cinsiyetçi yaklaşımları irdeliyor. Küratörler Raşit Mutlu ve Ezgi Yıldız’ın, sanat tarihçisi Linda Nochlin'in "Neden Hiç Büyük Kadın Sanatçı Yok?" başlıklı makalesini merkeze alarak kurguladığı sergide Can Akgümüş, Özgül Arslan, Nancy Atakan, Mehtap Baydu, Zeynep Beler, Fulya Çetin, Arzu Eş, Guerilla Girls, Sibel Kocakaya, Servet Koçyiğit, Gümüş Özdeş ve Merve Üstünalp yapıtlarıyla yer alıyor. Sergi pazartesi hariç her gün 12.00-19.00 saatleri arasında UNIQ İstanbul’daki UNIQ Gallery’de ziyaret edilebilir.

Nejdet Vergili’den Sessiz Hayaller

Nejdet Vergili "Sessiz Hayaller" başlıklı sergisiyle Beşiktaş-Galeri Selvin'de… "Resimlerim; günümüzün saçma sapan 

gerçeklerine ve herşeye rağmen varolmanın, iyi durabilmenin, özgürlüğün ve sessiz zamanların resimleridir. Gökyüzü'nün denizlerin ve toprağın resimleridir" diyen Vergili, çalışmalarını Türkiye ve İtalya'da sürdürüyor. Eserleri yurtiçi ve yurtdışında çeşitli kişi ve kurum koleksiyonlarında bulunan sanatçının sergisi 16 Nisan'a kadar izlenebilir.