Bu hafta ne yapsak?

EMİNE BIYIK

emine.biyik@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

Muhteşem bir konser akşamı yaşatacak

Etkileyici sahne performansıyla her konserinde izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan Şebnem Ferah, bu akşam Sheraton Grand Samsun Hotel Sahnesi'nde rock rüzgârı estirecek.

Hayranlarıyla buluşacak

Uzun zamandır müzik sektörünün içinde yer alan sanatçılardan biri olan Bora Duran, bu akşam 22.00’de Sheraton İstanbul Ataköy Hotel Trendy Bar’da sizlerle buluşacak.

Yoğun istek üzerine Demet Akalın

Pop müziğin güçlü ismi Demet Akalın, yoğun istek üzerine yeni albümünü ve sevilen şarkılarını bu akşam 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi sahnesinde seslendiriyor.

Müziğe doyacaksınız

Sevilen şarkılarıyla Gökhan Tepe, bu akşam 22.00’de Jolly Joker Taksim sahnesinde...

60, 70 ve 80'li yılları özleyenler kaçırmasın!

60, 70 ve 80'lerin en hit şarkılarını gerek dönemin usta isimlerinin ses taklitleri gerekse kendilerine has yorumlarıyla cover'layan ve bunu da dönem kostümleriyle destekleyen Retrobüs, bu akşam 22.30’da Hayal Kahvesi Atakent sahnesinde...

YARIN

KONSERLER

Gökçe’den Balkan ezgileri

Türkiye'ye pop müzikte yeni bir sound kazandıran Gökçe halen pop, alternatif, Balkan müzik soundlarıyla beste yapmaya ve konserler vermeye devam ediyor. Gökçe, bu akşam Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu İzmir’de...

Yerinizi ayırtmayı unutmayın!

Türk Rock Müziği’nin en başarılı şarkıcı-söz yazarlarından Teoman, bu akşam 18.00’de Bostancı Gösteri Merkezi'nde müzikseverlerle buluşuyor.

Sevilen şarkılarını söyleyecek

İzmir'in gözdesi Point Bornova, pop müziğin sevilen ismi Derya Uluğ›u ağırlamaya hazırlanıyor. Bugün saat 15.00’te düzenlenecek akustik konserde İzmirlilerle bir araya gelecek şarkıcı, sevilen şarkılarını ziyaretçileri için söyleyecek.

PAZARTESİ

Tiyatro

Ritmi yüksek bir köşe kapmaca

“Siz Tek Ben Hepiniz” adlı tiyatro oyunu bu akşam 20.30’da Cihangir-Tatavla Sahnesi'nin konuğu… Kara komedi türündeki oyun, ritmin her an yükseldiği bir köşe kapmaca içinde, akıl hastanesindeki bir hastanın kendisiyle mücadelesini anlatıyor.  

Modern doğaçlama tiyatrosu

Türkiye’de Modern Doğaçlama Tiyatro'nun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, bu akşam 20.00’de Antalya Kültür Merkezi’nde seyircisiyle buluşacak.

SALI

Konser-Bale

Metropolün içine sıkışmış bir grup

Metropolün içinde sıkışmış; kayıp bir jenarasyon olma tehlikesinin eşiğinde büyümüş iki genç insanın anlattığı hikâyelerden oluşan şehirli müzik grubu Yüzyüzeyken Konuşuruz, bu akşam 20.00Ede IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde sizlerle...

Cinderella’yı kaçırmayın!

“Cinderella” Modern Dans- Devlet Opera ve Balesi, bu akşam 20.00’de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş 

Salonu-Ankara’da sahnelenecek.

ÇARŞAMBA

Konser

Cazseverlere özel…

Dingin vokali, hikâyesi bol şarkılarıyla Türkiye’nin en başarılı caz vokallerinden Jehan Barbur, bu akşam 22.00’de KadıköySahne'de sizlerle...Enerjisi yüksek projesiyle KarsuKarsu, enerjisi yüksek yeni projesiyle, 

bu akşam 20.00’de MEB Şura Salonu Ankara’da müzikseverlerle bir araya gelecek. 

PERŞEMBE

Konser-Tiyatro

Ceylan Ertem Eskişehir’de

Türkiye’nin doğusunda, Gaziantep’te kaydettiği son albümü “Yine de Amin”i şubat ayında gün yüzüne çıkaran 

Ceylan Ertem, bu akşam 23.30’da 222 Park- Eskişehir’de…

Üç Kız Kardeş

“Üç Kız Kardeş”, A.Çehov'un ünlü klasiği, dünyaca ünlü Avignon Off Festivali'nin ardından ödüllü Makedon Aleksandar Popovski'nin yenilikçi rejisiyle bu akşam 20.30’da Akasya Kültür Sanat-Üsküdar’da sahnelenecek.

CUMA

Konser

Geçmişten günümüze Gülşen

Geçmişten günümüze en sevilen şarkıları ve büyüleyici sesiyle Gülşen, bu akşam 22.00’de Ankara Jolly Joker sahnesinde sizlerle...

KİTAP

Vazgeçebilmek

Guy Finley, vazgeçmemiz gerekenleri nasıl bırakacağımızı anlatıyor. Kitabı okurken öfke, kin, kaygı, suçluluk duygusu ve daha pek çok olumsuz düşünceden arındığınızı fark edecek ve her sorunun cevabının içinizde olduğunu göreceksiniz. (Destek Yayınları)

Aşk ve Mantık

Sinemaya ve televizyona uyarlanan roman, farklı karakterdeki iki kardeşin hikâyesine odaklanıyor ve onların yaşamları ve yaşama karşı duruşları üzerinden aşk ile mantığın hayattaki yerlerini tartışıyor. (Artemis Yayınları)

Mekân

Geleneksellikten ödün vermiyor

Antep mutfağının yöresel lezzetlerini geleneksel sunumlarla harmanlayarak İstanbullularla buluşturan Sarıyer’deki Nezih Kebap Yuvalama, kahvaltı meze ve kebabın yüzlerce çeşidiyle Boğaz'da lezzet şöleni yaşatıyor. Antep’in yöresel lezzeti yuvalamadan abuhannuşa, kuru patlıcan dolmasından fıstıklı, sarımsak, patlıcan ve testi başta olmak üzere farklı kebap çeşitleri ve lahmacuna lezzet severlerin aradığı eşsiz tatlar Nezih’in mönüsünde yer alıyor. Lezzetiyle olduğu kadar sunumlarıyla da dikkat çeken mekân, bakır servislerde sunduğu yemekleriyle geleneksellikten ödün vermiyor. Nezih’in günün her saati servis edilen ve her biri kendi yöresinden getirilen 40 çeşit kahvaltısı Boğaz’da keyifli bir mola vermek isteyenlerin damaklarında unutulmaz tatlar bırakıyor. Bilgi ve rezervasyon için: (212) 265 74 55

Yenilikçi lezzetlerin bir araya geldiği "sandviç"

Mövenpick Hotel Istanbul, sokak lezzetlerine farklı bir yorum getirerek, sağlıklı ve leziz malzemelerle hazırlanan gurme sandviç çeşitlerini 20 Mart’a kadar BarAdoX’ta beğeniye sunuyor. İtalyan Baş aşçı Giovanni Terracciano ve ekibi tarafından hazırlanan mönüde; rustik baget ekmeğinde ızgara tavuk fileto, sebze ve acı soslu “Thai” sandviç, pide ekmeği içinde mezgit pane, domates, marul ve turşu suyunun eşlik ettiği “Eminönü” sandviç, piadina ekmeğinde mozzarella peyniri, bresaola ve rokalı “Romagnolo” sandviç ve bonfile dilimleri, mantar ve Emmental peynirli “Zürih” sandviç gibi dünyanın dört bir yanından leziz örnekler yer alıyor. Yenilikçi lezzetlerin bir araya geldiği sandviç çeşitlerini denemek için (212) 319 29 29’u arayabilirsiniz.

SERGİ

Çağdaş sanatla zaman arasındaki ilginç ilişki

Küratörlüğünü Necmi Sönmez’in üstlendiği, çağdaş sanatla zaman arasındaki ilginç ilişkiyi sorgulayan “Günlerin Tortusu” sergisi de Sarıyer-Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan yapılan bir seçkiyle ortaya çıkıyor. Sanat ile zaman arasındaki ilişki, çoğu kez, “zaman tabanlı medya” olarak tanımlanan yeni medya sanatı akımında oldukça farklı bir çerçevede ele alınıyor. Sergi, yaşadığımız zamanların ve süreçlerin yaratıcı sanat üzerinde bıraktığı izleri farklı estetik 

kaygılardan yola çıkarak sorguluyor. Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’na katılan yeni çalışmaların da gösterileceği sergiye, Tomris Uyar’ın kitaplarından yola çıkarak gerçekleştirilecek etkinlikler eşlik edecek.

“Bakan” ve “bakılan”ın gizemli ilişkileri

Fatma Tülin bu kez de portrelerden oluşan “Yüzler, Fısıltılar” adlı bir sergi sunuyor. Sanatçı 38. kişisel sergisinde, “bakan” ve “bakılan” odaklarının gizemli ve zor ilişkilerini irdeliyor. Ressam bakılan mıdır? Model ona dimdik bakarken onu mu görür, yoksa kendi zihnindeki bir hedef midir o an gözünü alan? Gözün içine bakan, baktığını önemsemekte 
midir? Yabancı olan baktığını tanımak mı ister, bir merak mı yer alır korkusuz bakışta, yoksa bu bir meydan okuma mıdır? Yabancılık güvensizlik anlamına mı gelir? Tülin, Paris’te yaşadığı mahallede karşılaştığı yüzleri, onlardan yansıyan fısıltıları, tüm bu sorular aralığında yansıtıyor son sergisinde. Sergi 8 Nisan’a kadar Galeri Merkür Nişantaşı’nda görülebilir.