Bu hafta ne yapsak?

EMİNE BIYIK

emine.biyik@aksam.com.tr

BUGÜN

Müziğe doyacaksınız

Son dönemlerin en hızlı çıkışını yapan şarkıcı Güliz Ayla, bu akşam 18.30’da Trump Cadde konserlerinin konuğu oluyor. Kendi adını taşıyan albümüyle müzikseverlerden tam not alan Ayla, konserde dinleyicileri müziğe doyuracak.

Yeniden Yeni  Yine Nilüfer

Türk Pop Müziği’nin efsanelerinden Nilüfer, 45. sanat yılına özel olarak sevdiği şarkıları yorumladığı "Yeniden Yeni Yine" albümünün ilk imza günüyle bugün saat 15.00’te D&R Suadiye’ye konuk oluyor.

90’lı yıllara dönüş

Bu akşam saatler 22.30’u gösterdiğinde 90'lı yıllara Deniz Arcak ile dönüş yapın.

Rockseverler kaçırmasın!

Türkiye rock müzik sahnesinin güçlü isimlerinden Redd, bu akşam 23.00’te OOze Venue İzmir sahnesinde müzikseverlerle buluşuyor.

Konser maratonuna devam 

Yorumcu kimliğinin yanı sıra yaptığı bestelerle de adından söz ettiren Gökhan Tepe konser maratonuna ara vermeden devam ediyor. Sevilen sanatçı bu akşam 22.00’de Jolly Joker Ankara sahnesinde...

Çok da Fifi Hatunlar

Kimi oyuncu kimi yazar kimi İngiltere'lerde stand-up yapıp gelmiş 7 kadın komedyenden oluşan "Hatunlar Stand-up" ekibi, bu akşam 21.00’de İzmir Bios sahnesinde! 

Yerinizi ayırtmayı unutmayın!

Türkiye'nin pek çok şehrinde hayranlarıyla buluşup yoğun ilgi gören Teoman, bu akşam 22.00’de Samsun Hayal Kahvesi’nde! Siz de bu unutulmaz konserlerde yer almak için yerinizi şimdiden ayırtın.

Romantik şarkılarıyla Yaşar

Romantik şarkıları ve güçlü sesiyle Yaşar, bu akşam 21.00’de Zorlu PSM Ana Tiyatro’da hayranlarıyla buluşacak! 

Kenardakiler

“Temelsiz evim, köksüz otum, hepsi birden benle geldi gök kubbeye. Dördüncü dünya bu işte”. Kenardakiler adlı tiyatro oyunu, bu akşam 20.30’da Beyoğlu-ikincikat'ta sahnelenecek.

Yonca Lodi Ankara sahnesinde

Yorumcu kimliği ve sahne performanslarıyla takip edilen şarkıcılardan Yonca Lodi, bu akşam 23.00’te Hayal Kahvesi Ankara sahnesinde...

Sesini hafızalarımıza kazıyacak

Sesi kadar canlı performans başarısıyla da hafızalara kazınan İlyas Yalçıntaş, bu akşam 20.00’de Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu'nda sahne alıyor.

YARIN

Arkadaşlık ve dayanışma hikâyesi

Kadın dayanışmasını konu alan "Biraz Sen Biraz Ben", bu akşam 18.30’da Kadıköy E..K Tiyatrosu'nda sahnelenecek. Ayça Damgacı, Nuri Ateş Ateş ve Yeliz Demir rol aldığı oyun, kadınlar arası bir arkadaşlık ve dayanışma hikâyesi. 

Kocamın Nişanlısı

Kültürel farklılıklarından dolayı ayrılmak üzere olan bir karı kocanın hikâyesini anlatan “Kocamın Nişanlısı” adlı oyun, bu akşam 20.00’de Torium Sahne’de seyircisiyle buluşuyor.

Muhteşem bir güldürü

Oyuncuların, palyaçoların, kuklaların, canlı müziğin ve dansın iç içe geçtiği muhteşem bir güldürü "Ben Eskiden Küçüktüm" tiyatro oyunu, bu akşam 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde izleyicisiyle buluşuyor.

MEKÂN

Köfte salaş mekânda olur

Asırlık geleneksel köfte lezzetlerini arayanlar için Levent’te yeni bir uğrak noktası var! Ateş Köfte... Özenle seçilmiş taze baharatlarla hazırlanan, batı Trakya’nın bağrından kopup gelen “Ateş Köfte”, 90 yıldır lezzeti hiç değişmeyen İstanbullu “Kasap Köfte”, 35 yıllık maziye sahip “Beyoğlu Köfte” ve 45 yıllık bir lezzet olan eski usul katkısız  “Tekirdağ Köfte”yle misafirlerini köfte yolculuğuna çıkaran mekân, süzme mercimek çorbasıyla da iddialı... Rezervasyon ve bilgi için: (212) 280 25 90

Öğlen yemeklerinin ideal adresi: NOPA

İstanbul’da yeme-içmenin merkezlerinden Nişantaşı’nın en gözde mekânı olan Nopa Restaurant, baştan sona yenilenen mönüsü ve mekândaki sürpriz değişikliklerle iddiasını sürdürüyor. Son dönemde dünyada hızla yükselen “comfort food” akımını mönüsündeki yemeklere yansıtan Nopa; hazırladığı özel mönüyle öğlen yemekleri için de benzersiz bir alternatif sunuyor. Nopa’nın öğlen yemeklerini “The House Cafe uygulaması”yla ödeyenler ise yüzde 20 indirim avantajından 

yararlanabiliyor. Rezervasyon ve bilgi için: (212) 327 58 68

SERGİ

Afrika Ateşi Türkiyeli sanatseverlerle tanışıyor

Gama Art Gallery, Afrika çağdaş sanatının çekirdeğini keşfetmek üzere Afrika’nın dünyaca ünlü sanatçılarını “Afrika Ateşi” adı altında Türkiyeli sanatseverlerle tanıştırıyor. Afrika kültüründen etkilenmiş sanat eserlerinin yer alacağı sergi, 15 Mart’a kadar Pazar-pazartesi günleri hariç her gün izlenebilir. Uluslararası önem taşıyan projelerde imzası bulunan Ganalı Kofi Frimpong, aslen Fildişi Sahilili olan ve Paris’te yaşayan Casimir Batiano, şu anda New York Manhattan'da yaşayan Beril Gülcan, yeni nesil moda tasarımcılarından Müşerref Sarıözkan’ın Afrika temalı moda tasarımlarının yer alacağı etkinlikte çağdaş tonlarla moda tasarımları, tablolar, fotoğraf ve resimler sergilenecek.

KİTAP

Yolculuklar

40 yıl içinde hem yaşamının hem de Avrupa’nın nasıl değiştiğini birbirinden zengin izlenimlerle dile getiren Stefan Zweig, şehirlerin kişiliğini, kültürel çeşitliliğini, evsiz barksızlığı, güvensizliğin çekiciliğini ortaya çıkartıyor. (Everest Yayınları)