Bu hafta ne yapsak?

EMİNE BIYIK

emine.biyik@aksam.com.tr

BUGÜN

Geçmişten günümüze MFÖ

Dillere dolanan sayısız şarkıya imza atan, ülkenin dört bir yanında dopdolu konserlerde sahne alan MFÖ, bu akşam 21.00’de Atlantis iş birliğiyle gerçekleştirilen Vestel #gururlayerli konserleri kapsamında Zorlu PSM'de olacak!

Kış Sahnesi içinizi ısıtacak

Kış Sahnesi’nde bu akşam Büyük Ev Ablukada, Adamlar, Son Feci Bisiklet ve Palmiyeler ile indie müzik ruhu KüçükÇiftlik Park’ı saracak. Kapı açılışı: 18.00…  

Hayranlarıyla buluşuyor

Solo kariyere adım atan Fatma Turgut, bu akşam 21.00’de Mall of İstanbul MOİ Sahnesi'nde... 

YARIN

Modern dans gösterisi ‘Şehir Orman’

Rudyard Kipling'in Ormanın Kitabı’ndan yola çıkılarak oluşturulan çocukların da ebeveynleriyle birlikte izleyebileceği, doğa sorunlarına dikkat çeken sıra dışı modern dans gösterisi olan 'Şehir Orman' bugün 17.00’de Leyla Gencer sahnesinde sanatseverlerle buluşuyor.

Efsane grup ‘Duman’

Türk rock müziğinin sadık bir dinleyici kitlesine sahip efsane gruplarından DUMAN, hayranlarına rock müziğin coşkusunu bu akşam İstanbul Volkswagen Arena’da yaşatacak.

Yine yeni yeniden Hindi Zahra

Fas asıllı sanatçı Hindi Zahra, çarşamba ve perşembe günleri yeni yeniden Babylon Bomonti’de... Kendine özgü 

üslubunu, caz ve Fas kökenlerinden gelen enstrümanlarla zenginleştiren sanatçı, saat 20.30’da sahneye çıkacak.

Karanlık ve komik bir aşk hikâyesi

Hayatın anlamını sorgulayan zengin bir iş adamının tesadüfen Sahibe Carol ile yollarının kesişmesiyle başlayan karanlık, ihtiraslı ve komik bir aşk hikâyesini anlatan ‘Sahibe’ adlı tiyatro oyunu, pazartesi akşamı 20.30’da Asmalı Sahne’de…

Dayanışma konseri

Cenk Taner, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Niyazi Koyuncu, Nilipek ve Ezgi Aktan, perşembe akşamı 22.00’de BBOM Koşan Kaplumbağa Anaokulu ile dayanışma sergileyerek bir gelecek hayaline ortak olmak ve burslu çocuk okutma çabasına katkı sunmak üzere Kadıköy Sahne’de sahne alıyor.

Pamela Ankara sahnesinde

Pamela Spence, cuma gecesi 23.59’da 6:45 KK Ankara'da sahne alıyor.

Sevgilime Göz Kulak Ol

1900'lerin başında; güzel, çapkın, neşeli Amelie’nin ve hayranlarının öyküsünü anlatan ‘Sevgilime Göz Kulak Ol’ tiyatro oyunu, perşembe akşamı Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde izleyicisiyle buluşuyor.

Şarkılarını sevenleriyle söyleyecek

Rock müziğin güçlü besteci ve yorumcularından Feridun Düzağaç, salı akşamı IF Performance Hall Ataşehir sahnesinde en sevdiğiniz şarkılarını sizlerle seslendirecek.

Gökhan Türkmen’den akustik konser

Gökhan Türkmen, geçtiğimiz sene yoğun ilgi gören ve büyük beğeni toplayan akustik projesiyle birlikte salı akşamı 21.00’de Zorlu PSM'de!

Sahnelerin yeni yıldızı

Türk Pop Müziği’nin yeni yıldızı İlyas Yalçıntaş, akustik performansıyla cuma akşamı 20.30’da Sabancı Kültür Merkezi Kocaeli Merkezi'nde sahne alıyor.

MEKÂN

İstanbulluların uğrak mekânı olacak

Şef Asım Yıldız tarafından hazırlanan Akdeniz ve İtalyan ağırlıklı dünya mutfağı lezzetleriyle misafirlerine tadına doyulmaz anlar yaşatan Grey Food&Drink-Teşvikiye, her hafta değişen sürpriz tatlarıyla soğuk kış günlerine lezzet ve keyif katıyor. Keyifli atmosferi ve özel lezzetleriyle şehrin en sevilen adresi olan Grey, Şef’in sürpriz spesiyalleriyle kışın da İstanbulluların uğrak mekânı olacak. Rezervasyon ve bilgi için: (212) 234 01 23

Pazar sabahlarının vazgeçilmezi

Anadolu Hisarı’nda konumlanan Lacivert,’in Anadolu mutfağının özgün tatlarından, yöresel lezzetler ve köy 

kahvaltısına kadar pek çok farklı alternatifi bir arada sunduğu zengin brunch’ı yıllardır pazar sabahlarının vazgeçilmezlerinden biri olmaya devam ediyor. Zengin brunch büfesinin keyfini caz performansıyla ikiye katlayan mekâna gelmek isteyen misafirler, mekâna Rumelihisarı’ndan hareket eden Lacivert’in özel teknesiyle ücretsiz olarak 
ulaşabilirler. Rezervasyon ve bilgi için: (216) 413 37 53

SERGİ

Toprak, su ve ateş yeniden dile geldi

Sergi, seramik, resim ve müzik gibi birçok sanat dalında yoğun çalışmalara imza atan sanatçı Serap Aksoy, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde ilhamını Anadolu medeniyetlerinden aldığı çağdaş sanat eserlerinden seçkilerle sanatseverlerle buluşuyor. ‘Toprak, Su, Ateş’ isimli sergisi Aksoy’un Tatbiki Güzel Sanatlar’daki akademi 

yıllarından bugüne, seramik sanatıyla yoğrulmuş, sanat geçmişine dair küçük bir retrospektif olma özelliği de 
taşıyor. Sergi 2 Şubat Perşembe gününe kadar görülebilir.

KİTAP

Hayalperver

Amerikalı yazar Lucy Keating'in ilk romanı Hayalperver, Pena Yayınları ile okuyucularla buluştu. Rüya ve gerçeklik arasında yaşayan iki tuhaf insanın anlaşılmayı bekleyen aşkını konu olan kitap, okuyucuları uzun bir rüyaya çıkarıyor.