Bu hafta ne yapsak?

EMİNE BIYIK

emine.biyik@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

Ankaralı hayranlarıyla buluşuyor

Türk Rock Müziği’nin önemli kadın besteci ve yorumcularından Aylin Aslım, bu akşam 22.30’da beste ve coverlardan oluşan çok özel repertuvarıyla Ankara 6:45 KK sahnesinde...

Kendine has yorumuyla Nev

Kendi hitlerinin yanı sıra alaturka şarkıları da kendine has özel düzenlemeleriyle yorumlayan Nev, bu akşam 21.00’de Ankara Oops! Live sahnesinde sizlerle...

Nazan Öncel’le zamansız şarkılar

Adını altın harflerle yazdıran, müziğe emek veren, yazdığı şarkılarla nice nesiller yetiştiren Türk Pop Müziği’nin divası Nazan Öncel, bugün 21.30’da Beyrut Performance, Kartal sahnesinde müzikseverlerle buluşuyor.

Unutulmaz bir geceye imza atacak

Yaptığı şarkılarla büyük beğeni kazanan Mehmet Erdem, bu akşam 22.00’de Jolly Joker Taksim’de müzikseverlerle buluşuyor. Erdem, unutulmaz bir geceye imza atacak.

Güçlü ve duru bir ses

Leman Sam, çok sevilen şarkılarıyla bu akşam 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde... Sanatçı, duru sesi ve şarkılarıyla kendi ruhunuzu bulmanız için şarkılarını söylüyor. 

YARIN

ÇOCUK-TİYATRO

Garfield çocuklarla buluşuyor

Ocak ayı boyunca birbirinden keyifli oyunlara yer veren Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, bugün çocukluğumuzun en sevilen karakterlerinden Garfield'ı eğlenceli bir tiyatro oyunuyla çocuklarla buluşturuyor.

Modern doğaçlama tiyatrosu ‘Mahşer-i Cümbüş’

Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, bu akşam İzmir AKM Adnan Saygun Salonu’nda tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Marquis de Sade’ın hayatından bir kesit

Edebiyatın en aykırı isimlerinden kabul edilen Marquis de Sade’ın hayatının bir bölümünü Erdal Beşikçioğlu rejisi ve muhteşem oyunculuğuyla bu akşam Ankara Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde anlatıyor.

PAZARTESİ

Tiyatro-Şov programı

Fareler ve İnsanlar

Umudunu yitirmiş insanlar… Yarını olmayan mevsimlik işçiler… Onur Atacan'ın yönettiği Fareler ve İnsanlar tiyatro oyunu, bu akşam 20.00’de Şinasi Sahnesi'nde...

3 Adam seyircisini bekliyor

Ekranların beğenilen programı 3 Adam, seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Eğlenceli skeçleri ve her hafta birbirinden sürpriz konuklarıyla 3 Adam TV8 Stüdyoları’nda sizlerle...

SALI

Konser-Tiyatro

Eşsiz bir deneyim

‘Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları’ projesi bu akşam 21.30’da Babylon Bomonti sahnesinde müzikseverlerle buluşuyor. Kendinizi içinde bulacağınız sözler ve yüreğinize dokunacak yorumlarıyla Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları sizi eşsiz bir deneyime çağırıyor.

Savaşa maruz kalan çocuklara ithaf edildi

Yeşim Özsoy'un yazıp yönettiği ‘Yaşlı Çocuk’ tiyatro oyunu, bu akşam 20.30’da Talimhane Tiyatrosu Şişli’de izleyicisiyle buluşuyor. Oyun; farklı coğrafyalarda farklı sebeplerle öldürülmüş, hayatını kaybetmiş savaşa, 

şiddete ve haksızlığa maruz kalmış tüm çocuklara ithaf edilmiştir. 

ÇARŞAMBA

Tiyatro-Konser

Dayanılması güç bir gerçeklik

İnsan kaçakçılığını konu alan Önce Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi, bu akşam 20.30’da Massk SAHNE’de… Oyunda, evlerde kilitli tutularak fuhuşa zorlanan yüzlerce kadından biri olan Dijana, bize kendini zaman zaman dayanılması güç bir gerçeklik ve ironiyle anlatıyor.

Cazseverler kaçırmasın!

Türkiye'de caz müzik sanatçısı olarak akla ilk gelen isimlerden olan Fatih Erkoç, bu akşam 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi'nde dinleyicisiyle buluşuyor.

PERŞEMBE

Konser

Hayat dolu melodiler

Konserlerinde sahnede ve sonrasında konser mekânında da sosyal medyada da hayranlarıyla kurduğu sıcak ve sınırsız ilişkiyle dikkat çeken Norveçli folk-pop müzisyeni Moddi, bu akşam 21.30’da Salon İKSV'de! Hayat dolu, akustik folk-pop melodileri sizleri bekliyor.

CUMA

Konser

Yeni hikâyeler sizi bekliyor

123’ün vokalisti olarak tanınan Dilara Sakpınar, solo projesi Lara Di Lara ile bu akşam 22.00’de Salon İKSV'de 

müzikseverlerle buluşuyor. Zarif vokaller ve yeni hikâyeler sizleri bekliyor.

Hem şarkı hem sohbet

Özge Fışkın’dan müzikli sohbetli ‘Başka Şarkılar’, bu akşam 22.30’da Fiyort Live Mecidiyeköy sahnesinde... Sahnesiyle istinasız dinleyen herkesi kendisine hayran bırakan sanatçı, dinleyenleriyle şarkılarının yanında sohbetini de paylaşacak.

KİTAP

Güneş Sarısı

Şermin Yılmaz’ın genç kalmanın sırlarını keşfeden kadınların hikâyesini anlattığı kitap, her şeye sahip olduğu halde kendisini yaşlı, çirkin ve mutsuz hisseden ve artık kendisini sevmeyen Güneş’in değişim öyküsüne tanıklık ediyor. (Büyükada Yayıncılık)

İşte Goya

Yıllardır Goya üzerine çalışma yapan Wendy Bird’ün bilgi birikimi ve Sarah Maycock’un bu kitaba özel illüstrasyonları birleşiyor, sanatın kalbine harika bir define yolculuğu yapabilmeniz için Goya’nın sessiz dünyasının bir haritasını yaratıyor. (Hep Kitap)

Mekân

Oyuncuların uğrak mekânı Mel’s Cafe&Bistro

Rumeli Hisarı’nda oyuncuların sık sık ziyaret ettiği mekânlardan biri olan Mel’s Cafe & Bistro, yeni yılda da misafirlerini bekliyor. Kendisi gibi oyuncu arkadaşlarını mekânının sıcacık ortamında ağırlayan Melisa Toros; özenle hazırladığı mönüsü, Türkiye’nin farklı yörelerinden özel olarak getirttiği yerel lezzetleriyle göz kamaştıran Boğaz manzarasında misafirlerini ağırlıyor. Bütün yemeklerin farklı konseptlere göre servis edildiği mekânda, Sevgili Tabağı, Kanka Tabağı, Kırık Kalpler Tabağı ya da Bekârlık Sultanlık Tabağını tercih edebiliyorsunuz. Tabii konsept kahvaltıların dışında a la carte da sipariş verebilirsiniz. Dallas burgerden Bolu’dan özel olarak getirtilen mantıya, Mel’s pizzadan her gün taze olarak hazırlanan tiramisuya kadar çok zengin bir mönüye sahip olan mekânda ister soba başında kestane pişirmenin keyfini yaşayın, isterseniz Boğaz manzarasına karşı kahvenizi yudumlayın. Rezervasyon ve bilgi için: (212) 287 21 01

SERGİ

Engel tanımayan ressamın sergisi ANKAmall’da

Ankara’da yaşayan ve yüzde 70 zihinsel engeli bulunan ancak yaptığı resimlerle büyük beğeni toplayan ressam Muhammed Yalçın’ın 117 tablodan oluşan sergisi ANKAmall’da ziyaretçilerini bekliyor. Daha önce birçok sergisi bulunan ve aldığı özel eğitim sayesinde resim çizen Muhammed Yalçın, şimdi de ANKAmall’da resimseverlerle bir araya geliyor. 17 Ocak tarihine kadar sürecek olan sergi yoğun ilgi görüyor. Ankara’nın Altındağ İlçesi’nde yaşayan ve aldığı eğitimle birlikte resme ilgi duyan Yalçın, önce evinin duvarlarını boyayarak, ardından da tüm evi çizdiği resimlerle süsleyerek resme başlıyor.  Artık duvarlara değil tuval ve kâğıda da çalışmalar yapan ressam Muhammed Yalçın’ın eserleriyle sanatseverleri büyülüyor. 

Doğudan Batıya Yolculuk

Marlborough Gallery, Ahmet Güneştekin’in Doğudan Batıya Yolculuk adlı sergisi 4 Şubat’a kadar New York’ta sergilenecek. Matthew Drutt’ın küratörlüğünü üstlendiği sergide Güneştekin’in kırkyama tekniğini kullanarak ürettiği ve ilk kez sergilenecek işleri, optik ve boyutlu tablolar, seramik ve metal kullanarak çalıştığı işler ve kilimler yer alıyor. Küratörün mini retrospektif olarak tanımladığı ve 4 Şubat’a kadar devam edecek sergi, sanatçının New York’ta gerçekleşen ikinci ve en kapsamlı kişisel sergisi olma özelliğini taşıyor. Matthew Drutt, Güneştekin’in eserlerini anlayabilmek için onun sanatının biçimsel unsurlarının ötesine geçilmesi gerektiğini, ve bunun da ancak beslendiği kaynaklara odaklanarak mümkün olabileceğini söylüyor.