Bu hafta ne yapsak?

EMİNE BIYIK

emine.biyik@aksam.com.tr

BUGÜN

KONSERLER

Muhteşem bir konser sizi bekliyor

‘Denizin Arka Yüzü’ adlı son albümüyle adından söz ettiren Mirkelam, muhteşem sahnesiyle bu akşam 20.00’de IF Performance Hall Ataşehir sahnesinde sevilen şarkılarını seslendirecek.

Bu eğlenceye ortak olun

Şebnem Ferah, sevilen şarkılarıyla bu akşam 21.00’de Container Hall İzmir sahnesinde müzikseverlerle buluşuyor. Bu muhteşem ses ziyafetinde yeriniz şimdiden ayırtın eğlenceye ortak olun.

Zamansız şarkılar

Adını altın harflerle yazdıran, müziğe emek veren, yazdığı şarkılarla nice nesiller yetiştiren Türk pop müziğinin divası Nazan Öncel, bu akşam 22.00’de Samsun Hayal Kahvesi'nde müzikseverlerle buluşuyor. Zamansız şarkılarının yanı sıra yeni eserlerinin de seslendirileceği gecede her şarkısını beraber söyleyecek unutulmaz bir geceye birlikte imza atacaksınız.

Teoman’la Yavaş Yavaş

Vodafone FreeZone sponsorluğunda gerçekleşen ‘Yavaş Yavaş’ turnesi kapsamında Teoman sizlerle buluşmaya devam ediyor. Türkiye'nin pek çok şehrinde hayranlarıyla buluşup yoğun ilgi gören Teoman, bu akşam 22.00’de Bursa Jolly Joker'de!

Sevilen şarkılarıyla Hande Yener

Hande Yener ve Çağın Kulaçoğlu, bu akşam 22.30’da Fiyort Live Performance Mecidiyeköy sahnesine konuk oluyor.

PAZAR

TİYATRO

‘Frankenstein’ yeni sezonda da adından söz ettirecek

Başrollerini Cansel Elçin, Kerem Alışık ve Deniz Uğur'un paylaştığı, Yılmaz Gruda ve Engin Gürman gibi usta oyuncularında rol aldığı ‘Frankenstein’ adlı oyun, bu akşam 20.30’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi-Drama Sahnesi’nde… Oyun, görselliği, prodüksiyonu ve oyuncu kadrosuyla yeni sezonda da adından söz ettirmeye devam edecek.

Oyun, yaşamaya dair her şeyi tartışıyor

Kadıköy Mahmutpaşa konağında başlayan ‘Güneşin Sofrasında’ efsanesi, bu akşam 20.30’da Kenter Tiyatrosu'nda maceraya kaldığı yerden devam ediyor. İnsan zekâsını doyuran mizah dolu ve kışkırtıcı sahne şöleninde, Tülay Günal ve Genco Erkal, dünyanın hâl-i pürmelalini, baskıyı, zorbalığı, adaleti, savaşı, barışı, hapisliği, vatan hasretini, kısaca yaşamaya dair her şeyi tartışıp daha adil ve paylaşımcı bir dünyaya duyulan özlemi dile getiriyorlar.

PAZARTESİ

Tiyatro

Van Gogh'un yaşadıklarına tanık olmak ister misiniz?

Van Gogh'un yaşadıklarına, resme başlayışından intiharına kadar geçen süreye atölyesinde çok yakından tanık olmak ister misiniz? Kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için Van Gogh, bu akşam 20.00’de Ankara Şinasi Sahnesi'nde izleyicisiyle buluşuyor.

Hayrola Karyola

‘Hayrola Karyola’ adlı tiyatro oyunu, bu akşam 20.00’de Devlet Tiyatroları Şişli Cevahir Sahnesi’nde seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Oyun evli bir çiftin ekonomik sıkıntı sonucu kredi alıp bir karyola satın alması ve tekrar onu satarak çocuklarının okul kredisini ödemek istemeleriyle başlıyor.

SALI

Konser

Renkli bir ses, eğlenceli bir sahne

Bugüne kadar yazdığı besteleri, renkli sesi ve synth melodileriyle dolu dört albümünü ve bir EP’sini dinleyicilerle buluştan, popüler electro-pop tarzını enerjik sahne performansıyla sunan Oh Land, bugün ve yarın İstanbul’da Salon IKSV’de sahne alacak.

Müzik dolu bir yolculuğa davetlisiniz

Bu akşam saat 20.00’de Yeni Türkü’nün müzik dolu yolculuğuna davetlisiniz. Eğer gönlünüzde bir tınısı varsa Yeni Türkü'nün, yerinizi almalısınız bu mahsus gecede...

ÇARŞAMBA

Tiyatro

Tek kişilik komedi

Sumru Yavrucuk’un ses getiren tek kişilik komedi oyunu ‘Shirley’, bu akşam 20.30’da Grand Pera Emek Sahnesi Beyoğlu’da tiyatro tutkunlarına unutulmaz dakikalar yaşatacak.

PERŞEMBE

Tiyatro-Konser

Komik ve hakiki bir oyun Münaşaka

Yılmaz Erdoğan 12 yıllık bir aranın ardından tek kişilik oyunu ‘Münaşaka’yla bu akşam 20.30’da Uniq Hall Sarıyer sahnesinde sizlerle buluşuyor. Erdoğan, bir yandan dijital teknoloji ve sosyal medyaya dair güçlü tespitleriyle bir yandan da kendine dair merak edilen sorulara vereceği cevaplarla seyirciyi çok komik ve ‘hakiki’ bir yolculuğun içine alacak.

Kendine has tarzıyla Göksel

Kendine has tarzı ve güçlü şarkı sözleriyle dinleyenleri kendine hayran bırakan Göksel, bu akşam 21.30’da Babylon Bomonti’de müzikseverlerle buluşuyor.

CUMA

Konser

Eşsiz bir ses ziyafeti

Mine Çayıroğlu eşsiz sesiyle bu akşam 20.00’de Ada Kanlıca sahnesinde sevenleriyle buluşuyor.

Yepyeni şarkılarıyla Ayşegül Aldinç

Başarılı yorumculuğu ve farklı tarzıyla Türk Pop Müziği’nde ayrı bir yere sahip olan Ayşegül Aldinç, bu akşam 22.00’de yepyeni şarkılardan oluşan albümü ‘Sek'iz’ ile Garajistanbul’da!

KİTAP

Güneş Makinesi-Kararma

Genç yazar Çağıl Yaman'ın distopya türündeki ilk romanı ‘Güneş Makinesi-Kararma’ bir solukta okunabilecek sürükleyicilikte ve yalınlıkta olmasına rağmen etkisi uzun süre hafızalardan silinmeyecek. Geleceksizlik, adaletsizlik ve karmaşanın hüküm sürdüğü dünyada, insanların bencilce isteklerinin peşinden koşmasını zengin bir hayal gücü ve kıvrak bir kalemle anlatan yazar, sömürülen ve sömüren arasındaki farkı da taraf tutmadan cesaretle ve çok yönlü sorguluyor. Kontrol dışında gelişen bir doğa olayına insanların acımasız doğası da eklenince sonuçların ne kadar tehlikeli olabileceğine inanamayacaksınız! (Beyaz Baykuş)

Mekân

Vazgeçilmez eşsiz lezzetler sizi bekliyor

İstanbul Boğazı’nın en güzel sahil kıyılarından Yeniköy’de bulunan Sandal Balık, hoş atmosferi, profesyonel ekibi ve mevsimin en taze deniz mahsulleriyle hazırlanmış özel balık mönüleriyle konuklarına hizmet veriyor. Türk mutfağından farklı tatları bulabileceğiniz Sandal Balık’ta, pek çok yeni lezzeti denemek mümkün... Keyifli mezelerinin yanında zengin içecek mönüsünün de bulunduğu mekânda; balık çorbası, balık mantısı, balık köftesi, balık böreği, balık kokoreci, okyanus lokumu, asma yaprağında sardalya ve kemik üstü levrek gibi vazgeçilemeyecek lezzetler de misafirlere sunuluyor. Bilgi ve rezervasyon için: (212) 262 04 05

Balıkseverlerin gönlünü fethediyor

Yenilikçi, farklı ve sağlıklı ürünleriyle balıkseverlerin gönlünü fetheden Dardenia, yeni şubesini 42 Maslak’ta açtı. Hızlı, taze, uygun fiyatlı deniz mahsulleri sunan balık-ekmek zinciri Dardenia, balık tutkunlarının damaklarında şenlik yaşatacak. Belli dönemlerde mönüsünde sushiye de yer verecek olan şube, 220 kişiyi ağırlayabilecek kapasitede olacak. Dardenia’nın Maslak bölgesindeki ikinci şubesi ve İstanbul genelindeki en büyük şubesi olan Dardenia 42 Maslak, eve ve iş yerlerine paket servis hizmeti de sunacak.

SERGİ

Arka planda kalan insanların hikâyeleri

Hayatın akışı içinde bazen var, bazen de yok olan insanların sessiz çığlıklarını tanıklık eden ‘Arka Planda Kalanlar’ sergisi 3 Aralık’a kadar Akademililer Sanat Merkezi'nde görülebilir. Arka planda kalan insanların, görülmeyen ya da görülmek istenmeyen hikâyelerini kendine ait bir figür anlayışıyla anlatan Ayşenur Köksal, eserleriyle hayatın anlamını sorgulamamıza yardım ediyor. Sanatçı figüratif anlatımın klasik biçim ve üsluplarını kullanarak yeni bir görsel dil oluşturuyor. Kendisiyle ve yaşadığı zaman dilimiyle olan hesaplaşmasında, belleklerimizin kıyısında köşesinde kalmış yaşanmışlıkların ve düşünceye bağlı kurguların izleriyle hayatı sorguluyor. İzleyici bilinçli olarak içinde bulunduğu zaman ve mekândan koparıp resmin karşısına kendisiyle yalnız bırakan sanatçı, onların kendi geçmiş ve geleceğine karşı duyacağı rahatsızlığı da bir göstergeye dönüştürerek resimlerini bir ifade aracı olarak kullanmaktadır.

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası

Pera Müzesi, 7 Mayıs’a kadar Ali Akay ve Alenka Gregori küratörlüğünde gerçekleşen Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisinde, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’dan çağdaş sanatçıları ağırlıyor. Sergi, ‘Balkanlar’ olarak bilinen bölge ülkelerinden farklı kuşaklardan sanatçı ve sanatçı gruplarına odaklanıyor ve bölgenin kaçınılmaz olarak akla gelen siyasi çağrışımları göz önünde bulundurulmaksızın bir doğa olayı üzerinden biçimleniyor: Rüzgâr. Bu tema aynı zamanda hava durumu haberlerinde kışın gelişine işaret eden ‘Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası’ söylemine gönderme yapıyor.