Bu hafta ne yapsak?

EMİNE BIYIK

emine.biyik@aksam.com.tr

BUGÜN / KONSER-TİYATRO-MÜZAYEDE

Kulaklarınızın pası silinecek

Türkiye’nin en güçlü seslerinden Kibariye, bu akşam 22.30’da Mecidiyeköy Fiyort Live Performance sahnesine konuk oluyor.

Eski ve yeni şarkılarıyla Funda Arar

Kıbrıs’ın yeni gözdesi Elexus Hotel yıldönümünü, bu akşam Funda Arar’ın eski ve yeni şarkılarından oluşan repertuarı eşliğinde misafirleriyle birlikte kutlamaya hazırlanıyor.

İstanbul Resitalleri başlıyor

İstanbul Resitalleri 10. sezonuyla ikinci kez misafir olacak Natasha Paremski, bu akşam 20.00’de Emirgan-Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’te sahne alıyor. Paremski, piyanizmini "Durdurulamaz bir enerji ve kusursuz bir teknik" ifadeleriyle tanımlıyor.

Parti başlasın!

Zorlu Center’ın en popüler mekânlarından Morini İstanbul, büyük ilgi gören ‘Perfect Saturdays’ partileriyle cumartesi akşamlarına renk katmaya devam ediyor. Bugün 17.00’de, başlayacak seri, her partisiyle büyük ilgi gören Tolga Sezgin'in ev sahipliğinde gerçekleşecek. Sezgin’e gece boyunca ‘Deejay CC’ olarak ünlenen DJ Cüneyt Çilingiroğlu müzikleriyle eşlik edecek.

Var mı artıran?

Bugün saat 12.00’de Eskidji Tasfiye Müzayedeleri’nde 400 lot ürün açık artırmayla satılacak. Detaylı bilgi ve fotoğraflı liste için www.eskidji.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

PAZAR / KONSERLEr

Dillere destan sahne performansıyla Demet Akalın

Sahne İstanbul’da, bu akşam Demet Akalın ile ışıl ışıl, kıpır kıpır bir eğlence gecesi sizi bekliyor. Akalın, dillere destan

olan sahne performansıyla hayranlarına gerçek bir müzik ziyafeti çekecek.

Levent Yüksel İzmirli hayranlarıyla buluşuyor

Türkiye’nin en başarılı seslerinden Levent Yüksel, bu akşam 23.00’te İzmir-Ooze Venue sahnesinde hayranlarıyla buluşuyor.

Dünya müzikleriyle eğlenin!

Bugün Watergarden İstanbul’da müzik ziyafeti yaşanacak. Saat 16.00 ve 18.00’da Türkiye’nin en popüler flamenko grubu olarak tanınan Ata Marin Band; Latince, Rusça, Arapça gibi farklı dillerden söylediği şarkılarla size neşeli saatler yaşatacak.

PAZARTESİ

Tiyatro

Tiyatroseverler bu oyunu kaçırmayın!

Othello adlı tiyatro oyunu, bu akşam 20.30’da Kadıköy-Küçük Salon'da tiyatroseverlerle buluşuyor. Oyun, Othello, Iago ve Othello arasındaki ilişkiyi yeniden biçimlendiriyor.

Yerinizi ayırtmayı unutmayın

Dünya bu ismi asla unutmadı! Ted Bundy, bu akşam 20.30’da Borusan Oto Dolmabahçe Sahne'de... Tiyatro Keyfi'nin gerçek bir hikâyeden yola çıkan, oldukça gerilimli ve sürprizlerle dolu bu yeni eserini mutlaka izleyin.

SALI

Tiyatro-Konser

Tek perdelik romantik komedi

Ahmet Kazanbal'ın yönettiği tek perdelik romantik komedi ‘2'si 1 Arada’, bu akşam 20.30’da Akatlar Kültür Merkezi'nde sahneleniyor. Oyunda “Kadının fendi bu sefer galip gelecek mi?" sorusunun cevabı siz izleyicileri bekliyor.

Kalben Ankara’da

Şarkıcı ve söz yazarı Kalben, bu akşam 21.00’de If Performance Hall Ankara sahnesinde sevenleriyle buluşuyor.

ÇARŞAMBA

Konser

Eğlencenin dibine vuracaksınız

Karadeniz müziğinin yenilikçi ismiNiyazi Koyuncu, bu akşam 21.00’deHayal Kahvesi Bursa sahnesinde...

Sevilen şarkılarıyla Hakan Altun

Hakan Altun, sevilen şarkılarıyla bu akşam 21.00’de Jolly Joker Beyoğlu sahnesinde sevenleriyle buluşuyor.

PERŞEMBE

Tiyatro

Zoraki Damat

Yeğenini evlendirmek isteyen çılgın bir hala ve her oyundan habersiz damat adayı Burhan'ın hikâyesini anlatan ‘Zoraki Damat’, bu akşam 20.00’de Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde perdelerini açıyor.

CUMA

Konser

Muhteşem bir konser sizi bekliyor

Pop müziğin sevilen sanatçılarından Bengü, Emre Kınay ile birlikte bu akşam 22.30’da Mecidiyeköy-Fiyort Live Performance sahnesinde sizlerle birlikte şarkılarını seslendirecek.

Sevenleri için söyleyecek

Alternatif rock sanatçısı Emre Aydın, bu akşam 21.00’de Sarıyer-Massk Sahne'de!

KİTAP

Duvardaki Kedi

Duvardaki Kedi, sıra dışı bir kurguyla farklı bir bakış açısına ulaşmanın eğlenceli bir yolu. Her satırı biraz gülümseme, biraz düşünce. Bir genç kız kendini bir kedi olarak bambaşka topraklarda bulursa neler olur? Neler olmaz ki… (Büyülü Fener)

Uğultulu Tepeler

Rüzgârlı Yorkshire tepelerine kurulmuş eski bir çiftlik evi karanlık sırlar barındırmaktadır. Uğultulu Tepeler'in tuhaf hikâyesi nedir? Çiftlik evinin gizemli sahibi Heathcliff neden dünyayla ilşkisini kesmiştir? Ve geceleri tepelerde dolaşan kız kimdir? (Büyülü Fener)

Mekân

Gerçek İtalyan lezzetleriyle tanışın

Pizzeria Pidos tuğla taşlı duvarları, ahşap dekoru ve gerçek İtalyan lezzetleriyle 30’lu yıllarda inşa edilmiş tarihi binasında 16. yılını kutluyor. Güler yüzlü servisi ve özenle seçilmiş organik ürünlerle hazırlanan zengin İtalyan ve Akdeniz ağırlıklı mönüsü Pizzeria Pidos’u uzun yıllardır vazgeçilmez yapıyor. Pizzeria Pidos’a özel Melanzane (fırınlanmış domates soslu patlıcan mozarella), Pidos Pizza (patlıcanlı pizza) ve deniz mahsullü makarnayı mutlaka deneyin. Pizzeria Pidos, samimi ortamı, rahat dekorasyonuyla ev gibi bir restoran. Bu sıcak restorana ulaşmak çok da kolay; Taksim’i Beşiktaş’a bağlayan Gümüşsuyu Caddesi’nde... Bilgi ve rezervasyon için: (212) 249 40 40

Şıklık, yenilik ve lezzet günün her saati sizinle!

Karaköy’ ün en özel terasına sahip ‘Palomar Bar & Restaurant’ müthiş Boğaz ve tarihi yarımada manzarası, iddialı mönüsü, kaliteli müzik anlayışıyla sizleri unutmayacağınız bir deneyime davet ediyor. Trüf yağlı ahtapot carpaccio’dan orkinos tartara, karidesli ravioli’den uykuluk risottaya, beyaz morina tavadan, minekop buğulamaya, dana bonfile ızgaradan, mürdüm erikli ördeğe kadar birçok değişik lezzet, sizleri bir serüvene hazırlıyor. Mekân, teras katında cuma ve cumartesi akşamları kaliteli müzik anlayışını eğlenceyle birleştirerek farklı duruşuyla hayatınıza yeni bir enerji katıyor. Hafta sonları özel DJ performanslarıyla müdavimi haline geleceğiniz mekânda davetler, iş yemekleri ve özel partiler de düzenleniyor. Bilgi ve rezervasyon için: (212) 249 77 00

SERGİ

Çiçek dürbününden ‘Görünümler’

Refik Yurtsever solo resim sergisi  ‘Görünümler’, 24-30 Kasım 2016 tarihlerinde Nişantaşı ART212 Sanat Galerisi’nde sergileniyor. Yurtsever’in resimlerini ortaklaştıran, bizi kuşatan ve bir yerde yutan doğa; durağan değil akışkan bir doğa; çiçek dürbünüyle bakılan bir doğa. Görünen değişiyor ama birbirinin üstüne yığılarak. Her resim bir kesit; bizleri, dondurulmuş anlara değil, onunla her ilişkileneni, bir hatıraya ulaşmak için onlarcasını geride bıraktığımız, sıralı sırasız anlar bütününe çıkarıyor. Sanatçının resimlerindeki gerçeklik, bu yararlı ve gerekli tahrifle, bizleri an arayışına itiyor. Yurtsever, her resminde, anonim bir an yaratıyor ve onu bir bütün olarak anonim olan izleyicisine bırakıyor.

Tekinsizlik karşısında zıtlık

yaratan figürler

Galeri Eksen Balat, Elif Okur Tolun’un ‘Zamandaki Aralıklar’ adlı sergisine 30 Kasım’a kadar ev sahipliği yapıyor. Sanatçı, yapıtlarıyla bir taraftan geçmişin izini sürerken, bir taraftan da geleceğe pencere açar. Geçmişten gelenleri biriktirerek bir ‘ara zaman’ yaratır. Üst üste yığılmış yüzlerce hurda, aslında kimliğini bilmediğimiz binlerce insanın yaşanmışlığını ifade eder. Bunlar tekrar kullanılmayı; yaşama dönmeyi bekleyen nesnelerdir. Bu bağlamda, sanatçının resim ve seramiklerine giren ‘yaşam arayışı içindeki’ angut kuşları, kediler ve diğer canlılar, tekinsizlik karşısında zıtlık yaratan birer figür niteliği taşır.